USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

ЛПЕ перевірить спеціальна депутатська комісія

23 Грудня 2015 13:56
Депутати Луцької міської ради створили тимчасову контрольну комісію, яка має перевірити діяльність ЛПЕ.

Відповідне рішення прийняли обранці громади під час другої сесії Луцької міської ради сьогодні, 23 грудня.

Нагадаємо, вкрай складна ситуація на підприємстві електротранспорту потребує негайного вирішення. Та досі підприємство не просто не витягували з проблем, а навпаки – все глибше його в них занурювали. Відтак, працівники ЛПЕ вирішили зініціювати колективний трудовий спір з керівництвом.

Нагадаємо, працівники Луцького підприємства електротранспорту змушені були вдатися до акції протесту під стінами міської ради. Протестувальники перекрили рух вулицею, демонструючи банери із закликами до аудиту підприємства, виплати заборгованості із заробітної плати за багато місяців тощо.

Це, своєю чергою, стало поштовхом до візиту депутатів на підприємство, аби детальніше ознайомитися зі станом справ на ЛПЕ. До слова, працівники підприємства раніше заявляли про махінації на підприємстві.

Згодом Луцький міський голова звільнив керівника підприємства, але проблем з цього приводу не поменшало.

Депутат Луцької міської ради, голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив: депутати минуло скликання пропонували запровадити на підприємстві процедуру санації, але цього не зробили. Натомість на підприємстві проблем за рік не поменшало.

«Основні засоби зношені, існує заборгованість із зарплати, польські тролейбуси, які придбані за ціною брухту, виходять з ладу, існує низка зловживань і розтрат. Бо згідно із заявою працівників до прокуратури, запчастини, які поставляються з Польщі, ставляться одним із підприємців собі на баланс і продаються ЛПЕ. Незрозуміла ситуація і з виплатою премій та надбавок окремим працівникам, які є вищими, аніж це вказано в Статуті ЛПЕ. Тимчасова комісія могла б напрацювати, як вивести підприємство з кризи, належно відреагувати з приводу розтрат. Крім того, у працівників є бачення, хто має бути керівником, як виправити проблеми і як повинно розвиватися підприємство», - каже депутат.

Він додав: працівники пропонують повернути директором Володимира Пуца.

Водій тролейбусу Андрій Кобиш, який також прийшов в сесійну залу, розповів, що ніхто не несе відповідальності за невиконання трудового договору. Більш того, з його слів, керівництво змушує підлеглих ставити запчастини, які не відповідають стандартам.
До прикладу, вони ставлять старі польські гнилі запчастини, які вартують по 250 гривень, в той час, коли нові українські аналоги коштують 280 гривень. А фарбування тролейбусів, яке згідно з договором мало виконувати підприємство «Перспектива», виконували малярі підприємства.

Натомість заступник міського голови Сергій Григоренко запевнив, що деякі проблеми вже вирішуються: в ситуації, коли держава не платить відшкодування за перевезення пільговиків, і є заборгованість у 4,9 мільйона гривень, «поставте Джорджа Сороса - він нічого не вирішить».

Додамо, що напередодні Нового року до бюджету Луцька має надійти 2,2 мільйона гривень. Крім того, є ймовірність, що з наступного року пільгове перевезення можуть скинути на місцеві бюджети, і 15 мільйонів гривень з держбюджету Луцьк не отримає.

Найкращий варіант виходу з ситуації, на думку Григоренка, - монетизація пільг. Але на місцевому рівні міська рада пропонує, як варіант виходу з кризи, – підвищення вартості проїзду до 2 гривень. Процедуру обговорення проекту уже розпочали.

Зрештою, після обговорення депутати затвердили особовий склад комісії, до якої від кожної політсили увійшли по одному представнику.

Голова комісії: Ігор Поліщук (УКРОП); члени комісії: Григорій Пустовіт (Батьківщина), Тарас Шляхтич (Самопоміч), Олександр Лазука (Народний контроль), Олександр Козлюк (Солідарність), Костянтин Петрочук (Радикальна партія), Віктор Ящук (Свобода).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
СС Показати IP 23 Грудня 2015 14:19
Показуха
Тарас Чурило Показати IP 23 Грудня 2015 14:26
Показуха чи ні, побачимо. Але те що підприємство треба виводити з кризи - це факт
Хлоп Показати IP 23 Грудня 2015 15:05
На жаль, немає Осіпова. Досвід перевірки зоопарку, який отримав пан Поліщук, дуже пригодиться...
мешканка Показати IP 23 Грудня 2015 16:02
Побачим що зроблять депутати і чи притягнуть виних до кримінальнеої\ відповідальності.Бо є такі тролейбуси що вже на лінію не мають права виїжджати не те що возити пасажирів . хай би звернула увагу транспортна прокуратура
Мешканці до мешканка Показати IP 24 Грудня 2015 07:40
Шановна пані мешканка! Ви дуже відстали від реальностей. Транспортної прокуратури немає майже рік.
Лучанин Показати IP 23 Грудня 2015 18:13
Ніколи збільшення ціни не давало пропорційного збільшення доходів!!!
Джулія Показати IP 24 Грудня 2015 09:37
Маю двох батьків-пенсіонерів. Мама цілу зиму сидить удома, а батько їздить маршрутками-бо тролейбуса доки дочекаєшся, то на сніговика перетворишся. А в бюджеті, мабуть, кошти на них передбачені...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus