USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Правий сектор з'ясовує ціну закордонного паспорта у Луцьку

17 Березня 2014 14:34
З’ясувати, чому волиняни не можуть оформити закордонний паспорт за 170 гривень, вирішили активісти «Правого сектору», Автомайдану та Самооборони Майдану.

З цим питанням вони вирушили у кабінет начальника Державної міграційної служби України у Волинській області 17 березня.

Начальник управління Державної міграційної служби України у Волинській області Олександр Воробей пояснив, що наразі є дві постанови кабміну, які регламентують вартість виготовлення паспорта.

Зі слів лідера «Правого сектору» на Волині Павла Данильчука, до нього звертаються волиняни,які стикаються з проблемами під час оформлення документів для вироблення закордонного паспорта. З його слів, працівники міграційної служби вимагають з громадян значно більші кошти, ніж це передбачено законодавством. Як повідомив Павло Данильчук, активісти вимагають, щоб з людей брали саме 170 гривень для вироблення закордонного паспорта.



«170 гривень – такої ціни не існує, я відповідаю за кожне слово. Чому – бо є постанови Кабінету міністрів, Уряд сьогодні діє в правовому полі і не відмінив ці постанови», - зазначив чиновник.

Він офіційно повідомив, що державне мито становить 170 гривень, проте вартість послуг, відповідно до постанови кабміну – 80,15 гривень, вартість бланка – 120 гривень. Таким чином, у підсумку, ціна виготовлення паспорту для поїздок за кордон становить 377,15 гривень. З його слів, прокуратура не відмінила ці рішення. ДМС дала прокуратурі офіційну відповідь про те, що ціна саме така і змінити її служба не може.

Як розповів начальник управління, під час нещодавньої перевірки прокуратура серйозних порушень у роботі управління не виявила. Проте люди неодноразово ставлять питання про те, чому паспорт не коштує 170 гривень.



Активісти вимагали від начальника управління надати офіційні рахунки, за якими потрібно заплатити, щоб отримати закордонний паспорт. Той погодився і запропонував кожному охочому оформити документ. На запитання Павла Данильчука, чи існує в управлінні практика збирати «благодійні внески», Олександр Воробей запевнив, що подібне було в паспортній службі, де існував благодійний внесок при УВС. У міграційній службі нині благодійного фонду немає, і працівник, який вимагатиме подібні внески, одразу буде звільнений з посади.

Йшлося під час розмови і про повільну роботу працівників служби. Зі слів Олександра Вороб’я, двоє працівників займаються прийомом громадян. Оскільки спілкування з клієнтом в середньому триває 30 хвилин, їм доводиться працювати довше офіційної тривалості робочого дня - 10 годин замість 8. Окрім прийому людей витрачається час на оформлення документації. Він повідомив, що лобіює питання збільшення штату, щоб черги не виникали. Загалом в області у службі працюють 111 працівників.



У підсумку розмови активісти та Олександр Воробей домовилися здійснити експеримент – двом охочим громадянам оформлять паспорти за 170 гривень та відправлять документи у Київ, щоб з’ясувати, чи погодять їх.

Олександр Воробей пообіцяв завтра надати офіційне роз’яснення щодо вартості оформлення закордонного паспорта. Окрім цього, він пообіцяв покращити роботу спеціалістів, відповідальних за прийом документів.

Після розмови активісти вирішили зайти до виконувача обов’язків начальника УМВС України у Волинській області Михайла Руденка.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
Всезнайко Показати IP 17 Березня 2014 14:38
Воробей ще тверезий був в цей час?
Іван до Всезнайко Показати IP 17 Березня 2014 15:38
Чекав на візит не пив з вчорашнього дня, сьогодні наздожене. Нехай неофіційно опитають працівників скільки вони платили за посади і платять данину Воробю, Войцешуку і татарину щомісяця, але це не судити новвоспеченому фюреру Данильчуку, який навіть в кабінет Ворбя зайшов з охорониками які мають кримінальне минуле, Банда люструє банду
Хто ти Показати IP 17 Березня 2014 14:43
Данильчук скинь тон!!!!
камунарам до Хто ти Показати IP 17 Березня 2014 15:42
http://content.foto.mail.ru/mail/75alla75/_blogs/i-993.jpg
volynlutsk123 Показати IP 17 Березня 2014 14:51
Чому корупціонер-алкоголік Воробей не написав заяву про звільнення з посади. За два роки він перетворив службу у тотальну корупцію, переважна більшістьі посад була продана. Верховний суд України встановив вартість виготовлення закордонного паспорта в сумі держмита 170 гривень та в постанові вказав, що ця сума покриває вартість бланка паспорта і надані послуги. Якщо Воробей не компетентний. то повинен знати, що рішення Верховного суду має силу закону, є обвязковим до виконання усіма органами державної влади та їх посадовими особами. Здирник Воробей на протязі двох років незаконно брав за виготовлення паспорта більше 600 грн, а не 377 , як він зараз доповідав правому сектору. За невиконання рішення суду та за незаконні побори Воробей повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності, а не очолювати міграційну службу Волині.
Крим то ВИ просрали Показати IP 17 Березня 2014 14:57
Напівскажений Данильчук прикриваючись емблемою Правого Сектору... тут вже таке чудить.... Якщо він за те аби в міграційній службі люди платили 170 гривень, як те передбачив Верховний Суд, то нехай штурмує Яценій Кулю в ЛОБ, який ще досі не відмінив дерективи уряду Азарова на додаткові виплати коштів до цих 170 грв. До чого тут Воробей, хай він і кон*ений ХРОН.... Цей Правий сектор це п***.... Землі під ногами не відчувають... Це такі Європейські цінності.... А в його лавах на Волині вже такий мотлох....
my_gift Показати IP 17 Березня 2014 14:59
ЛЮБЛЮ "ПРАВИЙ СЕКТОР"!
свідомий Показати IP 17 Березня 2014 15:00
Цікаво, чи в курсі пан Дмитро Ярош про дії його представників в регіонах?!?!? Вони часом такі нікчемні, згадати хоча б Сашка Білого.... а інколи такі смішні -- це вже старається пашка Данильчук із своїми опричніками..... Мені соромно за ТАКУ Україну.....
Анонім до свідомий Показати IP 17 Березня 2014 15:28
то не Україна-то просто жах і стидоба -рівень Гондурасу
))) до свідомий Показати IP 17 Березня 2014 15:34
Діма в курсі, він точно такий же дєбіл, який від початку свого політичного існування працював на Кремль. Як, власне, і Сволота, і прочая шушера. Чому на Кремль? Тому що більше ніхто за таких уродів платити не погодиться. А Пашечка цього не розуміє просто в силу своєї природної тупості.
Анонім до свідомий Показати IP 17 Березня 2014 15:43
Принаймі, він щось робить. Нам треба усвідомити, що в цій ситуації не буде "моя хата з краю" чи мене це не стосується. Критикувати завжди легше ніж робити.
111 до Анонім Показати IP 17 Березня 2014 20:23
Котик на глині теж щось робить. От так і маємо - бо "хтось" "щось" робить.А що конкретно Паша вміє робити - без понтів, по-дорослому, з відповідальністю за дії чи бездіяльність?
Василь Показати IP 17 Березня 2014 15:15
Правий сектор молодці , абсолютно всі мої знайомі Вас підтримують, і неслухайте ви нікого, Ви робите все абсолютно правильно. А паспорт я особисто виготовляв місяця три назад він мені обійшовся в районі 700грн виготовили за два тижні. На той момент я знав, що багато лівих платежів , але в мене фізично не було часу з тим розбиратися. А пана Воробей однозначно в відставку і з розслідуванням куди дівалися перераховані кошти на так звані "Державні підприємства".
до Пана Василя до Василь Показати IP 17 Березня 2014 15:20
Ніхто не сперечається, що пан Воробей має йти у відставку... і ніхто не каже, що у міграційній службі немає корупції..... Але викорінювати її треба цивілізовано.... Тим паче при владі нині їх союзники і ті, кого вони привели до влади.... А ходити усіх залякувати та усім погрожувати?!?! Це в кінцевому варіанті віддалить нас від Європи остаточно... І якщо вони такі молодці, то нехай вступають у створену нацональну гвардію і вирушають в Крим та на схід країни боротися і з реальною загрозою..... А тут вся влада належить вчорашнім майданівцям у яких є кредит довіри, то нехай і виправдовують його...
Lutsk15 Показати IP 17 Березня 2014 15:26
Може і правда, ми не знаємо закону в точності, що не 170грн ,а виходить більше, бо тієї Постанови Кабміну не знаємо,чи іншої... ,АЛЕ !! факт є фактом , що по тій пісульці,що видають людям, платити вони ЗОБОВ'ЯЗУЮТЬ тільки в одному банку!!! Я сама з цим стикнулася і моя подруга. Це пряме порушення закону! Банк бере комісію ще 10грн за платежі, коли є банки в Луцьку, в яких можна безкоштовно проплатити. На всі прохання, вимоги надати повні реквізити для оплати(!) всі відмовляють - що в службі, що в банку при ній!! І саме головне: справа не в 10грн, а в тому, що і тут тебе хочуть ошукати!! І тут тобі не дають право вибору!! І тут існує своя система "рука руку миє"
володимир Показати IP 17 Березня 2014 15:30
барани дружною толпою... невже я така потреба ходити такою зграею? чи це манія величності?
Оля Показати IP 17 Березня 2014 15:34
Люди чому Воробей говорить, що плата за з/п 377, 15 грн. якщо тільки неділю назад робили в межах 600 грн., як це сам "господар не знає, що твориться у його городі!!!!"
лучани Показати IP 17 Березня 2014 15:36
ПС розвели ,як котят.
Лучанин до лучани Показати IP 17 Березня 2014 17:06
на***бали правий сектор конкретно, хоча б проконсультувались у знаючих людей перед тим як іти туди і слухати ту маячню
Анна Показати IP 17 Березня 2014 15:38
А я якраз, чекаю доки мені зроблять паспорт за 600 грн.(( Скажіть будь-ласка як бути?
Анонім Показати IP 17 Березня 2014 15:48
Я робила закордонний паспорт у 2004 році. За не терміновий заплатила 420,00 гривень. Невже подешевшав?
правдива Показати IP 17 Березня 2014 15:55
Швидше за все виготовлення на протязі місяця коштує 377, а за терміновість вже йде збільшення ціни. Може так?
Анна до правдива Показати IP 17 Березня 2014 17:05
Ні це не так, виготовлення за місяць 680 грн, а за 2 тижні майже 1000грн. Просто здирництво
лучанка Показати IP 17 Березня 2014 16:16
Зробіть простіше: повісьте ту постанову біля кабінетів, щоб люди бачили і ніхто не буде нічого видумувати. А якщо вимагають більше, то зразу заяву в прокуратуру!!
я Показати IP 17 Березня 2014 16:45
посмотрите на 3 фотографию-сплошная детлашня, они напоминают обезьяну с гранатой, ничего личного....
Лучанка до я Показати IP 17 Березня 2014 17:07
сидіти вдома і ср***ти на всіх зручніше безперечно
111 до Лучанка Показати IP 17 Березня 2014 20:26
От-от! А хопці це роблять публічно...
Анна Показати IP 17 Березня 2014 17:02
Подаючи документи на паспорт, я пробувала посперечатись чому така висока ціна, за законом набагато менше, звідки беруться такі цифри...на що мені відповіли: ....Не хочеш платити, лишайся без паспорта.....Як не прикро, але не залишається жодного вибору...
Яна Показати IP 17 Березня 2014 17:17
У статті пише, що Воробей сам заявив, що Держмито коштує 170грн., то чому на 8 фото чітко видно: ДЕРЖМИТО 340.00грн. Що це за розбіжності такі?
Анонім Показати IP 17 Березня 2014 17:56
правий сектор, на вас одна надія, народ вас підтримує!!! ці паразити добровільно зі своїх посад не підуть,звикли жирувати і почуватися" крутими".
Аноніму Показати IP 17 Березня 2014 18:22
Шановний, а вам не здається, що Правий сектор трохи не тим займається при сучасній політичній ситуації? Ні? Одна надія на цих шоуменів, клоунів? Схаменіться і роззуйте очі!!!
ДДТ Показати IP 17 Березня 2014 19:43
Данильчук в тебе ніякої культури і поваги руки склав як перед пацаном землі під собою не відчуваєш ,говори простіше.О ,а де Гуся згубили?
Я Показати IP 17 Березня 2014 20:22
Махновщина!!!
Анонім Показати IP 17 Березня 2014 21:19
Прохання до правого сектору перевiРити чи правильно в обласнiй лiкують геморой - через Ж, а гланди рвуть через горло. Може I тут проблема - болить!
Українка до Анонім Показати IP 17 Березня 2014 22:40
В нашій країні можуть гланди вирвати і через жопу. І все розумно пояснять. А так треба, а так по Фен-Шую, а так зараз в цілому цивілізованому світі, і т.д. Гнила система. Чесному бути зараз не модно. Всі зараз мають бути круті, модні, пахнути на 1 км. Немає кому робити. Святкових днів більше ніж буденних. Бідний з бідного здирає і так тішимось ( обманути, обрахувати - це так круто )
віталік каламбаха Показати IP 17 Березня 2014 23:58
УЛЬО!!!! "вартість послуг, відповідно до постанови кабміну – 80,15 гривень, вартість бланка – 120 гривень. Таким чином, у підсумку, ціна виготовлення паспорту для поїздок за кордон становить 377,15 гривень. " 80.15+120=200.15 "таким чином" звідки 377.15???? в кого проблеми з арифметикою?
Любче Показати IP 18 Березня 2014 08:40
Ви знаєте я згідна, що паспорт повинен коштувати гривень 200 і не більше, а те що кожне гівно прийшовши до влади хоче людськими руками огонь загрібати то вже не цікаво. Бо як кажуть люди що пережили перших совєтів, других, махновців, бандерівців, комуністів, депократів , партію регіонів і чотири президенти то ще пережимо їх сто. А в могилу підемо з розщіпіреними пальцями, нічого не взявши з цього світу ще нетакі люди відходили.....
Горохівець Показати IP 18 Березня 2014 10:50
ПРАВИЙ СЕКТОР -це палка в руках артиста, що смикає за нитки цих маріонеток. Ця палка для виду позганяє ворон з дротів, вони політають-покружляють і знову всядуться смоктати кров з народу. Тільки декларування розходів може якось почати шлях до порядку. Але ніхто про це і не заікається. Як і про відклик депутантів.
Уже з паспортом Показати IP 18 Березня 2014 15:22
Робили паспорти у січні 2014 року заплатили по 440 гривень включаючи страховку, але не більше (включно 60 гривень страховка яка є необов'язковим платежем) заплатили бо не знали. А 600 - це мабуть для геть дурних , бо там у коридорі все розписано на стенді шо скільки коштує.
Лучанка Показати IP 23 Квітня 2014 20:46
Підтримую "Правий сектор". Молодці хлопці! Україна вже стільки часу "на колінах", настав час змін. Якої сфери життя не торкнешся, скрізь безлад, люди мовчать, терплять, бідкаються і мовчать, платять і знов бідкаються. А щодо негативних коментарів в їх адресу - то сумніваюсь, що "Правий сектор" погіршить ситуацію, яку вже нема куди погіршувати. З засрянцями боротись треба будь-якими методами, щоб в майбутньому не виникало бажання!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus