USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Президент підписав закон про «крах монополії ЖЕКів»

9 Червня 2015 16:23
Тепер мешканці багатоквартирних будинків будуть самі вирішувати питання, пов'язані зі здійсненням права власності. Відповідний закон вчора підписав президент України Петро Порошенко. Про це повідомляє прес-служба президента.

Закон прийняла Верховна Рада 14 травня. За нього проголосувало 256 нардепів. Тепер права на ділянку, де розташовано сам будинок та належні до нього будівлі, а також прилегла територія, належать до загального майна будинку.

Також закон регулює права спільної сумісної власності чи постійного користування цією ділянкою та спільним майном будинку.

Крім того, документ унормовує компетенцію зборів співвласників та порядок прийняття ними рішень з управління будинком. Рішення будуть прийматися більшістю голосів. При цьому голоси мешканців будуть пропорційні їх частці у спільному майні.

Також закон уточнює правовий статус ОСББ як непідприємницького товариства і змінює принципи утворення ОСББ.

Закон набирає чинності 1 липня 2015 року. На думку голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, новий порядок руйнує монополію ЖЕКів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ого Показати IP 9 Червня 2015 16:54
Вас кинули!!!
Анонім Показати IP 9 Червня 2015 17:19
Просто кидалово. 24 роки здирати комуналку а потім сказати живіть як хочете, ремонтуйте як хочете, тепер це все ваші проблеми. Спочатку відремонтуйте будинки за ті гроші які були вкрадені в людей а от тоді хай кожен і вирішує де йому обслуговуватись.
психіатр Показати IP 10 Червня 2015 06:58
Яка сенсація у Гройсмана, так їх вже 25 років не має. Він Геній, це прорив в економіці і турботі про людей!!!!!
громада до психіатр Показати IP 10 Червня 2015 08:29
Той Гройсман "рехформатор" ще той!:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus