USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Про Волинь тепер знають і у Словацькій Республіці

17 Травня 2013 08:29
Економічний та туристичний потенціал Волинської області презентували у Словацькій Республіці.

Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Едуард Стоєв презентував економічний потенціал області у Посольстві України в Словацькій Республіці

Окремо про туристичні можливості нашого краю розповіла іноземцям заступник начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської ОДА Наталія Кролік, а заступник начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Шеремета поінформував про лісове та мисливське господарство Волині.

Участь у заході взяли представники Посольства України в Словацькій Республіці, міністерства економіки, ділових кіл, торгово-промислової палати, бізнес-центрів, консалтингових компаній, закладів охорони здоров’я, фінансових державних установ, туристичних агентств, ЗМІ Словаччини.

У своєму вітальному слові заступник голови ОДА зазначив: «Сьогоднішня зустріч дає добру нагоду налагоджувати і поглиблювати різнобічні контакти, окреслювати напрями подальшої співпраці, отримати пропозиції з перших вуст. Співпраця Волинської області з Словацькою Республікою відзначається поступальним розвитком, а останнім часом спостерігається зростаючий інтерес до розширення взаємовигідних стосунків різного рівня».

Едуард Стоєв відзначив, що за результатами діяльності на зовнішньому ринку в 2013 році Словаччина серед країн-членів Європейського Союзу є сьомим за величиною зовнішньоторговельного обороту діловим партнером Волині.

Заступник голови ОДА висловив сподівання, що сьогоднішня презентація потенціалу Волинської області надасть нового імпульсу різносторонній співпраці Волині та Словаччини.

У рамках заходу було розгорнуто інформаційні стенди про інвестиційний потенціал регіону. Бізнесу Словаччини представлено конкретні проектні пропозиції, каталог «Волинь: інвестиційні пропозиції» та туристичний довідник «Волинь запрошує».

Довідково:
Протягом січня-лютого 2013 року двосторонній товарообіг Волинської області зі Словаччиною склав 6 мільйонів доларів США, що на 30,4% більше, ніж торік у січні-лютому.

Структура експорту була сформована в основному з таких позицій товарів: полімерні матеріали, пластмаси (80,7% від сукупного експорту до Словаччини), нафтопродукти (15,1%), деревина і вироби з неї (2%), електричне устаткування (1,6%). У переліку імпортованих товарів переважали: полімерні матеріали, пластмаси (52,2% від сукупного імпорту з цієї країни), чорні метали (37,9%), продукти хімічної промисловості (4%), механічні пристрої (1,3%).

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал), внесених в економіку Волинської області за весь період інвестування, на
1 січня ц.р. становив 361,2 млн дол. США. При цьому частка Словацької Республіки сягнула 6,3% від сукупних надходжень з-за кордону.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Штефан, Луцьк Показати IP 17 Травня 2013 09:05
А вся Словацька Республіка трохи більша за Волинь. Слава БАШКАленку!
небайдужий Показати IP 17 Травня 2013 13:12
Модераторам варто було б знати пропор країни про яку пишуть, щоб не розміщати даржавний символ Словенії , адже це зовсім інша країна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus