USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку розповіли звідки в українців проблеми

23 Серпня 2014 22:40
Вбивство розуму нації та розбрат відбулись внаслідок того, що влада знищувала українську книжку. Про це лучанам розповідали сьогодні, 23 серпня, під час виставки "Книги Великої Волині".

Відвідувачам презентували інтелектуальну продукцію, а почесним гостем став президент Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів України Олександр Афонін.

Він розпочав свій виступ, процитувавши Тараса Шевченка: «..якби ви вчились так, як треба, то й мудрість би була своя..».

З його слів, з моменту здобуття Україною незалежності, політика влади майже постійно працювала проти мудрості нації. Так, українське книговидання скоротили з 4,5 книжки на душу населення до 0,4 на рік. Цим вбивали розум нації та культуру мислення, вважає книговидавець. Розбрат вносили, ввозячи величезну кількість книжок, перенасичених великодержавним шовінізмом, зміст яких руйнував патріотизм та національну ідею. Результатом такого ігнорування книги Олександр вважає сучасну непросту ситуацію в Україні.



Окрім того, чоловік згадав, що після Революції гідності з’явилася надія, що ми зможемо повернути вектор у напрямку, в якому розвивається людство та зробити літературу основним інструментом формування свідомості сучасного українця. З його слів, жодні реформи не принесуть результату, якщо їх робити без інтелекту та без бажання досягти мети.

Він наголосив, що нині до книжок потрібно залучати українців із раннього дитинства, а для цього - повернути літературу у дитячі садочки та у початкову школу.

Олександр Афонін зазначив, що сьогодні знання може дати тільки книжка, неважливо, в електронному вигляді чи у паперовому.

На завершення, чоловік побажав, аби через декілька років всієї центральної площі Луцька було замало, для того, щоб продемонструвати літературний доробок Волині.



Наразі у виставці-ярмарку представили свою продукцію видавництва «Ключі», «Терен», «Надстир’я», «Твердиня», «Волинська обласна друкарня», «Вежа-друк», «Волинські старожитності» та торговельні організації «Руніка», «Освіта», «Планета», «Дім книги», «Знайка» і «Ранок». Луцька міська централізована бібліотечна система презентувала виставку «Кобзарів», серед яких найстаріші датовані 1950-ми роками.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 23 Серпня 2014 22:58
коментар було видалено
хехехе Показати IP 23 Серпня 2014 23:38
Вбивство розуму нації Вбивство розуму нації Вбивство розуму нації Вбивство розуму нації Нація без розуму.
Анонім до хехехе Показати IP 24 Серпня 2014 01:39
Ты прав
тиць... Показати IP 24 Серпня 2014 02:51
Не можна вбити те чого нема!!!
житель Луцька Показати IP 24 Серпня 2014 12:14
Проблеми всі в України від прожажних чиновників....такщо проблема одна .....халуйська жадібність !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus