USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Лучанам буде простіше подавати власні ініціативи на розгляд сесії міськради

6 Лютого 2016 17:14
Відтепер для внесення своєї ініціативи на розгляд сесії Луцької міської ради необхідно лише 15 однодумців, натомість раніше треба було аж 30. Такі зміни дають можливість лучанам подавати свої проекти рішень. Відповідне рішення уже ухвалили.

Депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини, що саме дасть лучанам новий проект рішення «Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Луцька».

«У попередній редакції цього проекту не було прописано чіткої процедури. Проте новою редакцією ми зробили громадські слухання важливішими. Відтепер рішення про скликання слухань публікуватиметься в газеті «Луцький замок», на офіційному сайті міськради та в трьох міських газетах, які мають найбільший тираж. Відповідно, більше людей знатимуть, що такі слухання відбуваються. Також в ЗМІ публікуватимуться рішення слухань.

Також ми хотіли скоротити кількість підписів, яку необхідно для скликання громадських слухань, із 500 до 100. Втім, депутати не пішли на це», - розповідає Ігор Поліщук.

Та додає, що швидше за все, окремі обранці громади бояться того, що лучани будуть надто часто задавати незручні для них питання.

«Я вважаю, що цифра 100 – обґрунтована. Для прикладу, у нас є Малоомелянівський масив, де приватна забудова. Там живуть переважно пенсіонери і зібрати їм 500 підписів важко. Також є Дубнівський масив, де маленькі вулички – і знову ж таки 500 підписів зібрати - нереально. Звісно, питання дискусійне, – чи проблеми одного будинку – це проблеми всього міста. Я вважаю, що це, на жаль, та, проте міський голова вважає інакше», - вважає Поліщук.

З його слів, він дуже задоволений, що такий документ все-ж прийняли, бо це відкриває можливість лучанам подавати свої проекти рішень на сесії та проводити громадські слухання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ірина Таран Показати IP 6 Лютого 2016 17:48
Дійсно хороша і необхідна ініціатива. Радує те, що вже прийнята.
дідо до Ірина Таран Показати IP 7 Лютого 2016 08:46
тепер весь час депутатів буде потраченний на розгрібання пропозицій якихось неадекватних подавачів,яких багато в місті.
Анонім Показати IP 6 Лютого 2016 19:13
Ігорю - респект
Тарас Чурило Показати IP 6 Лютого 2016 21:26
Завдяки таким як Поліщук міськрада стає ближчою до людей
Неандерталець Показати IP 6 Лютого 2016 22:09
Це якесь повернення до стадного способу життя людини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus