USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прокуратура Волині захищає дітей. ВІДЕО

1 Червня 2013 17:05
Перевірки щодо додержання законодавства, спрямованого на захист прав дітей-інвалідів та дітей з вадами розвитку провели працівники прокуратури Волинської області.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

У багатьох країнах світу створена цілісна система органів, діяльність яких спрямована на захист дітей та попередження серед них негативних проявів. Ключове місце у цій системі відведено прокурору.

Зокрема законом України «Про охорону дитинства» захист прав дітей, особливо дітей-сиріт, визначений як стратегічний національний пріоритет.

У травні минулого року Президент України схвалив Концепцію розвитку кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні, з 20 листопада набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс, яким передбачили спеціалізацію слідчих та суддів у кримінальному провадженні щодо неповнолітніх.

Генеральний прокурор України провів реорганізацію органів прокуратури з питань захисту прав і свобод дітей. У прокуратурах обласного рівня, зокрема, і в прокуратурі Волинської області створили самостійні підрозділи та визначили прокурорів, які відповідають за ці питання.

Такі перетворення позитивно вплинули на зміцнення законності у цій сфері та реальне поновлення прав дітей.

Завдяки реагуванню прокурорів лише у поточному році захистили права майже півтори тисячі дітей. На їх користь у вигляді пенсій, стипендій та соціальних виплат відшкодовано понад 600 тисяч гривень. З метою усунення порушень у сфері охорони дитинства внесли 157 актів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнули 96 посадових осіб.

Широко застосовуються повноваження прокурора щодо захисту прав дітей в суді. Пред'являються в їх інтересах актуальні позови майнового характеру.

Зокрема, за позовом прокурора Луцька поновили житлові права неповнолітніх дітей, які полягали у позбавленні їх права на житло при продажі квартири.

Захист прав дітей-інвалідів


Органи прокуратури області провели актуальні перевірки додержання законодавства, спрямованого на захист прав дітей-інвалідів та дітей з вадами розвитку.

Завдяки прокурорському втручанню у цій сфері захистили права більше 300 дітей-інвалідів, на користь останніх відшкодували 30 тисяч гривень у вигляді стипендії та соціальної допомоги. За втручання прокурорів забезпечили засобами реабілітації 15 дітей, які перебували в черзі на їх отримання декілька років.

Більше, ніж 200 дітям-інвалідам склали та почали виконувати індивідуальні програми реабілітації. До дитячих закладів влаштували дітей цієї категорії, які через перешкоджання посадовців не могли скористатися правом на здобуття освіти.

Завдяки прокурорському втручанню дітям цієї категорії цього річ виплачено кошти в сумі понад 60 тисяч гривень.

Житлові права дітей-інвалідів

Не залишається осторонь прокуратура у випадках порушень житлових прав цих дітей. Постійна увага органами прокуратури області приділяється і питанню їх соціального захисту.

Перевірки засвідчили також і порушення з боку органів влади термінів виплати соціальної допомоги дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. За втручанням прокурорів таким дітям упродовж поточного року виплатили понад 450 тисяч гривень, поновили права понад 300 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus