USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Колесо історії: проспект Перемоги й майдан біля історичного факультету

14 Грудня 2015 08:31
Майдан біля історичного корпусу Східноєвропейського університету імені Лесі Українки розташований на давній дорозі на Теремно.

Майдан є місцем зустрічі трьох старих вулиць: Цвинтарної (на місці сучасного меморіалу ще 200 років тому утворили католицький цвинтар, де в різні часи ховали людей різних національностей і конфесій), Льотничої (проходила біля летовища – першого луцького аеродрому), і Листопадового повстання (Шопена), - повідомляють Хроніки Любарта.

Перші дві у радянський час об’єднали у вулицю Артема. У 1992 році її назвали проспектом Перемоги. Окрім цвинтаря, летовища і стадіону як давніх об’єктів у районі сучасного проспекту, трохи далі розташовувався меморіальний комплекс загиблих австро-угорських вояків під час Першої світової війни. Він називався Pro Patria і розміщувався на місці нинішньої школи №5.

У наш час це найбільш завантажена транспортна артерія міста.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
))) Показати IP 15 Грудня 2015 04:38
блін, я вже й забув, що там зірки були...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus