USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський майстер виготовляє печі-буржуйки з газових балонів

2 Січня 2023 23:22
Іван Зелінський із села Борохів Луцького району впродовж трьох місяців виготовляє печі-буржуйки для військовослужбовців з газових балонів. Зараз працює над черговою партією.

Як розповів Суспільному чоловік, у будні працює санітаром в психлікарні, а у вихідні клопочеться в своїй майстерні. Коли є електроенергія, береться за зварювальні роботи.

«Приварюємо пластину, щоб хлопці мали собі на чому їсти варити, підігрівати. І варимо ручки для перенесення, для сушіння. Дверцята, піддувало – і фактично готово. Тут нічого важкого немає. Перша була – так, думали, а як те, як те? А на сьогодні як вона не знаю, яка за рахунком, то вже із заплющеними очима робимо, можна сказати», – каже майстер.
На виготовлення буржуйки без підготовчих робіт витрачає чотири години. Зі слів Івана Зелінського, найважче очистити балони після газу. Їх майстру постачають волонтери.

Читати ще: Автослюсар з Волині виготовляє з дисків для авто «буржуйки» для військових

Готові печі передають на фронт через ківерцівських волонтерів «Станції добра» або надсилають поштою. До настання холодів виготовляли скоби для скріплювання дерева. Допомогти в майстерню, каже майстер, також приходять односельчани.
«Треба було скоби робити, у нас є група сільська, закидаємо туди запит: «Хто може долучитися?» Хвилин 10-15 – і ціла майстерня. Всі тут працювали. Тут варимо, там гнемо, там крутимо», – каже чоловік.
Зі слів Івана Зелінського, слід бути сильними і в допомозі військовим, які захищають країну.

«Перемоги, перемоги і долучатися до таких робіт, допомагати чим можемо», – додав волинянин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus