USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Проти колишнього хлопця убитої 16-річної з Нововолинська немає доказів

22 Серпня 2016 10:43
Неповнолітній, який може бути причетним до жорстокого вбивства 16-річної жительки Нововолинська Катерини Литкіної, досі перебуває у Словенії. У слідства поки немає доказів, аби оголосити йому про підозру. Нагадаємо, він - колишній хлопець убитої. Зі слів батька Катерини, саме на нього і падають усі підозри. Натомість, під варту взяли його двоюрідного брата. Проти нього вже є беззаперечні докази того, що юнак вчинив вбивство. Зауважимо, сам затриманий категорично заперечує свою причетність до вбивства.

Про це йшлося під час брифінгу ГУНП у Волинській області.

Нагадаємо, тіло 16-річної дівчини знайшли у Нововолинську 11-ого серпня близько 6-ої години вечора на териконі поблизу шахти №3. Дівчина зникла першого серпня близько 23 години. Тіло дівчини знайшов її батько.

Громадськість Нововолинська не задоволена роботою поліції у справі загибелі Катерини Литкіної та вимагає більш активного розслідування. Як повідомлялося, 14-го серпня в центрі Нововолинська, на Майдані Незалежності, зібралися небайдужі громадяни міста, батьки загиблої Катерини Литкіної та керівники слідства смерті неповнолітньої.

Під час брифінгу заступник начальника ГУНП у Волинській області Наталія Пасічник зазначила, що правоохоронці провели дуже кропітку роботу, створили слідчо-оперативну групу. Відтак, зібрали достатньо доказів роботи, аби в суботу 20 серпня оголосити про підозру місцевому жителю у вчиненні злочину.

Зі слів Наталії Пасічник, це місцевий житель Нововолинська, студент одного з навчальних закладів міста. Раніше за вчинення злочинів його не притягали, на обліку в правоохоронних органах не перебував.

Нині юнак заперечує причетність до вбивства. Проте, у слідства є беззаперечні докази його вини – в тому числі матеріальні, які вилучили під час слідчих дій.

У справі є ще один можливий співучасник – двоюрідний брат затриманого. Відповідно до неофіційної інформації, відразу після вбивства той поїхав до Словенії. Проте, зі слів Наталії Пасічник, поки рано говорити про його екстрадицію або повернення в Україну. Адже поки слідство шукає докази причетності цієї особи.

Наталія Пасічник зазначає, що слідство володіє набагато більшою інформацією та доказами у цій справі. Проте, враховуючи, що слідство досі триває, розголошувати їх для ЗМІ правоохоронці не можуть.

За навмисне вбивство підозрюваний може отримати до 15 років ув’язнення. Проте, якщо доведуть вину його двоюрідного брата, до якого, відповідно до версії батьків, і пішла Катерина Литкіна в той вечір, коли її вбили, то юнаки можуть отримати і довічне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Волинянин Показати IP 22 Серпня 2016 12:37
Саме головне в тому, щоб не постраждали невинні...Щоб не було так як інколи бувало раніше...пальців двері і ти згоджуєшся що готував замах на Леніна...
Нон-конформіст до Волинянин Показати IP 29 Серпня 2016 22:02
Вітчим Назара і "дядько" Максима - ментяра. Тут не питання, що на них вішають, а проблема в тому, що їх тупо відмазують. Затягували і не проводили пошуки, а зараз затягують досудове розслідування. Завтра Назара у суді відпустять і дадуть йому можливість втекти...
Просто Показати IP 22 Серпня 2016 13:02
Якщо не здасть - буде гнити, за чийсь злочин. Хлопець полюбому був просто співучасник, а не організатор... Мовчить, бо сказали мовчати... Пішли б на співпрацю зі слідством - більше б виграли.
Жук Показати IP 22 Серпня 2016 14:12
..... Наталія Пасічник зазначила, що правоохоронці провели дуже кропітку роботу. Дуже смішно читати це після того як після 10 ! днів бездійства батько сам знайшов мертвою свою дочку.
людина Показати IP 22 Серпня 2016 14:31
А викликати на допит того, що в Словенії?Викличте, допитайте, як люди бачили його останнього з Катею. Довічно... Вбивці взагалі не повинні жити, це моя думка. Не мають права!
Адвокат Показати IP 22 Серпня 2016 14:41
Великі професіонали, що скажете в суді..... Доатестувались. Немає доказів ???????
Можете Показати IP 22 Серпня 2016 14:54
тут плюватися, але все-таки не зрозумілий момент, чому родичі дівчини не пішли до того хлопця додому і не розпитали одразу після того як дівчина не повернулась, принаймні вранці наступного дня?! І ще пишуть що її шукали скрізь, а на тому териконі, який не так далеко від її дому (казали по телебаченню що ледь за двісті метрів від хати) не шукали чи що, що знайшли лише через десять днів? що наводить на сумніви чи дійсно тіло саме в тому місці перебувало аж 11 днів, чи його на одинадцятий день просто туди принесли. Далі - який мотив вбивства саме в цих двох хлопців? а її річ в хлопця не доказ вбивства,бовона могла віддати при зустрічі,або підкинули (такі методи нікого не здивують) бо коли він зберігав в себе річ, яку відібрав в жертви після скоєного злочину,знаючи що він під підозрою, то він повний дебіл. Так люди вимагають негайного "возмездія", але слідство все-таки треба провести ретельно, а не звалити все на зручного"цапа відбувайла". "Копи", попіднімайте жопи, включіть мізки і попроробляйте версії не лише колишнього хлопця, а й теперішнього і подруг, і недругів-заздрісників і взагалі все коло спілкування, коментатори не плюйтесь в праведному гніві, але батьків теж, бо багато там дивнуватого мягко кажучи, а як основний аргумен що вона пішла до цих двох хлопців, а тому саме вони її й вбили, за який всі так вхопились, не є стовідсотково переконливим і незаперечним
Анонім до Можете Показати IP 29 Серпня 2016 22:15
1. Батько на териконі шукав, але не знайшов. Знайшов пізніше, але вже по запаху. Та місцина настільки велика і поросша чагарником і високою травою, що не так просто знайти. З іншої сторони мєнти "знали" де шукати, тому що згідно слів одного з них, він вичитав в щоденнику Каті, що це було їх місце зустрічі з Максом, екс-бойфрендом. Ментяри тупо тормозили всіх, щоб нічого не робили. І зрозуміло чому, вітчим Назара - ментяра. Ви просто пишучи свій пост захищаєте цих вбивць. 2. Батьки приходили до вбивць додому запитати про Катю, так як є свідки переписки з екс-бойфрендом про зустріч, після чого Катя і зникла. Проблема в тому, що ті стільки нечистот вилили на Катю, що просто жах. А мєнти дали можливість молодчикам злиняти в Словенію (пізніше Назар повернувся). 3. Що для тебе не є переконливим? Видалена переписка і домовленості про зустріч? Кому ще це було потрібно? Свідки які буцімто бачили їх як вони йшли до терикону? Речі (хоча невідомо які), які були знайдені у Назара? Хто ти адвокат диявола? 4. Якщо і не вони, то чому міліція не провела у нього обшук? Чому не провели експертизу на наявність синців, забиття, подряпин, тощо? Якщо і не вони, то потрібно проводити слідство, а не нести нісенітниці про батьків.
До можете Показати IP 22 Серпня 2016 15:26
Терикон не за 200 метрів від хати, нововолинських хат там немає в діаметрі мінімум півкілометра.
В до До можете Показати IP 22 Серпня 2016 15:47
в сюжеті по Аверсу сказали що " за кілька сот метрів від дому " жертви.
Лучанка до В Показати IP 22 Серпня 2016 16:46
Кількасот це не 200. Я колись жила в районі 3-ї шахти, хат там так близько немає, є з іншого боку, так там село Будятичі, а Нововолинські хати найблищі... за 500 м і то думаю мало...
F до Лучанка Показати IP 22 Серпня 2016 18:12
В коменті бло сказано "ледь за двісті" а по телебаченню "кілька сот метрів", а "кілька сот" метрів можна трактувати як і двісті і триста і п"ятсот, та й зрештою ті триста метрів різниці так важливі? То житло з якого вийшла дівчинка в останнє в межах п"ятисот метрів до місця де знайшли тіло , як було сказано в ЗМІ чи ні? Якщо так, то чому спочатку правоохоронці і родичі ретельно не "прочісували" все що поблизу,що було б логічно, бо і 500 і тисяча метрів це не далеко, а добрались туди лише на 11 день?
Анонім до F Показати IP 22 Серпня 2016 21:11
Хто Вам сказав що "родичі ретельно не прочісували все що поблизу" ? Ви там були? Ви знаєте ту місцевість? Як такі розумні то поїдьте в Нововолинськ і подивіться, де там хати, як виглядають шахти і терикони, а тоді пишіть "як правильно мало бути"! І не упрікайте родичів!
Рома Показати IP 22 Серпня 2016 16:17
От вам і чудеса реформи!!! Постворювали кучу органів, набрали безтолкових людей, старих професіоналів розігнали, от і все!!!
Реформи;) до Рома Показати IP 29 Серпня 2016 22:22
Які старі професіонали:)? Вони і зараз там. Вітчим Назара - "старий" професіонал, переїхав на роботу до Луцьку.
шок Показати IP 22 Серпня 2016 16:58
Втік за кордон відразу ,тому що або вбив,або був присутній....Дівчина виставила фото 31 липня на якому вона щаслива з іншим..це міг бути мотив для ревнощів...А теперешній хлопець очухався тільки 3 серпня що дівчина не відповідає на дзвінки і прийшов до бабусі, він також може бути причепним до вбивства(знав добре що вона пішла до колишнього) міг вернутись тоді ...Головне шокує що вбивця знав де вона бідна лежить... як можна з такими думками цілими днями взагалі жити!
або до шок Показати IP 22 Серпня 2016 18:15
не без підстав перелякався, що його звинуватять. Чому тоді не втік другий?
шок до або Показати IP 22 Серпня 2016 21:54
Куди він втече малолєтка? В нього ще паспорта нема! Коли вбили то мали час подумати що ім робити , переписку відразу стерли з дівчини телефона в контакті між нею і ним...і домовились що один втікає а інший нічого незнає. Можна подумати переписку не відновили!!! Де є син мента чи родич...справа піде як ім вигідно..
Лучанка Показати IP 22 Серпня 2016 22:11
Історія дуже запутана і дивна. І треба дійсно розібратися в усьому. І батьки, і колишній і теперешній всі в полі підозр. Одному Богу тепер відомо як було! Бо дівчина з того світу не встане і не розповість.
Батьки... до Лучанка Показати IP 29 Серпня 2016 22:30
Батьки винуваті тільки у тому, що не жили разом і що їх не було поруч. Це проблема усіх неповних сімей і заробітчан, а це кожен другий у Нововолинську. Не треба плутати лишнього вам, міліція вже з перших днів все для цього робить:(
Волиняни Показати IP 23 Серпня 2016 18:47
Заберіть цього туп*го прес-секретаря крім одногрупника Шпиги ніякого розуміння роботи поліції. Але дуже любить генеральчика нічого особистого вибачте , якщо хтось образився.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus