USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Проти Каддафі створюють нову армію

16 Квітня 2011 10:17
У Лівії повстанці створюють нову, більш організовану армію, повідомив один з представників лівійської революційної коаліції "17 лютого" Аджіль аль-Музауі.

Про це інформує ТСН .

"У нас дуже слабке озброєння - тільки автомати Калашникова, зенітні кулемети і примітивні ракетні установки. А в армії Каддафі є "Гради", танки і артилерія. Але ми все одно їх відтісняємо. Нам треба лише стільки, скільки дасть можливість протистояти і покінчити з режимом у Тріполі, а саме: ракетні установки типу "Град" і ще більше пікапів", - сказав аль-Музауі.

Також він знову підтвердив, що мають намір передати Муаммара Каддафі міжнародному суду. "Ми маємо намір передати Каддафі в Міжнародний кримінальний суд, якщо, звичайно, нам вдасться схопити його живим. Ми хочемо мирного вирішення конфлікту, але тільки за умови, що Каддафі й його сім'я відречуться від влади", - повідомив представник лівійської опозиції.

Тим часом у Лівії продовжуються військові дії. Авіація НАТО завдала нових ударів по позиціях Каддафі. На цей раз, як повідомило інформаційне агентство Джамагирії JANA, бомбардуванням піддалося рідне місто Каддафі Сирт, розташований за 600 км від Тріполі.

Крім того, за даними агентства, з повітря була атакована Ель-Азізія, що знаходиться у декількох десятках кілометрів на південь від столиці. Нальоти на це місто, де розташовується резиденція Каддафі, тривають вже другу добу. Про загиблих і постраждалих інформації не надходило.

Зі свого боку повстанці повідомили, що урядові війська провели новий ракетний обстріл Місураті, розташованої за 200 км від Тріполі. Як повідомив катарський супутниковий телеканал "Аль-Джазіра", тільки за сьогоднішній день по цьому місту було випущено близько 120 ракет, при цьому не менше 8 людей загинули. Напередодні жертвами ракетних ударів по Місураті, яка знаходиться вже більше 2 місяців в облозі, стали понад 20 осіб.

Сили, вірні Каддафі, піддали обстрілу і позиції повстанців, розташовані в 1 км на захід від міста Адждабія. Це останній великий населений пункт на шляху до головного оплоту повстанців - міста Бенгазі, за 160 км на схід.

Нагадаємо, у середині лютого в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою відставки Каддафі, що править більш як 40 років, які згодом переросли у громадянську війну між урядовими силами і повстанцями. Лівійський лідер неодноразово заявляв, що виступи організувала Аль-Каїда, і він не має наміру йти у відставку.

19 березня коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - після відповідної резолюції ООН почала наносити ракетні удари по території Лівії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus