USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Провідників на потяги розподілятиме комп’ютер

22 Червня 2011 14:56
З 1 липня на українській залізниці запрацює автоматизована система відбору провідників.
Тобто тепер формувати склад поїзних бригад буде не людина, а комп'ютер, що дозволить виключити можливість влаштовувати на престижні поїзди «своїх» людей. Про це пише Українська правда із посиланням на «Сегодня».
За словами гендиректора «Укрзалізниці» Володимира Козака, у більшості провідників, які роками не могли потрапити на так звані «престижні маршрути», з'явиться, нарешті, шанс попрацювати на будь-якому рейсі, у тому числі міжнародному.
За системою, що працювала раніше, за кожним потягом була закріплена бригада, яка їздила на ньому роками. У залізничному відомстві переконані: це призвело до процвітання корупції.
«Не секрет, що всі поїзди діляться на престижні та інші. Престижними вважаються, перш за все, міжнародні потяги – там у бригад вищі зарплати. Крім того, робота на такому маршруті – це можливість возити контрабанду. Щоб потрапити в поїзну бригаду на «жирний» напрям, потрібно заплатити хабар. Суми сягали 1500 тисячі доларів», – розповіла провідниця Ольга.
Це підтверджують і її колеги. Так, наприклад, дозвіл на оформлення віз провідникам вагонів, що курсують Європою, видавався тільки після хабара в $ 500-2000 (4 000 – 15 000 гривень) залежно від маршруту.
Діяти нова система буде просто. Раз у квартал комісія, що складається з керівництва залізниці, збирається в кімнаті, де на комп'ютері встановлено програму відбору провідників.
До неї внесено дані про декілька тисяч провідників та начальників поїздів, що працюють на тій чи іншій залізній дорозі. Вони обирають потяг, натискають кнопку і все. Бригада сформована.
Вдруге натиснути кнопку не вийде – програма покаже напис, що це можна зробити тільки за три місяці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пасажир залізниці Показати IP 22 Червня 2011 15:02
Провідників буде вибирати компютер, а програму для вибору задає людина ))) В деяких організаціях прикольно чути - "Так каже компютер"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus