USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Медики: причина смерті чоловіка в Старосіллі - перелом основи черепа

18 Серпня 2017 15:28
У Маневицькому районі люди нарікають на несвоєчасність доїзду «швидких» на виклики. Із такими наріканнями люди приїхали сьогодні, 18 серпня, до Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та висловилися під час прес-конференції, що саме відбувалася у закладі, інформує Волинська правда.

Під час прес-конференції головний лікар КЗ «ВОЦЕМДМК» Олег Куц прокоментував звинувачення в бік медиків «швидких» у ситуаціях з трьома смертями у Маневицькому районі – двома у Колках та у Старосіллі.

Зокрема, медик прокоментував, що нещодавно з’явилася інформація, що нібито медики винні у смерті чоловіка у Старосіллі, адже не вчасно приїхали на виклик.

«Виявили, що причина смерті чоловіка в Старосіллі – не серцева недостатність, а важка черепно-мозкова травма, перелом основи черепа. Це травма, несумісна з життям. Смерть настала ще до того, як викликали швидку», – сказав Куц. До того ж, мовляв, ті хто викликав шкидку не послухали пораду диспетчера та не поклали чоловіка на бік.

Також прокоментував смерть жінки на Дні селища у Колках. «Жінка померла на святкуванні, бо на місці події не було медичних працівників. Медичну допомогу треба було надавати в перші секунди після того, що сталося», – висловився Куц.

До того ж, на переконання медиків, на святкування місцева влада не запросила медиків «швидкої». Натомість, сказали, що чергуватимуть медики із місцевої амбулаторії.

Тож наразі медики запевняють, що смерть жінки наступила від асфіксії блювотними масами. «Якби її у перші секунди повернули на бік та зробили б евакуацію блювотних мас з рота, то вона була б жива», – переконані у центрі екстреної медицини та медицини катастроф.

Найбільше ж обговорення викликав випадок, що стався у Колках 19 грудня минулого. Тоді у селищі помер чоловік, а його родичі запевняють, що «швидка» їхала надто довго. Аби поговорити віч-на-віч із Олегом Куцом, на прес-конференцію приїхала дружина померлого Людмила Матушевська.

Олег Куц же напередодні сказав, що чоловік помер за 5 годин до здійснення виклику. «Коли приїхала бригада, то біологічні ознаки свідчили про те, що смерть настала за 5 годин до цього», – зауважив він.

За словами медиків, «швидка» приїхала на вказаний виклик за 24 хвилини. Натомість, Людмила Матушевська озвучила свою версію. За її словами, чоловікові стало погано, адже він мав тяжке неврологічне захворювання. Він почав задихатися, тож викликали «швидку».

«Наша швидка в Гораймівці. Ми викликали, але в мене подруга медик. Тому ми зробили всі можливі маніпуляції, щоб його врятувати до приїзду швидкої. Швидка приїхала через 50 хвилин», – розповіла дружина померлого.

За її словами, чоловіка лікували в Києві, мали везти в Австрію. Натомість, медики у деяких офіційних відповідях на листи пишуть, що жінки у той час не було вдома, що за чоловіком не доглядали. «А чоловік помер в мене на руках. Може, це сталося б і при бригаді. Бо все в руках Божих, а це важка хвороба. Але навіщо тепер казати такі речі?», – обурюється жінка. На її переконання, сім’я має намір передати усі медичні виписки та всі інші документи в прокуратуру. Адже, за словами жінки, «на диби піднялися всі Колки» через смерті, які, на думку мешканців селище, спричинені запізнім приїздом медиків.

Натомість, Олег Куц переконує, що провели вже 19 службових розслідувань у справах, що стосуються аналогічних ситуацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 18 Серпня 2017 17:21
Жити по новому
103 Показати IP 18 Серпня 2017 21:48
Провели 19 розслідувань не аналогічні цим трьом, а всього по різних питаннях, включаючи і розмови членів бригадине по суті, перебуваючи на виклику

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus