USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Причина вибуху котла у дитсадку на Волині. Експерт

14 Лютого 2015 08:00
Причиною вибуху котла, який опалював дитячий садок у селі Лудин Володимир-Волинського району, стало невиконання вимог законодавчих актів з охорони праці. Саме до такого висновку дійшли у Фонді страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Володимирі-Волинському.

Нагадаємо, що котел у дитсадку на Волині вибухнув ще 9 січня, але цей факт намагалися приховати від громадськості.

Зі слів страхового експерта з охорони праці Фонду Миколи Душнюка, встановити, хто конкретно винен у тому, що котел вибухну – неможливо. Завідуюча садочком на момент нещасного випадку була у відпустці, а кочегар відмовляється розповідати, де він отримав опіки.

«У поліклініці він сказав, що отримав опіки вдома, а згодом лікарю в травматологічному відділенні повідомив, що перечепився та впав у багаття», – каже експерт.

Через те, що ніхто не контролював роботу котельні в системі опалення замерзла батарея.

«Фактично, люди, які експлуатували котел були непідготовлені. Тут все впирається в навчання. Ми зараз формуємо групу в навчально-курсовому комбінаті і лише після проходження навчання людей будуть допускати до роботи в котельнях. Вся проблема в тому, що у зв’язку з постановою Кабінету Міністрів будь-які перевірки об’єктів, зокрема дитсадків, - заборонені. В підсумку, за минулий рік кількість професійних захворювань та нещасних випадків на виробництві різко збільшилась. Якщо роботодавця не перевіряти, він починає халатно відноситися до безпеки на виробництві», - підсумував Микола Душнюк.

Раніше думку про те, що причиною вибуху котла у дитсадку на Волині не могла стати замерзла батарея в системі опалення Інформаційному агентству Волинські Новини висловив директор підприємства ТзОВ «Волинь-Кальвіс» Анатолій Понікарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 14 Лютого 2015 08:50
Нормальні котли завжди мають системи захтисту від вибуху.
дідо Показати IP 14 Лютого 2015 11:06
Відповідальність лежить на виробникові та монтажникові котла.
кочегар до дідо Показати IP 14 Лютого 2015 19:27
Сто пудов, знаєм як ті котли ставлять. Підказка - починайте з відповідального за вибір підрядника ( обично райдержадміністрація), потім аудит встановленого обладнання ( звичайно незалежний, підрядники економлять при встановленні). Да і пана Душнюка порозпитувати можна з чого такий безапеляційний висновок.
бандеровець Показати IP 14 Лютого 2015 11:40
яка батарея замерзла при плюсові на вулиці?
Анонім Показати IP 14 Лютого 2015 18:15
коментар було видалено
ха-ха Показати IP 14 Лютого 2015 23:13
оператор того... трохи пяненький був... але начальство прилякавши бідаку ще й кримінальною відповідальністю заставило його з власної кишені оплатити ремонт пошкодженого обладнання і не визнавати факту травмування на виробництві. може б і все шито крито замяли на місцевому рівні якби не розкопала цю пригоду карпукова команда

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus