USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Причиною пожежі і вибухів боєприпасів в Калинівці стала недбалість

22 Листопада 2017 18:44
Військова прокуратура України озвучила офіційну причину пожежі і наступних вибухів на одному з найбільших складів боєприпасів в Україні в Калинівці (Вінниччина).

Співробітники приватної компанії на стратегічному об'єкті перемістили легкозаймисті предмети в заборонену зону, де зберігалися боєприпаси до танкових гармат, через це і сталася пожежа на арсеналі в Калинівці.

Таку заяву за підсумками розслідування зробила Військова прокуратура Центрального регіону України, передає видання «Новое время».

Однак це наслідок. Безпосереднім же винуватцем надзвичайної ситуації, вважає слідство, стали дії начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку майора Б.

У його відношенні склали протокол через службову недбалість (ч. 2 ст. 172-15 КУпАП).

Він «неналежно виконував свої службові обов'язки». Зокрема через неякісну - організацію контролю пропускного режиму і дотримання порядку допуску особового складу і техніки - в результаті співробітники приватної компанії зробили фатальну помилку, яка призвела до трагедії.

Калиновський районний суд Вінницької області притягнув майора «Б» до адміністративної відповідальності і призначив штраф - 2465 гривень.

Нагадаємо, 26 вересня почалася пожежа на складах Міністерства оборони України в районі міста Калинівки Вінницької області з подальшою детонацією боєприпасів. По тривозі були підняті всі екстрені служби, а також поліцейські Вінниччини, Житомирщини та Хмельниччини. З військової частини і населених пунктів в 10-кілометровій зоні було евакуйовано понад 30 000 осіб, закрито рух усіх видів транспорту. За попередніми даними, в результаті вибухів травмовано двоє людей, ніхто не загинув. Станом на 28 вересня ситуація в районі Калинівки стабілізувалася і місцеві жителі повернулися в свої будинки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Листопада 2017 19:29
Це неправда. НЕПАЛЬСЬКИЙ РЯТІВНИК ( в миру - зорян шкіряк) сказав, що це "московсьий слід"!
123 Показати IP 22 Листопада 2017 21:36
Вигоріло снарядів на мільйони доларів, люди поранені, 30000 евакуйованих, і це все вартує 2465 грн... ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus