USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Пильнувати повноліття дітей-сиріт необхідно, - Клімчук

5 Березня 2013 16:58
Житлові та майнові права дітей-сиріт, які досягатимуть повноліття, контролюватимуть керівники громад.

Про це повідомив під час відеоселекторної наради голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук.

За словами заступника голови ОДА Олександра Курилюка, в минулому році соціальне житло за кошти місцевих бюджетів придбали для 23 дітей-сиріт, відремонтували житло 36-ти дітей-сиріт. Невирішені житлові проблеми лишилися у 140-ка дітей області. Близько трьох мільйонів гривень запланували в обласному та місцевих бюджетах на придбання соціального житла у 2013 році.

Борис Клімчук, своєю чергою, звернув увагу голів райдержадміністрацій на дітей-сиріт, які найближчим часом досягнуть повноліття, аби запланувати та вчасно створити для них житлові умови.

«Пильнуйте, разом з юристами, повноліття! Захищайте дітей від «проходімців», в тому числі, близьких родичів, це «сплош і рядом» буває», - наголосив Борис Клімчук. «На жаль, порушуються норми етики, моралі, християнської моралі… Робіть все, щоб не образити ту дитину, яка вступає в повноліття і виконати всі потрібні нотаріальні дії», - дав настанову керівникам районів щодо опіки дітей-сиріт Клімчук.

За словами Олександра Курилюка, 85 житлових приміщень, куди з досягненням повноліття мають повернутися діти-сироти, або діти, позбавлені батьківського піклування, непридатні для проживання. «Більшість дітей-сиріт, які досягнули 16-ти річного віку не обліковуються, тому часто сільські голови та голови райдержадміністрацій не встигають вчасно підготувати потрібні житлові умови таким дітям. До прикладу, в Луцьку 11 дітей потребували житла, але на обліку було лише 4 особи», - зазначив Олександр Курилюк.

Голова ОДА пообіцяв особисто контролювати виконання розпорядження керівниками районних та сільських рад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus