USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Райлікарню на Волині хочуть ліквідувати без згоди громади

29 Листопада 2016 16:23
Районну лікарню в Колках хочуть ліквідувати як юридичну особу, натомість створити відділення Маневицької ЦРЛ. Медперсонал лікарні й мешканці Колок і навколишніх сіл стурбовані звісткою про наміри місцевої влади закрити заклад, і тим, що голосу простих людей чиновники не чують.

Про це йдеться у листі, який надіслали працівники лікарні та громадськість селища Колки і навколишніх сіл до Інформаційного агентства Волинські Новини.

Нагадаємо, ще 22 січня 2016 року під час засіданні комісії обласної ради, де були запрошені працівники Колківської райлікарні, зокрема, завідувачка терапевтиного відділення Колківської РЛ Людмила Горайчук, розглядалось питання щодо роботи медзакладу.

Тоді депутат від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Михайло Бегаль сказав, що цей заклад є «мильною булькою», адже його доля – закриття чи реорганізація, мовляв, лікарня не заповнена на 90%.

Натомість голова комісії, представник «Волинської обласної регіональної політичної партії Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Олександр Зінчук заспокоїв колектив лікарні й запевнив, що медзаклад не закриють без згоди громади.

Зазначимо, у Колках створюється об’єднана територіальна громада, яка об’єднає декілька адміністративних одиниць. Тож чи варто закривати заклад зараз, чи все ж необхідно дати можливість волинянам вирішити долю лікарні після об’єднання?

Нещодавно медперсонал дізнався про наміри влади ліквідувати лікарню як юридичну особу. Тож колектив одразу звернувся з проханням зберегти лікарню до голови Маневицької РДА Андрія Линдюка. Однак, як ідеться в листі, нічого колківчанам добитись не вдалося.

«На жаль, очільник влади в районі Линдюк А.О. вважає, що така лікарня нерентабельна і її давно треба було реорганізувати, що даний заклад не в змозі надавати медичну допомогу в повному об’ємі і тд… Всі ми знаємо, що згідно ст. 49 «Конституції України» кожна людина має невід’ємне і непорушне право на охорону здоров’я, кваліфіковану медико-санітарну допомогу, включаючи вільний вибір лікаря», - пишуть автори листа.

Зауважимо, лікарня обслуговує 28 сіл (21,5 тисячі населення, з них майже 5,5 тисячі - діти), відстань до віддалених по 30 кілометрів. Доїзд до медзакладу - хороший, є автостанція. Якщо ж добиратися в райцентр, то дорога й транспортне сполучення геть погане. При цьому 60-70% людей, які обслуговує медзакдад - поважного віку, їм складно самотужки добиратися у лікарню в районному центрі.

Цитуємо лист далі:

«В листі заступника Міністерства охорони здоров’я України від 19.01.2016р. вказано, що з червня 2015 року медична реформа стартувала у 8 областях, але чомусь Волинська область основний напрямок проекту реформи обрала розбудову амбулаторій первинного рівня, посилення роботи первинної ланки. Але ще ж амбулаторії не побудовані, для чого забігати наперед і руйнувати те, що напрацьовувалось і будувалось багато років. Тим більше, згідно Постанови КМУ від 25.11.2015р. № 1024 затверджено норматив забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку 60 ліжок на 10 тис. населення.

Довгі роки наша Колківська лікарня існувала у примітивних приміщеннях, без елементарних умов, без централізованого опалення і водовідведення, без медичного обладнання і апаратури, але була розрахована на 120 ліжок. В даний час лікарня побудована по типовому проекті, світлі і затишні палати, цілодобово гаряча і холодна вода, в лікарні діють допоміжні служби, клінічна лабораторія, фізкабінет, рентгенкабінет, кабінет фіброгасроскопії і ЕКГ, кабінет УЗД, централізована стерилізаційна і дезкамера.

Колківська районна лікарня Маневицького району здійснює медичну практику для забезпечення обслуговування 28 населених пунктів, що складає 21 474 жителів району, з них дорослого населення – 16 036, дітей – 5 438.

До глибини душі вражають слова голови Маневицької райдержадміністрації Линдюка А.О.: «Мене не цікавить ані лікар, ані медсестра, ані будь-який працівник лікарні, мене цікавить пацієнт». Неодноразово задавали йому зустрічне питання, а що ці люди не можуть бути завтра пацієнтами? Що чекати нам бідним українцям від олігархів з Києва, коли чиновники місцевого значення готові просто задушити беззахисних людей.

Хочеться окремо подякувати Ігорю Петровичу Палиці, який ще в грудні 2015 року після нашого листа-звернення відгукнувся і допоміг зберегти лікарню на 55 ліжок», - йдеться в листі.

Тепер знову місцева влада хоче не лише скоротити ліжко-місця та чисельність медперсоналу, а взагалі ліквідувати заклад як юридичну особу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 90
житель Показати IP 29 Листопада 2016 16:50
напевне линдюк і бегаль думають що завжди будуть здорові , але життя бумеранг і не довго залишиться чекати тоді скиглити буде пізно - вже нічого не допоможе. життя людей - найбільший скарб і не таким як вони відбирати
Аліна Показати IP 29 Листопада 2016 17:32
Це бездарний, старий Гунчик так керує!
Наталія! до Аліна Показати IP 30 Листопада 2016 14:58
Це не Гунчик! Це місцевий голова райдержадміністрації - Линдюк та депутат обласної ради, за якого в тому числі голосували колківчани, - Бегаль так керують
Віталій до Наталія! Показати IP 1 Грудня 2016 14:08
Знаю, що тепер його виборці, особливо медики, дуже шкодують про вибір..., але в цьому немає нічого дивного- він в нас не перший депутат, який отримавши крісло топить своїх колег.
Сераховичі Показати IP 29 Листопада 2016 17:39
В основному киівським олігархам до одного місця наші проблеми! Дуже часто більшою проблемою являються депутати місцевоі влади та такі горе -керівники як а.ландюк і і йому подібні
Людмила Показати IP 29 Листопада 2016 18:27
Скільки можна терпіти жителям нашого містечка приниження від Маневицької влади,які неоднаразово хочуть закрити Колківську лікарню,невже їм байдужа доля людей,які звертаються за медичною допомогою.Моє враження таке, що цю лікарню хоче забрати якийсь чиновник на свою користь"І відкрити собі власну базу відпочинку.
хірург Показати IP 29 Листопада 2016 18:44
А можливо дійсно потрібно ліквідувати юридичну особу і тоді не буде ні юрисконсулів, завгоспів, бухгалтерів та іншого роду баласту які не являються медиками по суті, а штат їх більший ніж штат лікарів, кошти з економії підуть на потреби пацєнтів.
Луцьк до хірург Показати IP 29 Листопада 2016 22:51
Пане "Хірург", можливо краще ліквідувати вашу посаду? Не розумію, чому таке відношення до колег з периферії! Чи можливо у вас немає родичів в селах?Чи тепер стало абсолютно байдуже до селян! ??
хірург до Луцьк Показати IP 29 Листопада 2016 23:04
Як ліквідувати мою посаду? А крамсати тебе хто буде?
Луцьк до хірург Показати IP 29 Листопада 2016 23:10
Шкода , що тільки й вмієте "крамсати"!
наталія Показати IP 29 Листопада 2016 19:43
потрібно не закрити лікарню,а відкрити додатково ще пару відділень таких як пологове,травматологію.І залиште Колківській громаді хоч щось. Бо якщо керівники селищних і сільських рад мовчать, то наші люди мовчати вже не взмозі.А таким горе керівникам не місце в нашому районі
Вероніка Показати IP 29 Листопада 2016 19:50
Я вважаю що пане Ландюк думає тількі за себе! Він не звертає увагу на те як зараз всім тяжко жити. Чому працівники лікарні йдуть на роботу й думають про те , чи не сокроротять його! Хіба це нормально?. Ми теж маємо свою точку зору и маємо право її висловити.. Ми теж люди , і хочимо щоб наші бабусі ,дідусі, діти, були здорові! І ми маємо на це ПРАВО!
Ландюк до Вероніка Показати IP 29 Листопада 2016 23:18
Ну я не думаю, що в Колківській лікарні ваших бабусь і дідусів вилікують!
Луцьк до Ландюк Показати IP 30 Листопада 2016 00:21
А в Маневицькій вилікують? ?? Гарантуєте? Самі там лікцєтесь?
Ландюк до Луцьк Показати IP 30 Листопада 2016 21:13
Тебе не вилікують, діагноз не благоприємний.
Луцьк до Ландюк Показати IP 1 Грудня 2016 11:52
Перепрошую, але ми з вами на "ти" не переходили! Вивчить правила етики! А мої діогнози знає лише мій лікар. До вашого малоумства ще далеко !
Олександр до Ландюк Показати IP 30 Листопада 2016 06:19
Пане Линдюк провокуйте свою совість, бажано в умовах МЦРЛ
Світлана Показати IP 29 Листопада 2016 19:53
Наші чиновники ніколи не дбали про людей і надалі мабуть не збираються.Замість того, щоб відкрити щось нове, закривають роками надбане.Якщо влада забула про людей, то ми повинні самі подбати про себе.Ми зробимо все,щоб наша лікарня працювала і лікувала людей надалі.Не потрібно дозволити владі нехтувати думкою людей.
Тетяна Показати IP 29 Листопада 2016 20:09
На мій погляд реформи в Україні проходять ніби смерчі,змітають все...і людей також.Закривають школи,щоб нація ставала менш розумною,а тепер ще й нехай вмирають - де ж лікуватись,коли й лікарню закривають.Куди їхати бабусі на свою крихітну пенсію,як потрапити до лікаря,якщо черга кілометрова,хтось запитував у нас?Ні ставлять перед фактом: закривають лікарню і все ,як тут можна мовчати
123 Показати IP 29 Листопада 2016 20:29
це просто жах, вони його будували, що тепер розвалюють
Житель.... Показати IP 29 Листопада 2016 20:42
Якщо пан Ландюк каже що його не цікавить ані лікар, ані медсестра, а цікавить пацієнт, то нехай задумається як пацієнт має добиратись до Маневицької ЦРЛ 60 км. Може просто зменшити кількість бездарних керівників ? Лікарню потрібро відстояти в будь якому випадку.
Вікторія до Житель.... Показати IP 29 Листопада 2016 23:07
А ще цікаво, як хворі селяни будуть доїжджати до Маневицької лікарні, яка знаходиться хтозна де! Може варто провести соцопитування і пацієнтів Колківської лікарні , і жителів прилягаючих сіл, де б вони хотіли лікуватися? ??
місцева Показати IP 29 Листопада 2016 20:44
Яка громада може існувати без лікарні ,чому чиновники думають тільки про себе .Вони думають що зробивши реформу, то отримають медаль ,але це ганьба для таких чиновників.
Надія Показати IP 29 Листопада 2016 20:47
Не заводьте людей в оману , шановний хірург. Мова іду не про бехгалтерів,яких, до речі,в Колківській лікарні 2 , а в Маневицькій 12. І без цього "баласту" жодна лікарня не функціонує.
світлана Показати IP 29 Листопада 2016 20:49
В це просто важко повірити, що таку нову, красиву, велику лікарню хочуть закрити!!! Мені здається що ніхто не думає за простих людей, що ж нам робити, куди звертатися? Замість того щоб розширювати робочі місця, вони руйнують те що формувалося роками. В цей важкий воєнний час для країни простим українцям потрібно щей воювати за те, щоб ми мали в цій країні майбутнє???
Ендоскопіст до світлана Показати IP 29 Листопада 2016 23:08
На жаль гарне приміщення не лікує!
михайло Показати IP 29 Листопада 2016 21:15
Для чого Линдюк хоче закрити лікарню? Тому що без лікарні не буде громади, а це на руку тільки Маневичам.
Ольга Показати IP 29 Листопада 2016 21:20
Коли вже цей "чиновник" накерується, який тільки думає, що у всьому розбирається. Вже вчителі йому "ненадякуються", тепер за медицину взявся...
Сергій Показати IP 29 Листопада 2016 21:31
Скільки вже можна знущатися з простих людей???Може потрібно провести реформу для таких керівників району як Линдюк і йому подібні , адже вони ще нічого не зробили для народу? Тільки і вміють що все руйнувати, замість того щоб навпаки зробити життя людей кращим.
місцевий Показати IP 29 Листопада 2016 21:38
Прикро росказувати,просити,принижуватись а вони тебе не чують ,тільки роблять своє ,тоді навіщо Призидент ставить таких людей на таку посаду коли їм байдуже до нас,а можливо він і нездогадується ,що вони наші чиновники такі підлі і роблять таке знами простими рабами своїх проблем.
місцева Показати IP 29 Листопада 2016 21:50
І ця влада давала обіцянки дбати про народ, а зараз кидає цей народ "на штучне вимирання"
Лєна Показати IP 29 Листопада 2016 22:09
Як маючи таке красиве приміщення з сучасним обладнанням, кваліфікованими спеціалістами, чуйними медсестрами і санітарками можна закрити? Самій приходилось звертатись до лікарні Маневич та Луцька.... так ось, допоки там "не позолотиш ручку" на тебе ніхто і не гляне. І це не говорячи про дороговартісне лікування. Чому, я як жителька Колок, маю їхати в Маневичі ,аби здати елеменраний аналіз крові, чи їхати з цією ж метою до Луцька і там же маю заплатити 261 грн. коли маю таку можливість зробити в місцевій лікарні і не витрачати лишні кошти. Але ""Линдюку і його команді" цього не зрозуміти.....І це вигідно Маневицьким лікарям....Схаменіться, Подумайте, що всі ми люди, які хочуть жити, а не виживати, а ви зараз позбавляєте нас права на лікування і на життя. Краще проведіть реформу в своїх інстанціях.
Окуліст до Лєна Показати IP 29 Листопада 2016 22:14
Даром лечится- даром лечится!
Паталогоантом до Окуліст Показати IP 29 Листопада 2016 23:07
А я думаю де всі світила медицини з Києва подівались, а вони в Колках осіли!!!
Віталій до Паталогоантом Показати IP 30 Листопада 2016 13:01
А я все думаю де пацієнти-мудрагелі з Ліпінської лікарні повтікали? Так вони ховаються під псевдонімами "паталогоанатом"
Психіатр до Віталій Показати IP 30 Листопада 2016 17:31
Так подивись в дзеркало і там побачиш де...ла. Село називаеться Липини, отже тві діам Липинська психлікарня!
Віталій до Психіатр Показати IP 1 Грудня 2016 10:46
коментар було видалено
Наталія до Паталогоантом Показати IP 30 Листопада 2016 15:28
Ні не в Колках!!! Колківську лікарню хочуть закрити!!! Всі в Маневичах сидять!!! Туда тепер треба буде їхати лікуватися
Лаборантка до Окуліст Показати IP 29 Листопада 2016 23:14
За аналіз ви можете заполатити і 10 грн., но це не означає, що вам його зроблять!
Анні до Лєна Показати IP 2 Грудня 2016 23:20
На рахунок "позолотиш ручку"брехня яку ви самі і створюєте. Я також зверталась як до Луцьких так і до Маневицький лікарів і ні чого не платила. Проблема людей в тому,що вони самі сунуть гроші,а потім кричати "вони хабарі беруть". І в Маневичах загальні,на цукор,на ВР, аналізи безкоштовні що на рахунок інших вони повсюди платні.
місцевий Показати IP 29 Листопада 2016 22:11
Читаючи замітку, незрозуміло тільки одне - невже наші чиновники ніколи не хворіють? невже вони думають що сімейний лікар замінить лора, невролога, гінеколога...невже амбулаторне лікування може бути якісніше за стаціонарне? Чому в нас люди бояться визивати "швидку",яка має вказівку всіх везти на Маневичі? Для кого ці реформи, для людей? А можливо це треба одній людині, яка хоче вислужитися і пересісти у "вище" крісло?
Смайл Показати IP 29 Листопада 2016 22:12
Скільки цей Линдюк може колотити в нашому районі? Треба послати далеко і надовго
Вчитель Показати IP 29 Листопада 2016 22:38
Линдюк так закриває лікарню, так як і закрив школу в Колках і перетворив її на опорний заклад)
Психіатр Показати IP 29 Листопада 2016 23:12
Градиська вже коментує?
Наталія Показати IP 29 Листопада 2016 23:55
Якщо у Конституції пише, що усі мають право на лікування і, навіть, на вибір лікаря, то чому у людей Колківської округи відбирають це право?! Для кого пишуться ці закони? Під руку влади? Яка замість того, щоб дбати про народ тільки його більше знищує. У Колківській лікарні чудові фахівці, гарне приміщення...чому ж її закривати.? Невже хворому із с.Гораймівка краще їхати лікуватися у Маневичі, витрачаючи на це і гроші і здоров'я? Пане Линдюк, схаменіться! Подумайте про народ!
Петро Показати IP 30 Листопада 2016 00:07
Да шо тут не зрозуміло. Політика влади- Закривають лікарні шоб вмирали хвори пенсіонери шоб скоротити дирку в пенсіонному фонді...
Міщанка Показати IP 30 Листопада 2016 00:16
Ми не малі діти, що змагаються і хочуть мати свою іграшку і не ділитися. За стінами цієї лікарні ховаються безліч доль вилікуваних і вчасно врятованих!!!! І в першу чергу варто думати не про економію коштів, власні амбіції, а про долі людей, які можуть і не доїхати в Маневичі. Хвороба не питає, а смерть не чекає. Схаменіться ті, хто прийматиме рішення!
Луцьк Показати IP 30 Листопада 2016 00:17
А що ж Колківська влада? Чому немає реакції ні селищного голови, ні головного лікаря! ?? Це ж їх принижують у всіх на очах! Це вони мають дбати про свій пристиж! Чому не долучається місцева бізнес еліта? Коли хваріють самі чи то діти, чи родичі, до кого біжать на огляд, до кого телефонують за консультацією? ?? Прийшов час об'єднатися і спільно відстояти честь містечка! Вірю у вас!
Микола Показати IP 30 Листопада 2016 09:40
ЛИНДЮК СКОТ****КА
Чорниж Показати IP 30 Листопада 2016 10:07
І як зсела їхати в ті Маневичі за 70 кілометрів зимою.І який х.....дав Линдюку кандидата економічних наук
Олег Показати IP 30 Листопада 2016 10:34
Цього недоростка треба гнати з району
Мещанин Матвійчук Показати IP 30 Листопада 2016 10:57
А чому мовчать ті в кого посвідченя ато,освітяни,лісники,Полінкевич.Мало того що в нас райцентр вкрали совети у 1962 році то ці хочуть вкрасти лікарню,люди які її будували за роботу отримували навіть не копійки а купони, майже безкоштовно
Мещанин Показати IP 30 Листопада 2016 12:44
А де наша народна депутатка Констанкевич,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,......................
Наталі. до Мещанин Показати IP 2 Грудня 2016 23:56
На своєму місті! Єдиний депутат, який працює не тільки перед виборами, а й у звичайні будні дні! Проводить зустрічі, спілкується з людьми, цікавиться проблемами та допомагає. І я вірю та знаю, що питання закриття чи реформи в нашій Колківськії лікарні, Ірина Мирославівна не проігнорує та допоже вирішити, тому що вона жінка, мама, ЛЮДИНА. Ми всі люди і прочитавши відгуки, я не можу вас зрозуміти? Перш за все тому, що бачу злобу і ненависть один до одного, коментарі- звинуваченя,негативні відгуки. хоча саме сьогодні нам, як ніколи потрібно об'єднатися і перемогти. Перемогти свою ненависть, показати, що ми УКРАЇНЦІ,КОЛКІВЧАНИ- дружня сім'я, яка працює на зростання та процвітання, а не як, голодний собака, в поганого господаря відгавкується від злодіїв. І на останок скажу для керівників------ВИ ТЕЖ ЛЮДИ НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО ЦЕ ОСОБЛИВО КОЛИ БУДЕТЕ ПРИЙМАТИ РІШЕННЯ! БО НІХТО З ВАС НЕ МОЖЕ ЗНАТИ, ЩО ВАС ЧЕКАЄ ЗАВТРА! І ДАЙ БОГ ЩОБ ВАМ НЕ ЗНАДОБИЛАСЬ ДОПОМОГА ЛІКАРІВ, АБО ВСТИГЛИ НАДАТИ ДОПОМОГУ! БАЖАЮ ВАМ І ВАШИМ РІДНИМ ЗДОРОВ'Я.
порада Показати IP 30 Листопада 2016 12:51
Шановні колківчани. Не лементуйте. Скоріше створюйте об"єднану громаду і самі вирішите доцільність функцінування лікарні.
Григорій Показати IP 30 Листопада 2016 13:14
Якийсь чинуша накурився коноплі зранку і "поперло" його на "рехворми". Цікаво де взялась худоба, яка зневажає народ, на якому паразитує. Ну і це більш цікаво , як цієї наволочі позбутись!
Катерина Показати IP 30 Листопада 2016 15:26
Цього не можна допустити!! Слід об'єднатися всим і громаді, і сільській вліді, і керівництву лікарні!!! Таке скорочення не є законодавчо обгрунтованим и суперечить Конституції нашої держави.
Сергій Показати IP 30 Листопада 2016 18:55
Тому,кому аж дуже муляє колківська лікарня й Колки як такі.раджу почитати історію містечка й тричі подумати перш ніж йти на відвертий конфлікт з колківською громадою.Мало не покажеться.
Людмила Показати IP 30 Листопада 2016 19:28
Колки селище, де розміщено багато навколишніх сіл і ми хочемо мати незалежну лікарню.в нас є головний лікар, який завжди прийде на допомогу хворому.Може в районі вистачить коштів, щоб йому заплатити заробітну плату?
Ескулап до Людмила Показати IP 30 Листопада 2016 20:40
Незалежну лікарню!!! Так хто вам заважає, платіть зарплату персоналу, та утримуйте її!
Ганна до Ескулап Показати IP 30 Листопада 2016 21:00
Закони одні для всіх...для одних бюджет є, а інші-утримуйте самі?
Ескулап до Ганна Показати IP 1 Грудня 2016 08:23
Так бюджет і не може потянути мильну бульку, отже утримуйте її самі.
Григорій до Ескулап Показати IP 1 Грудня 2016 10:35
Мильна булька чи швидше булька в носі от такі "ескулапи", які сунуть свого носа туди де мізки потрібні...
Ганна до Ескулап Показати IP 1 Грудня 2016 13:55
"Мильні бульки" сидять по високих кабінетах в Маневичах
Ганна Показати IP 30 Листопада 2016 19:31
Я також думаю, що районна влада дуже пошкодує, що суне свого носа до нашого містечка, вони не знають місцевий люд. Влада й так за останні роки позабирала і понищила все що могла. Колківчани, не будьмо байдужими до долі селища!!! Ми повинні спільно відстояти лікарню!
Маневичанин до Ганна Показати IP 30 Листопада 2016 20:37
Місцевий люд г...но.
Ганна до Маневичанин Показати IP 30 Листопада 2016 21:04
Куди нам до вас "сброду"?
Григорій Іванович до Ганна Показати IP 1 Грудня 2016 10:36
Ну не "сброду", не утруйте, так собі нав*лочі.....
колківчанка Показати IP 30 Листопада 2016 20:16
Невже ми обирали таку владу ,яка ліквідовує,закриває,скорочує ,невже мізерні заропітні зарплати простих людей які працюють спасуть кризу в країні .А хто буде відробяти борги які набралися траншів закордоном.
Лариса Показати IP 30 Листопада 2016 20:23
Навіщо навчатися нашим дітям в медичних училищах,батькам старатися провчити стільки років горбатитись збирати ту копійку ,і де в дальнійшому їм працювати ,як все закриють,ліквідують .Що буде втрачено вже його не повернеш.
Петро до Лариса Показати IP 30 Листопада 2016 21:18
Бо як би добре вчились в школі, то навчались би в медичних університетах!!!!
Розничі Показати IP 30 Листопада 2016 20:31
А ми надіялись що ,нас Шановний Линдюк підтримає прислухається до наших проблем ,а ні він просто така людина не свого слова ви собі говоріть а я буду робити своє бо я так хочу ,мені так вигодно бо мене похвалять дадуть медаль.
Люда до Розничі Показати IP 30 Листопада 2016 21:12
Да Вітьок, лоханувся ти коли на маневицькому майдані горлав за Линдюка!
Ревізор Показати IP 30 Листопада 2016 22:16
Першим ділом потрібно нагнали господаря ,якій довів новий медичний заклад до такого стану. Який дозволяє молодим керівникам з району копати себе ногами не заступаючись за колківчан. Який не зумів втримати молодий лікарський колектив
Громадянин Показати IP 30 Листопада 2016 22:57
Колківчани збирайтесь і їдьте під маневицьку адміністрацію робіть мітинги щоб скинути голову райдержадміністраціїї Линдюка, який сидить і жиром запливає в своєму кріслі, сьогодні він хоче закрити лікарню а завтра йому буде мішати училище чи дитсадок. Геть Линдюка, люди для нього ніщо!!!!!
Тетяна Показати IP 30 Листопада 2016 23:20
Шановна громадо смт.Колки! Активізуйте свої сили, свою громадську позицію, телефонуйте на гарячі лініі міністерства охорони здоров'я, на телебачення, підключайте всі хоч найменші можливості!Сьогодні майже у кожного в домі є інтернет, всі ми вміємо писати,читати, то чому ж не відстояти свої інтереси?Чи можливо пан Линдюк знае як їхати з маленькою хворою дитиною з села в морози у Маневичі в лікарню, а потім ще в чергах годинами сидіти під дверима і бігати "сунути" гроші, щоб вас оглянули?чи можливо його цікавить, як добиратись людям до Маневич,Луцька, щоб здати аналізи і платити немалі гроші, чи може він скаже, як це чекати швидку допомогу, яка їде (якщо вона їде) за 60-70 км в село, коли життя людини рахується на хвилини,і не дочекатись її... бо фельдшер не взмозі надати допомоги? Я знаю, яка лікарня в смт.Колки, які там лікарі і медичний персонал, повірте , ні в одній лікарні Маневич і Луцька вам не будуть "заглядати в дупу" (вибачте, але це так і є), як це роблять в Колках!Я завжди порівнюю Колківську лікарню з іншими медичними закладами, так от якраз в ній ніхто і ніколи не вимагає від вас гроші, ви завжди знаходитесь в чистому приміщенні, з досить непоганим харчуванням,з ЛЮДСЬКИМ відношенням медсестер і санітарок, з кваліфікованою допомогою лікарів, чого не скажеш про Маневицьку лікарню(яку тут всі так хвалять)!!!І тільки тут санітарки побіжать за медикаментами в аптеку для хворих немічних,які навіть рідним незавжди потрібнІ!!!КОЛКІВЧАНИ, я вірю у ВАС!!!Борітеся й поборете!!!!
ескулапу від громади Показати IP 1 Грудня 2016 00:10
складається таке враження що ви платите зарплату зі свого карману
Вася Показати IP 1 Грудня 2016 00:17
Ви питаєте де люди? Врегулюйте ціни в аптеках і у всіх лікарнях будуть черги в стаціонари, що в Колківській, що в Маневицькій лікарні!!!
Віка з Колок Показати IP 1 Грудня 2016 00:20
Доброго вечора, Шановні! Крається серце , що в такий нелегкий для країни час, де всі повинні бути одним цілим, ми не можемо чути один одного і відчути підтримки керівництва....Я, жителька Колок, переконана, що рідко де знайдеш таких кваліфікованих спеціалістів, чудового персоналу і просто хороших людей, які працюють у нашій лікарні! Подумайте хоча б про малих діток ,мам у декреті, про людей похилого віку і про хворих, можливо, ті 20 хв. їзди до Маневич для когось будуть "вирішальними". Ми самі будуємо наше майбутнє! Схаменіться!Ми не просимо чогось, просто залишіть нам наше!!!!
судя Показати IP 1 Грудня 2016 19:00
Він не цар і не Бог,цей товариш голова адміністрації і на його може чекати ця децентралізеція ,люди його ліквідують,а люди то велика сила.
Мещанин Матвійчук Показати IP 1 Грудня 2016 20:31
А чому мовчить любитель ОУН-УПА і РЕСПУБЛІКИ ПИРОЖИК.Більш його в Колки не пускайте.
Мещанин Сидорук Показати IP 1 Грудня 2016 21:07
А чому мовчать люди з посвідченями ато чи вони пішли на зделку з владою і совістю
Учасник АТО Показати IP 2 Грудня 2016 12:18
Шановний Линдюк! Ви, як і президент прийшли до влади на людські крові, так де ж Ваші обіцяні робочі місця?????
Янукович до Учасник АТО Показати IP 20 Лютого 2017 17:13
При мне жилось лучше, не правда ли?
Голова сільської рад Показати IP 2 Грудня 2016 12:23
Кожна людина має посадити дерево, виростити сина і збудувати дім. Пане Линдюк! Ви зруйнували системи освіти в районі і тепер черга прийшла і до медичних закладів. Хлопець! Схаменись, який ти слід залишиш після себе????????
Пенсіонер Показати IP 2 Грудня 2016 12:30
Чиновники! Ви не знаєте, як наповнити бюджет медицини? Кошти за продане сонячне каміння - от вам і вирішення питання. Адже природні ресурси належать народу! Побійтеся Бога!!!!!
Секретар Показати IP 2 Грудня 2016 12:49
Дорогі чиновники поділіться преміями які ви отримуєте в кінці року !!!ось вам і будуть мінімальні зарплти!!
Пенсіонер Показати IP 2 Грудня 2016 13:04
Є така приказка"ситий голодному не вірить"так і наша влада не думає про людей !як жити простій сім"Ї коли ви лишаїте людей мізиру.вам головне щоб кошти були в державі а діти то таке вони ж не у вас їсти просять!!
Людина Показати IP 4 Грудня 2016 09:29
Яке право має "вчений інтелектуал" розпоряжатися здоров'ям 21000 людей???!!! Яке закриття лікарні? Не вистачає в бюджеті грошей на фінансуванні лікарні? Пане Линдюк, так у Вас є бурштин. Ви ж мудрий керівник, направте гроші з видобутку бурштину на фінансування лікарні. І тільки тоді люди Вам подякують.
Янукович Показати IP 20 Лютого 2017 17:10
Слава Україні!!! Всі на майдан,бо через рік закриють всі школи та дітсадки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus