USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Рекламний» скандал у Ковелі. ФОТО

1 Червня 2013 11:40
Напроти православного собору у Ковелі встановили шовіністичний рекламний плакат, який закликає до відновлення Російської імперії.
Про це пише «Волинь-нова».
Приблизно тиждень тому на перехресті вулиць Незалежності та Володимирської, якраз напроти Воскресенського собору УПЦ Московського патріархату, встановили білборд із фото російського імператора Миколи II і його сім’ї та великим написом: «17 июля 1918 г. — день ритуального убиения святой царской семьи».
Першими відреагували на провокацію місцеві націоналісти. Депутат Ковельської міської ради та заступник голови міської організації ВО «Свобода» Ігор Ткачук звернувся з офіційним листом до Ковельського міжрайонного відділу управління СБУ у Волинській області з вимогою «негайно припинити очевидне порушення законів України та вжити невідкладних заходів стосовно гарантій національної безпеки».
«Встановлений на перехресті біля православного собору рекламний плакат містить елементи ксенофобії, антисемітизму, розпалювання релігійної ворожнечі. Крім того, текст звернення містить публічну агітацію, спрямовану на відродження та встановлення Російської монархії, тобто імперії. Це є посяганням на суверенітет та незалежність України, зухвалим замахом на зміну існуючого конституційного ладу в нашій державі», — вважає Ігор Ткачук.
Чи буде встановлений замовник сумнівної реклами — покаже час і результати діяльності нащадків колишніх «чекістів». Відомо, що «до світла дорогу», яку в «темній» Україні «без царя не пройти», рекламує столична компанія «Gallery+», яку створили завдяки злиттю і поглинанню ряду вітчизняних рекламних операторів. Вона є другою в країні за кількістю площин зовнішньої реклами. Ця фірма є підрозділом однойменної компанії — однієї з найстаріших і найпотужніших у рекламній сфері російського бізнесу. Показовим є те, що перше представництво та перші рекламні конструкції «Gallery+» були встановлені два десятиліття тому саме в місті Єкатеринбурзі, де у підвалі «дому особливого призначення», реквізованого у відставного військового інженера Миколи Іпатьєва, чекісти розстріляли сім’ю останнього російського самодержця. У 2000 році на Архієрейському Соборі Московського патріархату вся царська сім’я була зарахована до лику святих «новомучеників і сповідників Руських, явлених і неявлених».
На жаль, реклама з аналогічним текстом та фото самовідреченого імператора рясніє вздовж українських доріг у багатьох областях вже кілька років.
«Зважаючи на існуючі дозвільні процедури, за встановлення російського шовіністичного рекламного носія повинні відповідати посадові особи сектору благоустрою, реклами та малих архітектурних форм відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради, які контролюють дотримання порядку розміщення зовнішньої реклами», — переконаний обранець громади Ігор Ткачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Це справжня провокація Показати IP 1 Червня 2013 12:14
Про ритуальне вбивство сім'ї Миколи Романова офіційно заявляють монархічні чорносотенні організації, які звинувачують у ритуальності виконавців атентату - представників єврейського етносу. На їх переконання саме іудеї вбивством Господнього Помазанника десакралізували божественну природу православної імперії, звівши владу в країні до рівня диктатури нагану і юрби. Так що зовсім не простий цей, "імперський", борд. І "російський слід" є гарним прикриттям. З таким же успіхом можна було б назвати російською компанію McDonald's, яка є лідером фаст-фуду в цій країні. Справжніми власниками-акціонерами рекламної компанії Gallery є Європейський банк реконструкції та розвитку та британської юрисдикції інвестиційний фонд Baring Vostok Private Equity Fund III. То що, фінансові інституції Євросоюзу причетні до пропаганди в Україні антисемітизму з його краєугольним каменем - «ритуальними» вбивствами православних? На що розраховували замовники цієї "реклами"? На поминання святих мучеників? Так за їх упокій моляться в храмах, а не на перехрестях. Чи випадково рекламується "ритуальне" вбивство в той час, коли за сто метрів від щита стоїть колишня синагога через яку якраз 70 років тому в саме ці дні розпочали свій піврічний смертний шлях 18 тисяч розстріляних євреїв ковельських гетто? Половина населення тогочасного Ковеля. Бігборд уже розпалив пристрасті. На зображенні видно чималу пляму від фарби. І ковельський свободівець-депутат вчинив розумно. Своїм вчинком спростував звинувачення своєї політсили в антисемітизмі і прояв російського монархізму, замаскованого під меморіальний захід, розвінчав.
007 Показати IP 1 Червня 2013 13:27
Зображення дійсно провокаційне. Зокрема й тим, що не містить ніякого висновку, тобто це послання до людей про що? Про день скорботи? Чи про ювілей? Розумієте? Що хоче автор сказати не зрозуміло, можливо там меншим шрифтом щось пояснено, але на фото не можна прочитати... Загалом ця тема, як і тема української мови: проблеми немає, але її роздувають для пожвавлення протистояння певних груп населення. Хто цим займається - справжні вороги і зрадники України як цілісної держави. Щодо відповідальності, то, "посадові особи сектору благоустрою, реклами та малих архітектурних форм відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради" (як це сказано в статті) навряд чи чимось завинили, вони тут безсилі. Вони, згідно закону, не мають права попереднього погодження сюжетів, які розміщуються на бігбордах, а лише роблять припис про не незаконність вже розміщеного сюжету. Тому відповісти, в решті-решт, має автор сюжету і то в разі доведення судом незаконності зображення.
Ну ну Показати IP 2 Червня 2013 08:29
А чим Вам цар не до вподоби ? Той хоч про людей трохи дбав на відміну від сьогодняшніх правителів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus