USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Ректор луцького університету не віддає землю

14 Квітня 2014 16:30
Луцькрада хоче забрати земельну ділянку в одного з луцьких університетів. Втім, ректор університету вважає такі прагнення незаконними.

Мова йде про земельну ділянку площею 0.3 гектара на вулиці Огієнка, де знаходиться алея Героїв Радянського Союзу.

Під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 4-го квітня, ухвалили проект рішення про припинення права Луцького гуманітарного університету на постійне користування цією землею. Питання має розглядатися на сесії міськради.

Втім, така позиція обранців громади обурила співзасновника приватного вищого навчального закладу Луцького гуманітарного університету Андрія Журавльова.

Для Інформаційного агентства Волинські Новини він розповів, що зараз відбувається реорганізація навчального закладу, а на ділянці, яку хоче відібрати міськрада, планується будівництво корпусу вишу.
«Дивно, чому саме ця комісія поставила на розгляд питання, яке невідомо яким чином має відношення до її компетенції. Комісія навіть не звернулася до університету за роз’ясненнями, аби розвіяти свої гіпотетичні припущення. Ніхто з членів комісії навіть не повідомив про те, що таке питання буде розглядатися, що було б логічним, якби комісія прагнула забезпечувати захист, а не порушення прав. Також, про прийняти рішення нас не повідомили», - нарікає Андрій Журавльов.

Він розповів, що Луцький гуманітарний університет має діючий і на сьогодні сертифікат про ІІІ рівень держаної акредитації. Також університет підписав договір з одним із польських ВНЗ про спільну підготовку студентів.

Щодо землі на вулиці Огієнка, наголошує керівник ЛГУ, то зараз в стадії завершення проект будівництва приміщення вишу. Для цього уже виконані геологорозвідувальні роботи.

Андрій Журавльов додає, що зараз в університеті триває ліквідація застарілого обладнання і підготовка до технічного переоснащення, а також відбувається кадрова робота задля викладання нових перспективних дисциплін.

Надаємо повний текст офіційної відповіді Андрія Журавльова:

"І не законно, і не логічно.

Прочитав на сайті Інформаційного агентства Волинські Новин про те, що Луцька рада хоче забрати земельну ділянку у Луцького гуманітарного університету на вулиці Огієнка.

Здивуванню не було меж.

По-перше, постійна комісія Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту робить заяви від всієї Луцької міської ради не маючи на те повноважень. Адже питання розглядалося лише на комісії.

По-друге, чому саме ця комісія поставила на розгляд питання, яке невідомо яким чином має відношення до її компетенції. Хіба особисте занепокоєння пана Богдана Шиби, що «може виникнути небезпека, що цю земельну ділянку продадуть» є об’єктивною і законною підставою ставити це питання на комісії та його розглядати?

По-третє, комісія навіть не звернулася до Університету за роз’ясненнями аби розвіяти свої гіпотетичні припущення. Понад те, ніхто з членів комісії навіть не запросив представників Університету на своє засідання, бодай повідомив про те, що таке питання буде розглядатися, що було б логічним, якби комісія прагнула забезпечувати захист, а не порушення прав.

По-четверте, комісія навіть не повідомила Університет про прийняття рішення та його конкретний зміст.

В інформації Волинських новин зокрема йшлося про те, що «Члени профільної комісії повідомили, що на цій землі хоче побудувати храм церковна громада.»

Хіба це нормально, коли хтось накинув оком на чуже майно, а профільна комісія замість захисту законних прав та інтересів власника, поспішає допомогти це майно відібрати. Мабуть, тільки безмежна любов до однієї з конфесій може це хоч якось пояснити. Але чи не нагадує це методи Януковича по привласненню чужого бізнесу? А як це узгоджується з нормами християнської моралі і чи відає про такі спроби захоплення предстоятель Церкви (наскільки мені відомо, греко-католицької)?

Також в новинах йдеться про те, що: «Й підставою для припинення договору є невикористання земельної ділянки впродовж довгого часу.»

Тут мова могла йти про договір оренди. Але ділянка не знаходиться в оренді. Права Університету на земельну ділянку забезпечені Державним актом на постійне користування землею. Це право не обмежене в часі. Щодо невикористання земельної ділянки впродовж довгого часу, то чинним законодавством така підстава не передбачена.

Далі в інформації говориться: «Під час засідання учасники вирішили винести на сесію міськради проект рішення про припинення права ЛГУ на постійне користування цією землею. Цей навчальний заклад позбавлений ліцензії.»

Виникає питання – на якій підставі припиняти права ЛГУ на постійне користування землею? – На підставі того, що цей навчальний заклад позбавлений ліцензії? Невже пан Шиба знає все і про все?

Чи знає він, що:

- Луцький гуманітарний університет має діючий і на сьогодні сертифікат про ІІІ рівень держаної акредитації?
-Кожна спеціальність, за якою здійснюється підготовка, передбачає наявність ліцензії. Тому їх завжди декілька. Навіть якби їх забрали усі, в будь який момент можна отримати інші?
- Призупинення освітньої діяльності не означає припинення діяльності загалом, адже є багато інших видів діяльності Університету окрім навчальної?
- Університет має підписаний (чинний) договір про спільну підготовку студентів з одним із польських ВНЗ?
- Що в стадії завершення повністю оплачений проект будівництва по вул. Огієнка?
- Що було вже здійснено ряд погоджень щодо наступного будівництва?
- Що виконані геологорозвідувальні роботи для будівництва по вул. Огієнка?
- Позбавлення ЛГУ ліцензій було здійснено за його проханням (про що можна довідатися з запису засідання ДАК) оскільки стратегічні завдання розвитку університету вимагали перегляду та зміни напрямів підготовки та спеціальностей з метою їх максимальної актуалізації на найближчу перспективу?
- Що в Університеті йде ліквідація застарілого обладнання і підготовка до технічного переоснащення навчального процесу?
-Відбувається ротація кадрів для викладання нових перспективних дисциплін відповідних спеціальностей?

І на останок. Чи пам’ятає пан Богдан Шиба, що:
- Під час свого головування в Луцькій раді він вже здійснював спробу позбавити наш Університет земельної ділянки, давши відповідні доручення?
- Що згодом він особисто, як голова містобудівної ради погодив передпроектну пропозицію щодо будівництва корпусу ЛГУ (протокол № 5), а як голова Міськради, підписав рішення Луцького міськвиконкому № 578 про дозвіл ЛГУ виготовити проект на будівництво.
- Що існує стаття 365 Кримінального кодексу України в якій, зокрема говориться «1. Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним правам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, - карається…».

З такими підходами завтра хто завгодно може стати об’єктом зазіхань на його власність. Чи цього чекає громада від своїх депутатів?

Думаю, наведені аргументи і факти щодо рішення профільної комісії цілком підтверджують тезу винесену в заголовок: «І не логічно, і не законно», але тепер в кінці я ставлю знак оклику!


Співзасновник ПВНЗ ЛГУ А. Журавльов
P.S. Прошу не редагувати і не скорочувати.
З повагою, А. Журавльов"
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сусід Показати IP 14 Квітня 2014 16:48
Андрій Андрійович, уважаю!!!
йося моргенштерн до Сусід Показати IP 15 Квітня 2014 11:05
постіно там такий СР*Ч!!! маючи земельну ділянку в такому районі в падло її навіть перед Пасхою прибрати! ПОЗОРИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!
йося моргенштерн до йося моргенштерн Показати IP 15 Квітня 2014 21:53
Ви могли б здогадатися, що ніхто з працівників Університету не носить на свою ділянку сміття. Адже по дорозі від Університету до нашої ділянки по вул. Огієка багато сміттєвих баків. Сміття, яке Ви могли бачити, це свідчення ВЕЛИКОЇ ГРОМАДЯНСЬКОЇ СВІДОМОСТІ перехожих та мешканеців прилеглих будинків. Разом з тим ми проводимо прибирання (останнє 26.03.2014р.). Це засвідчено Міськвиконкомом. Не ганьте не справедливо! Це гріх!
землемір Показати IP 14 Квітня 2014 17:10
Андрій врізав по дуже чутливому самолюбству галіцияки-австріяки Шиби. На сесійних засіданнях він демонструє високі знання права і верховенства законів, а на практиці займається ху*нею. А сам, будучи головою, відкинув місто за рахунок кредитів і лізингових автобусів, 29 з яких вже давно стоять "під забором", а лізингова плата за них знімається, на 20 років назад. Нехай йде на якийсь хутір і керує сільрадою, ху*ло моржове. А Андрію - респект!
співчуваю Показати IP 14 Квітня 2014 17:37
на щастить пану Андрію :( до революції інспекція Табачника земню під ногами палила, а тепер нові землеміри добивають...
пересічний Показати IP 14 Квітня 2014 17:51
30 соток в такому місці - це дуже ласий шматочок. Комусь його "проголосують", а відкат поділить земельний пігмей відповідної комісії місьради. Сценарій буде звичний - з прокурорським арештом. Тому йому теж перепаде. Все піде під шелест "зелених" за законами Івана Грозного: де служиш, там і годуєшся.
123 Показати IP 14 Квітня 2014 19:30
Це Осипов з. Шибою почали через себе все и май но и землю и посади шарашить вони ж безробитни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus