USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ресторани встановлять термінали для розрахунку картками

7 Липня 2011 11:30
Україна поступово позбавляється від готівкових грошей: Кабінет Міністрів зобов'язав підприємства роздрібної торгівлі та громадського харчування встановити біля кожної другої каси термінали для розрахунку платіжними картками.
Про це ідеться в урядовій постанові №706 від 29 червня, пише Економічна правда із посиланням на «Комерсант-Україна».
Документ зобов'язав усіх суб'єктів господарювання «забезпечити можливість використання спеціальних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари (послуги)».
Масовий перехід закладів сфери роздрібної торгівлі та громадського харчування на прийом платіжних карт закріплений постановою Кабміну № 878/2010, нагадує видання.
У містах з населенням понад 100 тисяч осіб підприємства зобов'язані були встановити POS-термінали до 1 липня, а у малого бізнесу для цього є час до 31 грудня.
До цієї ж дати повинна завершитися терміналізація населених пунктів, в яких проживає від 25 тисяч до 100 тисяч осіб.
Таким чином, нове правило не торкнеться сіл, сіл і селищ міського типу.
Наявність терміналу є обов'язковою при використанні в магазині касового апарату – біля кожної другої каси.
За даними Держстату, на 1 січня в країні діяло 64,8 тисячі об'єктів роздрібної торгівлі та 23,4 тисячі точок ресторанного бізнесу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus