USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Річниця нової епохи: у Луцьку вшанували Небесну Сотню

21 Листопада 2015 15:33
Тих, хто поклавши життя з любов’ю до України, дав приклад усім українцям – Героїв Небесної Сотні згадували лучани у молитві у день річниці Революції Гідності.

Панахида за загиблими під час революції Гідності на Меморіальному комплексі «Вічна Слава», біля могили Героя України Василя Мойсея, відбулася 21 листопада.

У заході взяли участь представники духовенства, обласної та міської влади, політичних партій та громадських організацій, а також пересічені волиняни.

Як зазначив митрополит Луцький та Волинський Михаїл, день святого Михайла щороку згадують, як щось особливо радісне та трепетне – вже неодноразово з цього дня розпочиналася нова епоха в житті та долі України. Так, 10 років тому цю подію називали Помаранчевою революцією, два роки тому – Днем гідності, відстоювання своїх європейських уподобань і бажання бути в єдиній родині європейських народів. Він нагадав, що два роки тому українці самі собі сказали «ми хочемо бути в Європі» - у цих словах було бажання жити гідно, мати хороші дороги, гарне соціальне забезпечення, усе хороше, що намріяли українці. Влада в один момент змінила вектор у протилежний бік – в бік сірості, дикості, «немитості».



Митрополит наголосив, що першими на Майдан вийшли молоді люди, говорячи про несправедливість. Він нагадав, що після побиття молодь шукала прихистку у Михайлівському золотоверхому монастирі, втікаючи під захист Бога та архангела Михаїла. Таким чином, архистратиг-начальник небесних воїнств надихнув молодих людей підняти увесь український нарід та надихає донині.

Герої у супроводі архістратига не боялися йти під кулі з дерев’яним щитом, кажучи «хто як не я повстану проти неправди?». Любов до України вела їх, а коли є почуття любові, немає почуття страху. З його слів, Герої Небесної сотні не просто поклали життя, а показали приклад усім іншим.

Михаїл відзначив, що в розумі, серці та діях потрібно мати любов до України, а якщо цього не буде – жертви будуть на совісті українців. Він закликав присутніх не запитувати, що Україна зробила для них, а запитувати себе, «що я зробив для України?». Так, якщо не захищатимемо свою державу та не годуватимемо свою армію, доведеться «працювати на інших безплатно, за трудодні, а не за євро».

Після промови владики учасники вшанування пам’яті Героїв поклали квіти до могили Василя Мойсея. Наприкінці заходу до нього долучилися учасники автопробігу до Дня Гідності, а завершили захід спільним виконанням Державного гімну України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Луцьк Показати IP 21 Листопада 2015 16:30
Чому тут тільки портрет Мойсея ?
пам'ять до Луцьк Показати IP 21 Листопада 2015 20:13
Да, так несправедливо !
Юрій Показати IP 21 Листопада 2015 17:58
а де ж всі головні революціонери? Гузь, Данильчук, Лапін, Бондар, Пащенко.... що все вже не актуально... все що хотіли вони вже здобули...? країну змінили?
до Юрія до Юрій Показати IP 21 Листопада 2015 18:39
respect пане Юрію, революцію творять романтики а користаються іі здобутками негідники..
Майдан до Юрій Показати IP 21 Листопада 2015 20:44
Бондар був.
Андрій до Майдан Показати IP 21 Листопада 2015 22:58
Так бондар то герой і революціонер. Як і шиба. А шиба краще б квіти заніс на могили ровенських хлопців, яких п'яним на пару з коханкою, подушив.
андрію до Андрій Показати IP 22 Листопада 2015 14:09
Маєш зуб на ту картаку ку...ву - вперед. А інших на чіпай.
Лучанка Показати IP 21 Листопада 2015 18:03
Романюк не молиться, вже,вже "намовлився",що мером став знову! Жесть,навіть, обирати не було кого!!!
правда Показати IP 21 Листопада 2015 18:51
Два роки як країна в коматозі. Хто крав, той краде. А прості люди програли. Плюс війна...
СаСа Показати IP 22 Листопада 2015 00:20
Нові герої. Нові пам'ятники - нові ідоли. Кожне покоління хоче їх мати. Всі війни і революції здійснюються для покращення життя людей, щоб більше не було неправди, нерівності, гноблення... Проходить час і люди потребують нових героїв, нових жертва у боротьбі за краще життя... і починають боротися знову. Безкінечна боротьба. Дай Бог щоб нинішніх героїв Майдану теж колись не демонтували і не викинули через зміну ідеології, цінностей, політичних настроїв... Дай Бог нам мудрості не робити руїни зі своєї країни...
Анонім до СаСа Показати IP 22 Листопада 2015 14:37
коментар було видалено
Волинь Показати IP 22 Листопада 2015 12:00
вшановувати потрібно молитвою і справою а не рекламою і показухою , а не ходінням з прапорами і кричанняс "Слава.....!" за що загинули за безаконня ,а зараз що все законо?...зараз вже в 10000 разів стало гірше з законом :комунальний террор, економічний геноцид, розкрадання і перерозподіл вкраденого!!!.............в той же час біля "порт сити " олігархи закатали концерт в день вшенування загиблих на майдані , як це ???
Анонім Показати IP 23 Листопада 2015 16:21
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus