USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рік закону Савченко: на волю вийшло 9 тисяч в'язнів

22 Грудня 2016 08:15
Завтра виповнюється рівно рік скандальному «закону Савченко», нагадує газета «Сегодня».

За даними Нацполіції, після його ухвалення достроково вийшли на свободу майже 9 тисяч осіб, із яких 1000 знову вчинили злочини. У МВС попереджають, що протягом 2017 року можуть бути переглянуті в меншу сторону терміни майже для 50 тисяч в'язнів (раніше йшлося про 37 тисяч) Тому урядовці сподіваються, що народні депутати внесуть необхідні зміни в закон, інакше наслідки будуть тривожні. Про те, чи згодні парламентарі на редагування документа, видання "Радіо Свобода" розповідає в статті «Рік «закону Савченко»: цифри і факти».

До слова, нагадаємо, раніше повідомлялося, що нардеп Савченко захищатиме свій закон, бо він - "ідеально правильний".

Наскільки ефективною була боротьба з корупцією в Україні 2016 року? Про це в газеті «Голос України» розповідає голова профільного парламентського комітету Єгор Соболєв. Наголосивши на успіхах, депутат переконує, що корупція й зараз лишається основним заняттям більшості українських політиків, прокурорів і суддів. Тому нині найнагальнішою необхідністю є створення спеціалізованих антикорупційних судів, щоб справи проти високопоставлених чиновників не гальмувалися, переконує експерт видання.

Про особливості ухваленого Держбюджету-2017 розповідає газета «День». Незважаючи на те, що у парламентаріїв було достатньо часу для внесення поправок в головний фінансовий документ країни – понад два місяці – до останнього моменту всі питання так і не були вирішені. І все через те, що політики ніяк не могли домовитися щодо ухвалення змін в Податковий та Бюджетний кодекси. Без цих законів, пояснювали депутати журналістам, не можна точно розрахувати видатки і доходи кошторису. Натомість експерти «Дня» стверджують, що більшість цих законодавчих ініціатив – це так звана «ціна за голос», яку влада погоджувалась заплатити за ухвалення урядового проекту бюджету на 2017 рік. Стаття називається «1000 правок і... одна ніч».

Проблему еліти в Україні порушує тижневик «Країна». Експерти видання переконують, що українська еліта – це частина народу. Вона не з’явиться, доки він не прокинеться. Якщо така ситуація зберігатиметься довго, можна втратити державність. Тут проблема не в зовнішній загрозі, а всередині держави. Занадто багато людей ідуть за популістами, наголошують експерти тижневика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Не всі Показати IP 22 Грудня 2016 09:07
там дурні всі дурні були в 51омбр
савченко Показати IP 22 Грудня 2016 14:27
ура! я рада і щаслива що ще щось зробила корисне !
зк Показати IP 22 Грудня 2016 16:57
спасибо надюха ми за тебе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus