USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рішення про депутатство Вусенко прийматиметься колективно

14 Березня 2017 10:35
Секретар Луцької міськради Юлія Вусенко, перед якою замайорів мандат народного депутата, не відповіла однозначно, що вона обере: крісло в міській раді чи в парламенті.

Про це стало відомо під час прес-конференції заступників міського голови та секретаря 14 березня.

Нагадаємо, нардеп від «Самопомочі» Олена Бабак написала заяву про складання депутатського мандату. Наступна за списками партії – секретар Луцької міськради Юлія Вусенко. Те, що посвідчення нардепа – її мрія, знає чи не весь депутатський корпус міськради.

Проте, уже наступного дня ця перспектива стала трохи примарнішою, адже зі слів очільника Львова та лідера «Самопомочі» Андрія Садового, певну складність цьому створює те, що наступним номером у списках партії на місце народного депутата замість Олени Бабак є нинішня «виконувач обов’язків мера» Луцька. Хоча виконувачем обов’язків Юлія Вусенко досі не стала, адже депутати Луцької міськради не проголосували за припинення повноважень міського голови і призначення в.о. секретаря. Тож питання, чи дозволять Юлії Вусенко увійти до парламенту – поки відкрите.

На питання журналістів про те, що вона обирає: Луцьку міську раду чи Верховну Раду України, Юлія Василівна каже, що поки це питання не на часі і вибір перед нею не стоїть. Проте, вона детально знає процедуру, яка відділяє її від мандату, і навіть поінформована про дату розгляду цього питання в комітеті.

«На сьогоднішній день діючим нардепом є Олена Бабак, а я є секретарем міськради. Кожен працює на своїй посаді. Складання повноважень нардепа - це не одноденний процес. Цю заяву мають розглянути в комітеті в середу, і за неї мають проголосувати в парламенті. Крім того, є законодавчі ініціативи, які Олена Бабак має довести до завершення. Тому говорити про рішення зараз немає сенсу. Рішення прийматиметься колективно із враховуванням ситуації в Луцькій міській раді, де основним завданням є призначення чесних позачергових виборів міського голови», - переконує вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Народна довіра Показати IP 14 Березня 2017 10:41
Повний пісець....
Ромашка Показати IP 14 Березня 2017 11:07
ВуСенКо Лялька мальована. Цікаво хто її ляльковод?
Анонім до Ромашка Показати IP 14 Березня 2017 12:14
САДОВИЙ
І стерво до Анонім Показати IP 14 Березня 2017 13:31
З Кременецькоі 38 - Олена Палагута та Бодя Гончарук
Анонім Показати IP 14 Березня 2017 12:15
а я то думаю, чому в луцьку нема цирку. Є МІСЬКРАДА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus