USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Університетом третього віку на Волині зацікавились у Німеччині. ФОТО

24 Вересня 2013 10:39
Роботою Університету в Ковелі зацікавились фахівці з Німеччини. Вони виявили бажання в подальшому співпрацювати у цьому напрямку та допомогти з отриманням гранту для функціонування закладу. Про це йдеться на сайті Ковельської міської ради.
Так, начальник управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради Софія Сагаль у складі української делегації взяла участь у міжнародній конференції, що відбулася в місті Хелмі (Польща).

Представники України, Білорусії, Польщі, Швеції, Німеччини впродовж кількох днів презентували різноманітні форми роботи з особами старшого віку, ділились своїм досвідом з надання соціальних послуг пенсіонерам. Учасники конференції побували у відділенні денного перебування для осіб зрілого віку та хоспісі в місті Хелмі.
ЧИТАТИ ЩЕ: «УНІВЕРСИТЕТ ТРЕТЬОГО ВІКУ» ЗАПРОШУЄ ВОЛИНЯН НА НАВЧАННЯ

У кожній країні є свої напрацювання. Зокрема, у Швеції людям, яким за п’ятдесят, соціальні служби допомагають у пошуку роботи, перекваліфікації. У Польщі, Україні досить популярними стали Університети третього віку. Саме про функціонування цього навчального закладу у Ковелі і розповіла своїм колегам Софія Сагаль.

Нагадаємо, Університет третього віку створений на базі Територіального центру соціального обслуговування громадян Ковеля. У нього є ректор, статут, емблема і гімн. В університеті діє п’ять факультетів: мистецький, соціально-правововий, основ медицини, фізичної реабілітації, комунікаційних та інформаційних технологій.

Навчання на факультетах відбувається тільки за бажанням слухача - без перевірки одержаних знань і навичок. Вступні іспити також не передбачені.
Університет працює восьмий рік. Цей навчальний заклад для літніх людей є гордістю міста, адже ковельчани першими запровадили таку освітньо-інформаційну практику. Цю справу уже підтримали в інших містах України. І всі вони приїжджають за досвідом у Ковель.

Зі слів Софії Анатоліївни, роботою Університету в Ковелі зацікавились її колеги з Німеччини. Вони виявили бажання в подальшому співпрацювати у цьому напрямку та допомогти з отриманням гранту для функціонування закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus