USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рокині та Маяки хочуть створити найбільшу тергромаду в області

6 Червня 2016 15:26
Громада селища Рокині підтримала ідею внесення змін у перспективний план щодо об’єднання із селом Маяки. Про це стало відомо під час громадського обговорення у неділю, 5 червня, - повідомляє Громадське.Волинь.

Місцеві мешканці по-різному ставляться до перспективи об’єднання. Одні підтримують ідею об’єднання із сусідніми Маяками, інші – із Луцьком. Водночас, Рокинівський селищний голова Леся Яцушек зазначила: «За законом мають об’єднуватися громади із суміжною територією. Тобто з тою, з якої у нас є межі. З містом Луцьком Рокинівська громада межі не має».

«Було громадське обговорення, на якому 115 чоловік із 135 присутніх підтримали мою ініціативу щодо об’єднання із Рокинівською селищною радою. Чому ми хочемо з вами об’єднатися? Ми хочемо створити потужну територіальну громаду, яка буде за чисельністю населення найбільшою в області, по території найбільшою в області і район втратить сфери впливу над такою громадою», – переконує голова Маяківської сільської ради Олена Твердохліб.

Захід тривав більше двох годин. Присутні дискутували, ставили питання спікерам, ділилися думками. Врешті-решт, більшість учасників обговорення підтримали внесення змін у перспективний план щодо об’єднання Рокинівської селищної ради та Маяківської сільської ради.


Нагадаємо, Верховна Рада України перейменувала два населених пункти Волині. Зокрема, село Маяки Луцького райну перейменували на Княгининок. Натомість самі селяни невдоволені перейменуванням та вже готуються збирати підписи, щоб скасувати пункт відповідної постанови Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Павло Показати IP 6 Червня 2016 16:23
От мені цікавить, одне запитання, чи всі з присутніх на даних зборах розуміють просту арифметику, що нуль додати нуль, буде нуль. Звідки ви щановні будете брати кошти на різного роду соціальні проекти, адже передбачена реформа місцевого самоврядування передбачає покращення тої ж інфрастуктури міст і сіл і селищ, за власний рахунок(місцеві податки) якщо в вас нічого не має з чого податки брати, з держ бюджету тоді вже субвенцій не буде. А звісно, що такі розумні сільські голови дуже вже бояться лишитись без своїх насиджених місць, от і дурять людям голови всякого роду казками, самі кишені набивають, а потім людям скажуть що то все держава погана бо їм нічого не дає. Тому лишається одна надія на верховну раду яка своїм рішенням приєднає всі сусідні села до Луцька і великих міст, а з цих всіх "шабашів", які зараз відбуваються в "прибрєжї" вийде пшик. Тому що як не крути а обласному центру потрібно розвиватися і не може громада навіть з 5 тис чоловік диктувати умови, громаді з 220 тис чоловік
справедливий до Павло Показати IP 6 Червня 2016 17:03
Павле, що ти маєш на увазі коли говориш про розвиток громади Луцька і в чому заважає громада рокинь?
Анонім Показати IP 6 Червня 2016 18:54
Приєднання села до міста суперечить конституції України. Цікаве те що закон цей придумали як раз щоб обласні центри хапанули побільш землі пригородів. Бо свої вже розпродали. Так і казав мені один нардеп.
павлові Показати IP 6 Червня 2016 22:00
все правда, а ярмольський вже відзначився в районі своїми діями думаю що цн йому в маяках землю дерибанити
axabnrg Показати IP 7 Червня 2016 12:28
Друзі, вашій увазі пропоную дуже цікаву статтю «Перші кроки реформування місцевого самоврядування в Польщі»: http://agropolit.com/blog/84-chi-bulo-polyakam-legko-robiti-detsentralizatsiyu

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus