USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Поблизу Луцька два села хочуть об'єднатися в тергромаду

26 Липня 2016 13:23
Засідання позачергової сесії Княгининівської сільської ради, де прийняли рішення про об’єднання із Рокинівською селишною радою відбулося у селі Княгининок Луцького району, - повідомили у прес-службі Офісу реформ у Волинській області.

Княгнинівський сільський голова Олена Твердохліб розповіла про весь шлях обох громад до цього кроку. Наприклад, були проведені громадські слухання в усіх населених пунктах, де було вирішено йти до об’єднання.

Мешканці довколишніх сіл висловили бажання об’єднатися в ОТГ із центром у селі Княгининок.

Олена Твердохліб повідомила і про подробиці опитувань громадської думки: лише одна-дві людини серед опитаних були проти об’єднання у кожному із населених пунктів Княгининівської сільської ради.

Після короткого виступу сільської голови депутати ствердно проголосували за об’єднання. Олена Твердохліб привітала присутніх із історичним рішенням. “Будуємо разом”, – зауважила вона.

У 2017 році уже об’єднана територіальна громада отримає значні повноваження і ресурси для розвитку.

Майбутня об’єднана територіальна громада буде чи не найпотужнішою сільською об’єднаною територіальною громадою в області, її населення сягне майже десяти тисяч мешканців.

Також сьогодні у селищі міського типу Рокині відбудеться позачергова сесія, щоб теж дати остаточну згоду на об’єднання.

Потім відповідні документи передадуть до Волинської ОДА для висновків.

Зауважимо, що йдеться про об’єднання двох територіальних громад із дев’ятьма населеними пунктами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
жителям Показати IP 26 Липня 2016 14:45
ну ну.......курчат рахують осінню, потрібно обєднуватись, але говорити сьогодні про значні ресурси - сьогодні - принаймі смішно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus