USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія – лідер з експлуатації трудових рабів. Волинян теж

12 Вересня 2014 14:00
Одним з найприбутковіших видів незаконного бізнесу залишається торгівля людьми. Громадські активісти не раз здійснюють бесіди з населенням. Цьогоріч під час таких тренінгів ВОГО «Велес» виявили двох чоловіків з Ратнівського району які були в трудовому рабстві у Російській Федерації.

Про це розповів голова правління організації Віктор Вальчук під час засідання прес-клубу реформ сьогодні, 12 вересня.

З його слів, на жаль, люди дуже часто потрапляють у безвихідні ситуації і не знають що робити, куди звертатися за допомогою. Жертвами торгівлю людьми можуть стати і чоловіки, і жінки, і діти. Він озвучив офіційну світову статистику: у 90-х роках країною призначення була Туреччина, і жертвами були здебільшого жінки, які потрапляли у сексуальне рабство. Але вже 3-4 рік поспіль головною країною призначення є Російська Федерація, яка стала лідером з трудової експлуатації чоловіків. Минулого тижня виявили двох чоловіків з Ратнівщини, які двічі потрапляли в трудове рабство. Їм довелося втікати через територію Білорусі.


Віктор Вальчук каже, що від роботи за кордоном відмовлятися не варто, однак, найкращий варіант – легальне працевлаштування. На Волині є всього 7 ліцензованих підприємств, які можуть займатися працевлаштуванням людей за кордоном, ці дані є на сайті Мінсоцполітики. Адже робота за кордоном може дозволити перейняти досвід, який можна буде потім застосувати

«Але треба забезпечити свою безпеку. Дізнатися, де перебуває представництво України, організація яка надає допомогу. Варто відсканувати всі документи: паспорт, свідоцтво, копія контракту і надіслати на свою електронну адресу. Варто вигадати кодову фразу для своїх рідних», - зазначає він.

З його слів, волонтери організації уже надали 43 телефонні консультації щодо працевлаштування за кордоном.

Заробітчан і жертв торгівлі людьми об’єднують нелюдські умови проживання. Але відмінність складають насильство і порушення прав людини (права вибору, права на пересування, на спілкування, шантаж, погрози розправою рідним).


До слова, згідно з українським законодавством, люди, які постраждали від торгівлі людьми, мають право на безоплатне медобстеження та лікування, юридична консультація. На жаль, волиняни часто непоінформовані про те, що органи місцевого самоврядування зобов’язані приймати заяву. З цим вони мають прийти до відділів соціального захисту свого населеного пункту, а якщо там не зареєструють відповідну заяву - скаржитися в прокуратуру.


Крім того, громадські активісти пропонують звертатися на «Гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми за телефонами (0332) 72-71-98, 095 523 37 53. Там обіцяють надати усю можливу допомогу.

Також є номери телефонів обласного УМВС у Луцьку, де фахівці займаються розслідуваннями таких злочинів: 74-21-06, 050 268 93 82.

Активісти кажуть, що переконують людей, які до них звертаються, не боятися повідомити інформацію про вербувальників, про недобросовісні організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
рать Показати IP 12 Вересня 2014 14:12
нормальні люди знають куди їхати.
не раб Показати IP 12 Вересня 2014 14:27
А чому раби, їх що силою туда завозять? У нас належної роботи і зарплати немає от і їдуть по всьому світу і не одна Росія так наших "експлуатує", от знайшли крайнього в усіх бідах...
сірий вовк Показати IP 12 Вересня 2014 22:19
Дайте людям роботу і питання відпаде саме собою. Це вам не майданити і не горлопанити на площах. Людям потрів\бно годувати свої сімї, платити компослуги. Якщо ви і далі будете думати тільки про те, де і які ставити памятники, то половина людей виїде з цієї країни.
Анонім Показати IP 13 Вересня 2014 00:24
я уже уехал!!
virji до Анонім Показати IP 13 Вересня 2014 00:55
боже какой мизер на 3 млн. работающих в Росии 2 в рабстве= статистика супер!!!!!! Приведу пример - приблизительно на 50 человек в Испании 10 украинцев работали в рабстве и без денег и еще им угрожали,чтобы не вздумали жаловаться. А скольких "киданули"? и Беларусии рядом нету.....Так что любители очернить соседа /а это к сожелению наша национальная черта/ если даете цифри будьте добры в сравнении,Старушка Европа не брезгует безплатной /рабской/ рабочей силой при этом "натянет" на себя очень милую /до тошнотворности/ многообещающую улыбку .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus