USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

РФ пригрозила Україні ракетним ударом у відповідь на стрільби біля Криму

30 Листопада 2016 14:55
Якщо Україна проведе ракетні стрільби поблизу Криму, Росія буде збивати ракети і завдасть удару по пускових установках, - такою є реакція Міністерства оборони РФ на заплановані навчання. Тим часом, у відповідь Міноборони нашої держави заявило, що Україна є суверенною правовою державою і всі бойові навчання проходять в плановому порядку.

Нагадаємо, 24 листопада Україна видала НОТАМ (авіаційне повідомлення) про активізацію небезпечних зон 1-2 грудня 2016 року в повітряному просторі Криму в зв'язку з планованими стрільбами. Міноборони Росії висловило протест.

30 листопада, стало відомо про те, що Росія перекинула до Криму зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувального співтовариства InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500". Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км).

Війська протиповітряної оборони Росії в Криму перевели на посилений режим роботи в очікуванні ракетних стрільб України в акваторії Чорного моря.

Росія вважає оголошення Києвом ракетних стрільб в районі Криму провокацією.

Про це заявила в середу директор департаменту інформації та друку МЗС РФ Марія Захарова, - передає російське агентство ТАСС.

Тим часом в Україні відреагували на закиди Росії.

Спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві, коментуючи питання про загрози РФ завдати ракетного удару в разі проведення українських навчань поблизу Криму, повідомив, що Україна є суверенною правовою державою і всі бойові навчання проходять в плановому порядку, - передає Ostro.org.

"Україна суверенна правова держава. Все бойові навчання та випробування проходять чітко в плановому порядку. Все, що стосується міжнародних договорів і попереджень, Україна виконує відповідно до цих норм, і все, що заплановано, буде обов'язково проводитися. Все, що стосується будь-яких загроз, це не може перешкодити планам ВСУ і конструкторам військового озброєння на території суверенної України", - сказав Лисенко.

На питання про те, якими будуть дії України, якщо Росія завдасть ракетного удару по українських установках, спікер Міноборони відповів: "У нас є національна територія України, на якій ми будемо проводити всі навчання і бойові випробування, і ніхто не буде нам вказувати, що нам тут робити", - йдеться в матеріалі.

Окрім того, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна не планує проводити випробування ракет в Керченській протоці, де проходить кордон між Україною і Росією.

"Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи всі міжнародні угоди, в односторонньому порядку прийняла рішення про проведення ракетних випробувань в "суверенному повітряному просторі РФ", позбавлена ​​здорового глузду", - запевнив Турчинов. Секретар РНБО нагадав, що згідно з усіма міжнародними угодами, суверенний повітряний простір РФ закінчується посередині Керченської протоки, а на захід від - знаходиться повітряний простір України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петрук В.М. Показати IP 30 Листопада 2016 16:32
" ...Росія вважає оголошення Києвом ракетних стрільб в районі Криму провокацією ..." - нехай вважає. Чому ми оправдовуємося , Крим виходить ми віддали і самі тихенько це признали ...???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus