USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Розсекретили документи про перші польоти в космос

7 Квітня 2011 16:47
Начальник НДІ військової медицини Міноборони Росії Ігор Бухтіяров заявив, що Міноборони РФ розсекретило частину документів про перші польоти людини в космос.
Про це Бухтіяров завив сьогодні під час прес-конференції, присвяченій 50-річчю польоту в космос Юрія Гагаріна, повідомляє Кореспондент .
За його словами, документи в основному стосуються польотів перших космонавтів і містять відомості про фізичний стан людей, особливості психічних реакцій.
«247 документів були розсекречені й передані до державного архіву. Тепер будь-хто може з ними ознайомитися», - сказав Бухтіяров.
У деяких документах є свідчення про невдачі, які виникали при підготовці космонавтів. «Авіаційна медицина пишеться кров'ю. Тут, у стінах нашого інституту, при підготовці загинув космонавт Бондаренко», - сказав Бухтіяров.
Разом із тим, повідомив він, багато фактів, як і раніше залишаються секретними. На даний момент зміст розсекречених матеріалів для ЗМІ залишається невідомим.
У той же час Бухтіяров розповів, що за 50 років з моменту освоєння космосу там побували понад 40 собак. Він зазначив, що собаки виконали 42 випробувальних польоти, не уточнивши, скільки з них вижило.
За його словами, собаки добре переносять висоту, перевантаження, вібрацію та інші чинники, але найважче привчити їх до знаходження в капсулі, повідомив Бухтіяров. Він зазначив, що деякі тварини не могли пристосуватися і усувалися від участі у випробуваннях.
«У собак найважче випробування - це фіксація тварини в капсулі. На це у нас йшло багато часу - від 3 до 6 місяців», - сказав він.
Він сказав, що запуски собак проводилися для випробувань, щоб з'ясувати, які наслідки можуть проявитися у польоті для людини. Випробування тривали і після запуску першої людини в космос, аж до середини 80-х років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus