USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Розшукують раритетну зброю, викрадену в урочищі «Вовчак». Фото

22 Травня 2017 13:53
Одну із будівель в історичному комплексі «Вовчак. Волинська Січ», де зберігалися експонати, днями обікрали невідомі. Волинян закликають допомогти розшукати викрадені речі.

Про крадіжку Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив волонтер Сергій Приходько.

Сергій Приходько - один із тих людей, які з’їжджаються у Вовчак з різних кінців Волині, аби відновити місце національної слави. Варто додати, урочище «Вовчак», де розташовувалася одна з перших повстанських баз підрозділів УПА під назвою «Січ», знаходиться в Турійському районі.

«Дуже прикро, що таке сталося. Адже ми працюємо для того, аби зберегти славну історію рідного краю, аби було що показати нашим дітям. Я приїжджаю в урочище у вільний від роботи час, як роблять і інші волонтери, коли кому виходить, бо ж усе ми робимо на ентузіазмі. А от днями зайшов у криївку й жахнувся від побаченого: якісь вандали зірвали замок, навели там безлад та частину експонатів поцупили. Окрім цього, вкрали й садово-городні інструменти», - бідкається Сергій Приходько.

«Зникли німецькі нагороди за поранення, каска німецька, штик-ніж до німецької гвинтівки маузер. Вкрали й три тубуси від РПГ, гільзи відстріляні з АТО. Також поцупили лопати й сокири, на них є надпис «Вовчак», - додав волонтер.

Відтак, він звертається до волинян з проханням допомогти знайти викрадені речі. Усі, кому відома будь-яка інформація про викрадені речі, можуть звертатися за телефоном - 068 915 6885 Сергій, або ж повідомити про це у Facebook на сторінці спільноти «Урочище «Вовчак».

Фото частини викрадених речей:
Нагадаємо, що відкриття першої черги відреставрованого комплексу в місці, де зародилася УПА, відбулося на Волині сьогодні, 28 серпня.

Зі слів Сергія Приходько, до відновлення урочища «Вовчак» за останні роки приєдналося понад півтори сотні людей.

«Загалом, за останні два роки до відновлення урочища долучилося понад 160 людей. Проте, 15 волонтерів, у міру своїх можливостей, працює там постійно. От нещодавно ми привезли хату й працюємо над її встановленням та відновленням, вже повністю замінили дах. Будинок перевезли із хутора неподалік від Вовчака, він ще довоєнного періоду. Після реставрація ця хатина виглядатиме так, як і 70 років тому», - додає чоловік.

Як наголошує Сергій Приходько, наразі в урочищі працюють над облаштування освітлення та встановлення відеокамер, аби запобігти у майбутньому подібним крадіжкам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
КЛАВА Показати IP 22 Травня 2017 14:13
Яка це на х..... зброя - це почесні знаки та символика "Wehrmacht", фашистської Німечинни забороненої так само як і символіка комуністична, у тому " Вовчаку" окопалися неонацісти . а куди СБУ , Нацполіція - цілює їх у д*пу ???
Семен до КЛАВА Показати IP 22 Травня 2017 15:32
Це експонати ДУР*ЧКА,експонати!
51 омбр(позор) Показати IP 22 Травня 2017 15:00
Ну то що вона раритетна хіба що з манії величия
Мойша Показати IP 22 Травня 2017 16:09
Там треба лазню зробити ...
? Показати IP 22 Травня 2017 18:23
Який стосунок до УПА мають нацистські знак за поранення та Залізний хрест?
сергій Показати IP 23 Травня 2017 12:53
Краще бути націоналістом як сірою біомасою...а нагороди я так думаю могли належати полоненому...щодо неонацистів то смішно.Любити свою країну стало не модо мабуть...навіть імена свої не вказуєте....І 51 омбр це не позор.Ти би того хліба закусив як хлопці в 51 бригаді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus