USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сад та еко-матеріали: у Франції представили проект реставрації Нотр-Даму

12 Травня 2019 13:55
Група французьких архітекторів бюро Vincent Callebaut Architectures представила проект нового даху собору Паризької Богоматері.

Про це інформує ТСН.

Автори пропонують створити дах і шпиль зі скла, дуба і вуглецевого волокна, а під ним розмістити сад. Свій проект вони вважають символом стабільного та екологічного майбутнього.

«Ідея полягає в тому, щоб використовувати дах для перетворення собору Нотр-Дам на будівлю з позитивною енергією, яка виробляє більше енергії, ніж споживає», – заявили у компанії.

Архітектори пропонують виконати скляне покриття у вигляді пластин – вони мають відчинятися і створювати систему вентиляції. В основі проекту – створення на даху саду і городу. За підрахунками авторів проекту, щорічно така «ферма» має приносити до 21 тонни фруктів та овочів.

За планами, доглядатимуть за рослинами волонтери, а на площі біля собору можна було б влаштовувати щось на кшталт ярмарку. Там кожен охочий міг би придбати овочі та фрукти з даху Собору. Окрім цього, архітектори пропонують роздавати ці продукти знедоленим. Новий шпиль автори хочуть прикрасити мідним півнем, якого знайшли серед уламків після пожежі.

16 скульптур півтора століття прикрашали дах храму. Звідти їх устигли зняти для реставрації незадовго до того, як будівлю охопило вогнем. Поки процес відновлення не розпочався, скульптури вирішили зробити доступними для публіки. Виставляють їх щосуботи, а подивитися можуть лише 25 щасливців.

15 квітня сталася пожежа в одній із найвідоміших пам’яток Франції – соборі Паризької Богоматері. Очевидці та медіа швидко почали публікувати з місця події численні фото та відео.

У соборі через масштабну пожежу, яка сколихнула увесь світ, обвалився дах і шпиль, а вогонь знищив велику частину внутрішніх конструкцій будівлі. В ніч проти 16 квітня було офіційно повідомлено, що основні конструкції будівлі собору Нотр-Дам не обваляться – про таку загрозу раніше говорили пожежники.

За останніми даними, в результаті пожежі постраждали три людини – важкі травми отримав один із пожежників, а також двоє поліцейських.

Президент Франції Емануель Макрон вже пообіцяв відбудувати Нотр-Дам. За попередніми оцінками, реконструкція триватиме 10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus