USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Садовому може загрожувати відсторонення від посади, – Луценко

14 Березня 2017 21:29
Міському голові Львова Андрію Садовому може загрожувати відсторонення від посади. Якщо буде вручена підозра щодо недбалості зі смертельними випадками, це достатньо серйозне звинувачення. Воно може призвести і до відсторонення винуватця від займаної посади, і до кримінальної відповідальності, передбаченої законом.

Таку заяву зробив Генпрокурор Юрій Луценко в ефірі програми HARD з Влащенко, коментуючи відкриття кримінального провадження стосовно посадовців Львівської міськради, насамперед міського голови Андрія Садового. Про це повідомляє ZIK.

Нагадаємо, нещодавно мер Львова Андрій Садовий заявив, що незабаром отримає підозру про злочин. Натомість у прокуратурі цю інформацію заперечують.

За словами пана Луценка, два тижні тому у Харкові була завершена експертиза, яка встановила, що ніякого підпалу на сміттєзвалищі «Збиранка» біля Грибовичів не було. «Всі розмови про те, що якісь спеціальні диверсанти із конкуруючих політичних партій підпалили сміттєзвалище, експертиза не підтвердила. Це було самозагоряння через недотримання технологій.

Відтак, стоїть питання про недбалість службових посадових осіб Львівської міської ради, які призвели до такого становища. По-старому це – халатність. Але все обтяжується тим, що ми маємо трьох загиблих. Сім’ї в праві спитати, хто зі службових осіб Львівської міськради за це відповідає.

Саме зараз досудове слідство обласної прокуратури встановлює цього «Хто?». Я не можу виключати, що ним може бути і міський голова, і його заступники, і інші посадові особи», – сказав Луценко.



Ведуча Наталія Влащенко перепитала Генпрокурора, чи немає у цієї справи політичного підтексту, як про це заявляє Андрій Садовий. На це Луценко відповів: «Мені здається, що проблема зі сміттям виникає не від того, що мер в опозиції чи коаліції. Сміття просто треба утилізовувати, цим треба займатися. Андрій Іванович не перший термін на посаді і навіть не другий».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 15 Березня 2017 08:10
давно пора його посадити за ненажерливість до відкатів ............вже рік пройшов а із мусором так і нічого не зробив..........госпідарник хр_нов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus