USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ не знайшла доказів щодо подвійного громадянства Насірова

16 Березня 2017 16:17
Служба безпеки України повідомила, що документальні підтвердження того, що відсторонений глава ДФС Роман Насіров має іноземне громадянство, відсутні.

Про це СБУ заявила у відповіді на запит агентства «Українські новини».

«Станом на 11.03.2017 документальні матеріали, які підтверджують наявність у Насірова Р.М. громадянства (підданства) іноземних держав відсутні. У разі їх надходження будуть вживатися відповідні заходи реагування згідно з вимогами чинного законодавства», - йдеться у відповіді на запит.

СБУ заявила, що провела перевірку Насірова в серпні 2015 року у зв'язку з тим, що йому надали доступ до державної таємниці. Під час перевірки голова ДФС не повідомляв про наявність у нього громадянства інших країн.

СБУ також наголосила, що наявність громадянства інших держав згідно з чинним законодавством не є підставою для відмови громадянину в доступі до державної таємниці або скасування такого доступу.

Нагадаємо, народний депутат України Мустафа Найєм оприлюднив у мережі довідку про наявність у відстороненого глави ДФС Романа Насірова підданства Великобританії від 2012 року. Також йшлося про наявність у Насірова угорського паспорту.

Згодом ЗМІ повідомили, що Британія підтвердила наявність у Насірова підданства. Також виявилося, що відсторонений керівник ДФС володіє елітною нерухомістю у Лондоні, габарити та вартість якої вражають навіть ріелторів із багаторічним стажем.

А Transparency International—Україна звернулася до Національного антикорупційного бюро України із закликом розпочати досудове розслідування щодо приховування інформації про наявність у відстороненого глави ДФС Романа Насірова британського громадянства від 2012 року.

«Насіров вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів й надалі використовував «підробку» для отримання допуску до державної таємниці. У діях голови ДФС вбачаються ознаки злочину, передбачених частиною 1 статті 366 КК України», - наголосили в Transparency International—Україна.
Нагадаємо, главу Державної фіскальної служби затримали у так званій справі Онищенка. Главі Державної фіскальної служби Роману Насірову інкримінують розкрадання державних коштів у сумі понад 2 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 16 Березня 2017 16:26
Паспорт громадянина Великобританії він має, але не є його громадянином.абсурд
Сбу Показати IP 16 Березня 2017 21:11
Сам не розумію, що ми робимо крім кришування і контролю корупції!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus