USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сексистська реклама: оголені тіла та двозначні вислови. ФОТО

12 Липня 2013 13:58
Дискримінаційна реклама, де зображуються оголені жіночі та чоловічі тіла, твердження із натяками, сексизм, відсутність креативу у рекламних агенцій – такі проблеми обговорювали під час другої зустрічі медіа-кав’ярні, присвяченої проявам сексизму в медіа та рекламі.
Захід відбувся у луцькій кав’ярні «Кофеїн» 11-ого липня.
Голова Волинського прес-клубу Богдана Стельмах розповіла, що друга зустріч у форматі медіакав’ярні відбулася завдяки тому, що проект підтримала міжнародна громадська організація «Інтерньюз Україна».


За словами голови ВОГО «Гендерний центр» Оксани Ярош, проблема сексизму, дискримінації не є новою, оскільки постійно має певне підґрунтя.

«Чому ми взяли таку тему? В нас країна, де вже кожен з трьох політичних державних лідерів зробив голосну сексистську заяву, на яку була реакція. Ця проблема не нова, і не тільки наша», – каже Оксана Ярош.

Експертка ЖОМГО «Паритет», експертка Індустріального гендерного комітету з реклами (Житомир) Софія Котова-Олійник зазначила, що найчастіше проблемою сексизму є зведення людини до сексуального об’єкту, речі, власності.


«В Індії найпоширенішою релігією є індуїзм, де корови є священними тваринами. Відповідно, корів їсти не можна, їх там всі люблять. Якщо жінці сказати, що в неї очі, як у корови – це такий комплімент! Якщо українці сказати, що в неї очі як в корови – можна отримати по пиці. Однак, я не думаю, що в індійських корів очі гарніші, ніж у наших. В нас просто відмінне ставлення до корів і до жіночої краси», – зауважила тренерка Програми рівних можливостей та прав жінок ПРООН (Програма розвитку ООН) в Україні (Київ) Марія Дмітрієва.

Доцент кафедри соціальної роботи Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» Ірина Ковальчук розповіла, що сексистська реклама негативно впливає на дітей та підлітків, оскільки ті не володіють критичним світосприйняттям інформації, що на них діє.

Крім того, під час зустрічі представили приклади сучасної української реклами, що має характер сексизму.








Довідково:
Сексизм (англ. sexism, від лат. sexus — стать) — світогляд, в якому стверджується нерівне становище і різні права статей. Може виявлятися у формі ненависті, недооцінки або упередження по відношенню до представників відповідної статі в цілому (мізогінія або мізандрія) або стереотипізацією суджень по відношенню до представників відповідної статі.
Дискримінація – будь-яка відмінність, виключення, обмеження або перевага, що заперечує або зменшує рівне здійснення прав. Поняття охоплює виключення або обмеження можливостей для членів певної групи відносно можливостей інших груп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Логіка Показати IP 12 Липня 2013 14:03
Де той сексизм вони знайшли? Якщо дівчина себе нормально поставить, продемонстує відповідальність, раціональність тощо - ніяких проблем не буде.
Лучанка до Логіка Показати IP 12 Липня 2013 14:37
При чому тут це? Мова йде про те, що рекламні агенства (особливо в КИЄВІ!) знахабніди, і хочуть нажитися на дріб'язковій рекламі.. Нічого путьового не можуть придумати, от і показують сі**ки да пі**ки..
Логіка до Лучанка Показати IP 12 Липня 2013 16:01
Перечитай ще раз, що таке сексизм. У статті це ключовий термін.
))) до Логіка Показати IP 13 Липня 2013 01:29
зарегистрируйтесь на сайте знакомств, например. узнаете много интересного о себе, о рациональности и ответственности.
Очченьдобрый день до Логіка Показати IP 13 Липня 2013 17:18
таки й правда. часом вбачаємо щось або когось там, де його й близько немає.
Факт Показати IP 12 Липня 2013 15:30
Жодної дискримінації та сексизму в рекламі немає. Модель, яка дає згоду брати участь в рекламі якось дискримінується? Ні. Чоловіків менше запрошують в фотомоделі бо їх ноги не такі привабливі як жіночі. Це, Богдано, сексизм? Те що має можливість дивитись нині дитина по ТВ з огляду впливу на психіку значно більше наносить шкоди дитині ніж гарна дівчина в купальнику. Такі різкі висловлювання учасників медіа-кав'ярні наводять на думку порушення їх сприйняття дійсності в наслідок частого підглядання (бо дивитись прямо не дозволяє всюдисущий сексизм) друкованих рекламних матеріалів.
))) до Факт Показати IP 13 Липня 2013 01:31
оближи шары и раздвинь палочки ;-) это называется харкни в глаза, а им все божья роса.
Луча Показати IP 12 Липня 2013 17:17
Цим бабкам, що обговорюють дану тему, воно видно дуже болить. Бо дивлячись на них і до сексизму і до сексу їм дуже далеко ))))
На підтримку Луча Показати IP 12 Липня 2013 17:30
10050000%! Достатньо лише на тих мадам глянути.... Що у кого болить, той про те і говорить!
тітка юля Показати IP 12 Липня 2013 18:48
із наданих матеріалів видно, що тема сексизму не дуже цікавить громаду. На обговоренні 3 людини. я да ти та ми із тобою! кому це потрібно, за чиї гроші? за американські чи європейські провели захід для галочки ?
era Показати IP 12 Липня 2013 23:16
Та задолбали вде. Пару років тому була на подібному збіговиську - смерділо слухати... Клоунеси недороблені...за собою треба доглядати. А де-кому не зайве було б схуднути, тоді б і розмов про сексизм не було б часу вести...
Andrij Показати IP 13 Липня 2013 00:22
she raz doviv sobi sho nash narod ze budlo i znevaga do zinok ze e dlja njogo normalno, a xvojdu ( jak to era)i polydyrki (jak to Луча i jogo opru4nuki) e garnum zjomy prukladom. z povagojy do zinok, - Emigrant.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus