USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Село на Волині 4 роки – без медичного працівника та необхідних ліків

22 Вересня 2018 09:00
Вже 4 роки у селі Глинянка Любомльського району немає ні медичного працівника, ні найнеобхідніших ліків. Таку кричущу проблему люди озвучили під час прийому громадян у помічника народного депутата Ігоря Гузя Ігоря Торби, який днями працював у селах Глинянка, Олеськ, Вижгів, Чмикос та Радехів Вишнівської ОТГ Любомльського району.

Про це повідомляє БУГ.

Люди скаржилися, що й саме приміщення ФАПу теж занепадає. За їх словами, на щастя, що карета швидкої допомоги на виклик до них приїжджає, і вчасно. Проживає тут 263 людини, і найбільше – людей поважного віку, яким вкрай потрібна медична допомога.

Староста Олеської сільради Андрій Ягодинець додав, що добре було зробити у приміщенні ФАПу хоча б «косметичний» ремонт; та й потреба – у заміні старих шести вікон. Сам ФАП є, але працювати там немає кому.

Помічник парламентаря у телефонному режимі сконтактував з директором центру первинно медико-санітарної допомоги Любомльської райради. Проблему знають. На жаль, молодь, яка здобуває чи здобула медичну освіту, не має бажання йти працювати у село. І кадрова криза медицини на селі – є проблемою всієї України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Проблема Показати IP 22 Вересня 2018 12:37
Кожен лікар наставляє своїх дітей йти вчитися на лікаря, бо це потрібно завжди і завжди прибильно. Це факт. Але ж про покликання мова ніколи не йде. Колись в "злі часи" молодь з села їхала до міста вчитися і поверталася в село для забезпечення його спеціалістами. Зараз просто виїзжають з села, а краще прямо до столиці, тим самим залишаючи село без допомоги і вперто нищать столицю і країну. Медики через низьку зарплату їдуть за кордон на заробітки і змін в цьому на краще не передбачається, навпаки. Вони масово, особливо останнім часом, звільняються з лікарень та поліклінік, молодь трохи приходить і відразу ж звільняється. А ви чекаєте що в селі з'явиться лікар. Звідки?!! Майбутнє за волонтерами, забудьте за цивілізацію.
Правда Показати IP 15 Жовтня 2018 15:05
Знаете как обидно, когда получаешь на уровне дворника, а на тебе то белый халат, по всей Украине властям "плевать с большой колокольни" на ФАПы и прочее, их просто закрывают, особенно там,где село до 100 человек, мол де и так сойдет, ведь рядом амбулатория(7-10 км, добраться на перекладных бабке 80 лет или беременной), аптеки нет, а фельдшер не обязан продавать лекарства, так только людей жалко, поэтому и продает. жителям следует обращаться к местным депутатам, пусть ишут, кто на три села за минималку будут работать. В РФ дают медикам подъемные в розмере 200000 грн на 5 лет-500000-рады без памяти, особенно молодежь. Ну так вот и подумайте, а мы что хуже или как, сделайте так и медик с семьей поедет в село, только пообещайте письменно ему, что не сократят через полгода или еще что,какая "реформа" следующая.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus