USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сепаратисти на Сході воюють проти «негрів на танках»

29 Вересня 2014 12:10
З якими стереотипами з боку мешканців Донбасу доводиться стикатися бійцям добровольчих батальйонів, розповів у Луцьку командир батальйону «Дніпро-1» Юрій Береза.

На Сході «ватники» воюють за Радянський Союз, ковбасу за 2.20 та проти «американських негрів на танках». Про це він розповів під час прес-конференції 29 вересня у Луцьку.

Говорячи про те, як можна буде зробити Донбас проукраїнським, він зауважив, що після обстрілу російськими «Градами» у місцевих з’являються і розум, і патріотизм. Нині на Донеччині та Луганщині – випалені поля та затоплені шахти. Він визнав, що те, що роблять на Донбасі росіяни – страшно, після них лишається випалена земля. До того ж, вражає цинічне ставлення росіян до власних загиблих солдатів. Зі слів Юрія Берези, сотні трупів російських вояків з колони, що була знищена ще 25-го серпня, досі гниють у лісопосадках.

«Я не кровожерливий, але хотів би, щоб перемир’я протривало до весни, але щоб ми їх обгородили колючим дротом, щоб вони поїли те, що вони мають. Насправді, найкращий вихователь - те, щоб вони зрозуміли, що наробили. Це ж не ми принесли їм, а чужинець, який усе спалив та знищив. «Град» і «Смерч» з російського боку – найкращий аргумент», - зазначив Юрій Береза.

Окрім цього, з його слів, значна кількість мешканців Донбасу ніколи не виїздила за межі області і Донецьк для них – столиця всього.

Оскільки населення Донбасу вже не підтримує одностайно так звані «ДНР» та «ЛНР», це, на думку бійців добровольчих батальйонів – перший крок до перемоги.

Говорячи про те, наскільки серйозними є наслідки інформаційної війни в Росії, він розповів про родичів із Нижньовартовська, які, як і він, мають волинське коріння. Так, у березні телефонувала одна із його двоюрідних сестер, побачивши сюжет про те, що «командир карального загону СС «Дніпро» ще в 1943 році стріляв у спини нашим дідам».

«Вона телефонує мені та говорить «як ти міг стріляти в спину нашим дідам?!». Я кажу: ти що, з глузду з’їхала, мій батько народився у 1947-му, що ти мелеш? – Але ж по телевізору показували!», - розповів Юрій Береза.

Серед курйозів, які траплялися під час контактів із місцевим населенням, командир батальйону навів випадки, коли «ватники» просять бійців показати їм негра на танку. Таке, з його слів, чомусь трапляється часто. Коли із танка вилазить українець, який, до того ж, кричить російським матом, у «ватників» просто «рве матрицю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus