USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сепаратисти живуть в альтернативній реальності, - звільнений з полону журналіст

20 Травня 2014 18:32
Журналіст Сергій Шаповал, який перебував у полоні в терористів у Донецьку, розповів, що сепаратисти - деморалізовані, після провалу референдуму та їх можна «дочавити».

Про це йшлося під час прес-конференції Сергія Шаповала, що відбулася 20 травня у Луцьку.

Журналіст вирушив на Схід України, вигравши грант «Телекритики» для висвітлення подій на Сході для мешканців Заходу України. Розуміючи, що журналісту з Волині сепаратисти точно нічого не розповідатимуть, адже у Донецьку не сприймають представників українських ЗМІ, він вирішив вдати із себе добровольця та зголоситися до Народного ополчення Донбасу. Зі слів Сергія Шаповала, він, як уродженець Дніпродзержинська, досконало володіє російською, ознайомився із вмістом сайтів сепаратистів, розуміє їхню психологію. Втім, бойовиком він встиг побути лише протягом одного дня. Так, наступного дня, командир на прізвисько Ведмідь покликав його «на ввічливу розмову», яка тривала чотири години. Як розповів журналіст, серед ополченців панує справжня шпигуноманія стосовно кожного, хто не є мешканцем Донеччини, вони ладні розпочинати справжнє слідство стосовно добровольців зі інших областей. Сепаратисти відібрали у нього рюкзак, який Сергій Шаповал напередодні залишив у однієї людини у Донецьку, де знайшли акредитацію журналіста у Верховну Раду. Це посвідчення стало доказом проти нього. Втім, зі слів журналіста, відсутність такого документу все одно не гарантувала йому безпеки, адже сепаратисти «неадекватні люди із інтелектом на клітинному рівні». Від нього хотіли дізнатися, на кого він працює, адже вважали диверсантом.

Утримували бранця у одному з кабінетів захопленої Донецької облдержадміністрації, заблокувавши двері сейфами, щоб той не зміг втекти. Журналіста катували за допомогою електрошокера та змушували зробити відеозвернення про те, що у нього все добре, для однієї з російських телекомпаній. Зі слів Сергія Шаповала, російські журналісти не здивувалися, коли побачили, що він напівоголений та після катувань, не висловлювали жодної корпоративної солідарності.

Говорячи про низький рівень інтелекту сепаратистів, журналіст навів приклад, коли його звинуватили у тому, що він боєць Правого сектора, побачивши штани, у яких він ходив. Зі слів бойовиків, «журналісти не носять такі штани, у них тренується у Львові Правий сектор». До слова, ті, хто називає себе «годувальниками усієї України» відібрали у журналіста не лише ноутбук, мобільний та диктофон, а й одяг включно зі шкарпетками та півбанки гелю для душу. Тож вирушати у Київ після звільнення йому довелося у футболці із символікою Народного ополчення Донбасу. Сергій Шаповал зізнався, що так звані «патрулі» з числа сепаратистів зранку хизуються одне перед одним мобільними телефонами, які вдалося відібрати в людей під час патрулювання.

Звільнили журналіста за сприяння Віктора Медведчука, який, як розповіли Сергію Шаповалу, вже не вперше займається звільненням заручників (активістів Правого сектора, які потрапили у полон ФСБ, бійців «Беркута», яких утримували в КМДА тощо). Політик каже, що робить це із особистих переконань, не любить, коли людей утримують прикутими під вартою.

Звільнений бранець розповів, що після того, як референдум не призвів до введення російських військ, серед сепаратистів розпочався розбрат та розчарування. З його слів, наразі положення сепаратистів погіршилося, тож їх можна дочавити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Дончанин Показати IP 20 Травня 2014 18:59
Просто некоторые моменты: 1 "звільненням заручників (активістів Правого сектора, які потрапили у полон ФСБ, бійців «Беркута», яких утримували в КМДА тощо)" - Следовательно КМДА во время антимайдана контролировался ФСБ. Тот, кто там банковал - резидент ФСБ. 2) "Утримували бранця у одному з кабінетів захопленої Донецької облдержадміністрації" - взяли в Славянске, перевезли в Донецк. Неужели он является настолько ценной б...ю (исходя из вчерашней статьи о нем - он нормальный мужик), что его транспортировали из блокированного Славянска в Донецк? 3) "серед ополченців панує справжня шпигуноманія стосовно кожного, хто не є мешканцем Донеччини" - это по той причине, что СБ Славянска его раскрыло в течении суток?
Анонім Показати IP 20 Травня 2014 19:17
СКОЛЬКО МОЖНО ВРАТЬ??!!
цру Показати IP 20 Травня 2014 19:31
а чому закатований такій гладенькій як з санаторію.байка як у того свині з відрізаним вухом.завтра через прибалтику поіде лікуватися за кошти евроінтеграторов
Титушко Показати IP 20 Травня 2014 19:58
Пускай уже идет жену долюбливать.задрал своими сказками.
уважуха до Титушко Показати IP 21 Травня 2014 01:01
Любой пацан знает что за неделю не то что рана,но и синяк не сойдет.Для приличия хотя бы в косяк долбанулся или сковородкой к морде приложился.А то как из спа салона!!Какие то неправильные терористы.Наверное бывшие учителя и инженеры.Бог не тимошка.
Вінстон Показати IP 20 Травня 2014 21:01
Шановні сепаратисти! Пишіть всяку хр*нь всебе на жопі!
полтавка Показати IP 21 Травня 2014 01:08
Це саме той герой,якого ми,придурки,заслуговуємо!Слава нам!Ура!
проффесор Показати IP 21 Травня 2014 06:06
"Закатований" герой робить заявку на "брилу" в журналістиці, як і, до речі, його дружина (130 см на табуретці і 37 кг разом з зимовими чобітьми). Тільки не з того почали. Журналістика - це мішок крові і поту, важка праця над собою. Можна десятки разів кидатись на амбразуру, обїздити усі славянськи і донецьки, а журналістом не стати. І гранти не обовязково вигравати: вони приходять з працею.
Знаючий Показати IP 21 Травня 2014 07:10
Мені дивно, чому цим героєм ще не зацікавилась СБУ? Саме такі проститутки-боягузи і стають обєктом вербування противником. Наговорило воно в майці падлючій там на камеру всякого про Україну і її нову владу, поцілувало в дупу Губарєва, пообіцяло дякувати регіоналам і було відпущено за певних умов. А якщо забуде умови-ось тобі і записи в інтернеті, де ти не герой, а останнє чмо, що боїться за своє нікчемне життя!! Де ті люстратори Данильчуки з Федчаками???Люди!!!Розбудіть їх!!Є робота!!Коли в нас перестануть рекламувати шльондр!!!! Роксолян, Шаповалув, Медведчуків і т.д.
SSQ Показати IP 21 Травня 2014 09:34
Мені одному здається, що останнім часом на сайті побільшало російських тролів?
Валя Показати IP 21 Травня 2014 18:57
А мені видається чи ще хтось не бачить в цьому зерна? Одна полова... Щось тут не так і все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus