USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Середньовічний Лучеськ» запалює: дуелі на мечах та важкі удари алебардами. Фоторепортаж

1 Вересня 2019 21:34
У Луцькому замку триває другий день фестивалю, який об'єднав понад сотню лицарів з різних областей нашої держави. «Середньовічний Лучеськ» став не лише місцем проведення кубку України із середньовічного бою та відбірковим етапом до формування Національної збірної України, але й цікавою локацією для лучан.

Гості свята мали нагоду зануритися в атмосферу середньовічного міста з усіма його принадами: ярмарком, частуваннями, музикою та вишуканими шатами. Усі, хто хотів відчути себе воїнами могли повправлятися у стрільбі з лука та фехтуванні. До речі, організатори передбачили зброю та обладунки для різних вікових категорій.

Водночас, для любителів історії проходили гутірки на цікаві теми — магію карт Таро та життя і пригоди лицарів.
Справжньою прикрасою фестивалю стали масові бої «10 на 10» та фінал дуелей між лицарями «Щит-меч». Якщо перші вражали масштабністю та драйвом, то другі — інколи нагадували своєрідну шахову партію. Це й не дивно, адже у фіналі зібралися 12 найкращих, з яких після двох раундів «плей-офф», залишилося 3. Окрім володіння мечем, воїни демонстрували і різноманітні тактичні прийоми у нападі та обороні. Про запеклість боїв свідчить, зокрема, той факт, що деяким бійцям доводилося кілька разів замінювати щити, які не витримували ударів супротивника.
Атмосферності дуелям додавало і те, що вони відбувалися в достовірному антуражі: біля стін замку, з маршалами, гофмаршалом і герольдом турніру Олександром Шершуном з Мукачева. Саме він коментував двобої та пояснював тактику і стратегію лицарів.
Трійка переможців дуелей виглядає так: Олександр Масловський («Айна Бера Житомир») - 1 місце; Сергій Мазур («Айна Бера Київ») - 2 місце; Сергій Мороз («Шарухань», Харків ) - 3 місце

Після чоловіків свою майстерність продемонстрували лицарі-жінки. Вправне володіння алебардами та потужні удари змушували глядачів захоплено підтримувати учасниць змагання. На завершення фестивалю, відбулися бої «5 на 5», церемонія нагородження кращих воїнів та фаєр-шоу.

Фото Олександра Дурманенка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 2 Вересня 2019 10:29
Мечі у хлоців-лицарів - типу "вікінг". І це правильно. Всі корінні, із діда-прадіда волиняни, - вікінги. І це теж правда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus