USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Голови маневицьких громад розповіли, як ділки видурили в людей «бурштинові» землі

23 Січня 2018 16:35
«Куплені» місцеві мешканці, які продають ділянки бурштиновим ділкам та підозріла активність копачів зі Львівщини - так керівники громад з Маневицького району коментують скандальну ситуацію з бурштиновими ділянками поряд з районним центром.

Про це йшлося під час спільного засідання комісій облради з питань екології, раціонального використання природних та з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією 23 січня.

Під час розгляду питання про ситуацію довкола виділення земельних ділянок у Маневицькому районі заслухали керівників місцевих громад.

Нагадаємо, розслідувати ситуацію з масовим виділенням земельних ділянок на «бурштинових» землях депутати закликали правоохоронців. Так, 220 гектарів земель на хуторі Лоше поблизу селища Маневичі незаконно продали у приватну власність бурштинових ділків. Попередньо тут ділянки площею по 2 гектари надавали соціально незахищеним громадянам.

Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк зазначив, що люди, які отримали ділянки площею по два гектари, згодом продали їх, були «куплені хто за 100 доларів, хто за 200-400 гривень». Вони, з його слів, нікуди не виїздили та власноруч не писали заяв, а лише поставили підписи на документах. Так і відбувся ланцюжок «виділення ділянки – приватизація – нові власники» і тепер ці люди не розуміють, що вкрали не лише у себе, а й в громади, тому що це – перспективна земля. Таким чином місцевих мешканців просто обдурили і для правоохоронців у цій сфері ще є багато роботи.

Прилісненський сільський голова Ігор Терещенко розповів, що орієнтовно у 2016 році, коли він працював на посаді заступника голови районної ради неодноразово порушував це питання під час сесій райради.
Прилісненська ОТГ, з його слів, неодноразово зверталася до Держгеокадастру щодо ділянок, які розташовані за межами населеного пункту. Раніше депутати облради під час відвідин району могли бачити безлад, що коївся у лісі.

«А чому на той час приїздили копачі бурштину з Львівської області? Вас не беруть сумніви? Чому львівський нотаріус переоформлював відповідні договори купівлі-продажу земельних ділянок. Чому Андрій Олександрович (голова Маневицької РДА Андрій Линдюк), який був викладачем у Львівському виші… Чому львівські?» - зазначив голова ОТГ.

«У мене друге питання – де ми були, коли Володимир Гунчик проігнорував Андрія Олександровича і ввів Нацгвардію? Їм що, немає що робити, коли у нас на сході війна?» – запитав Ігор Терещенко, розповівши, що бійців Нацгвардії, які перебували у 2015 році на території району, годували за кошти місцевих лісгоспів.

Він повідомив, що відчуває «тиск голови ОДА за всіма параметрами». Голова ОТГ запевнив, що незаконного видобутку бурштину на території громади не відбуватиметься, а якщо хтось і видобуватиме цей ресурс, це буде ліцензоване комунальне підприємство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Правда Показати IP 23 Січня 2018 17:33
Які розумні обличчя. І ніхто нічого не розуміє
Робота для ПРОКУРОРІ Показати IP 23 Січня 2018 19:15
Нарешті почали розуміти, ДЛЯ ЧОГО горе-викладач Андрій, якого згадують у Львові як хабарника, приїхав з цього європейського міста на хутір Маневичі! Приїхав - щоб організувати та налагодити надійні схеми і роздерибанити багаті на бурштин волинські землі! Прокурори - ВПЕРЕД!
Нестор до Робота для ПРОКУРОРІ Показати IP 24 Січня 2018 16:27
Але, як видно, сам Андрюха ще не розуміє, що настав час тікати подалі, поки не приїхали за ним... Ой, що ми побачимо скоро!..
Борис Показати IP 23 Січня 2018 21:10
Гаврилюк наш голова. Героям Слава
Бос Показати IP 23 Січня 2018 21:17
Оксентійович ми всіза знаємо що линдюк лисий ч**н Вас підставив підложивши ті копійки. А сам відмив на земмєлі і бурштину шестизначні цифри. Настукайте йому по його лисому гарбузу та покажіть як з людьми треба поводитись. А йому поповній щоб знав в**одок градиський. Ви наш голова. Ми з вами
КГБ Показати IP 23 Січня 2018 21:19
Коли цим фраєром-бюрократом займуться правоохоронні органи?
Пильнуйте! до КГБ Показати IP 23 Січня 2018 23:29
Дуже скоро все це почнеться - компромат на шляху до потрібного кабінету. Ви лише слідкуйте, щоб не втік з Маневич куди-небуть за бугор!
111 Показати IP 23 Січня 2018 23:11
Досить цікаві вислови, а чому у вас немає практики ведення прямих трансляцій щоб читачі мали змогу об'єктивно оцінювати те, що обговорювалось на комісії? Чи вам це не вигідно?
333 Показати IP 24 Січня 2018 09:14
Линдюк це с?аколиз гунчика —два не?оумки і обоє лисі. Ха ха ха
до боса Показати IP 24 Січня 2018 13:51
Оксентійович! Візьми ще раз,але БАКСИ- і виведи того лисого на чисту воду! Щоб була підстава на всі 100%!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus