USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Шахтарі Волині попросять порятунку в Януковича

3 Березня 2012 11:46
«ВН» вже повідомляли, що у Нововолинську склалася критична ситуація з реалізацією палива та фінансуванням діючих шахт ДП «Волиньвугіля». Доручення Президента Віктора Януковича щодо завершення будівництва шахти №10 та державної підтримки розвитку підземного підприємства «Бужанська» через нестачу фінансування не виконується.

Про це повідомляє служба інформації ВОДТРК.

З цього приводу виконувач обов’язків генерального директора ДП «Волиньвугілля» Олександр Онопрієнко та голова Волинського теркому профспілки працівників вугільної галузі Юрій Калістратов взяли участь у представницькій нараді вугільників, яку у столиці провів міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

Нарада у Києві за участю міністра палива та енергетики відбулася з ініціативи профспілок вугільних підприємств. Обговорювали три питання: реалізація вугілля, введення у дію нових очисних вибоїв, виплата зарплати і можливості її збільшення.

З реалізацією волинського вугілля справи невтішні. 100 його вагонів й досі стоять на Червоноградській збагачувальній фабриці. Добротвірська ТЕС не приймає одразу із шахт волинського вугілля через високу його зольність.

Під загрозою й сам видобуток вугілля на шахтах, – каже Юрій Калістратов. Для забезпечення належної їх роботи цього року необхідно переоснастити нові очисні вибої. На місцевих шахтах готові до монтажу три виробки.

Наприкінці січня цього року Президент України дав доручення виділили кошти на розвиток шахти «Бужанська». Адже її єдина лава забезпечує виконання половини плану вуглевидобутку шахт ДП «Волиньвугілля». Діюча вугільна виробка вичерпує свої ресурси уже в березні. А коштів на введення в експлуатацію нових горизонт нововолинці не отримали.
Виробниче об’єднання немає грошей на виплату заробітної плати, технологічні витрати, сплату податків.
Коштів галузеве Міністерство немає, тому міністр утримався від обіцянок, – каже Юрій Калістратов. На засіданні президії теркому профспілки працівників вугільної галузі її активісти вирішили звернутися з відкритим листом до Президента України.

Адже доручення Віктора Януковича щодо завершення будівництва шахти №10 та державної підтримки розвитку підземного підприємства «Бужанська» через нестачу фінансування не виконується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хірург Показати IP 4 Березня 2012 11:33
Село воно і в Африці село.Який Президент,який ще там Міністр Бойко?Усім заправляє Ахметов.Усе сталось від коли,він викупив на Зході Теплоелектростанції і не хоче брати наше вугілля.То ,що панове шахтарі,думаєте Бойко цього не знає?Повірте ніякий президент цього питання не вирішить.Будуть одні обіцянки.Поки усе не приватизують,доки буде так.А далі щось залишать,а остальне закриють і це суща правда.Усіх пора на вила і в смітник історії.Не чекайте дива,його не буде.Саме прикро те,що хтось має ілюзії,що до доброго царя.
син шахтаря Показати IP 4 Березня 2012 15:07
волинські шахтарі за Яника не голосували, то ж якого біса він має їм допомагати? Всі питання до Юляхи Капітельманші, яку вони боготворять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus