USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ще один мітинг - у Ковелі. ФОТО

19 Травня 2013 20:14
Мітинг з нагоди дня пам’яті жертв політичних репресій відбувся біля меморіальної стели «Хрест пам’яті жертв більшовицького терору» у Ковелі.

Про це повідомили у Ковельській міській раді.

Керівники міста і району, представники духовенства і громадськості прийшли до пам’ятника, аби покласти квіти та віддати данину шани тим, хто боровся за свободу і незалежність України, мільйонам наших співвітчизників, які стали жертвами тоталітарного режиму. Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

До учасників мітингу звернувся міський голова Олег Кіндер. У своєму виступі він зауважив, що в Україні репресії були спрямовані проти національної інтелігенції. Згодом під репресії потрапили представники органів влади, внутрішніх справ, військовослужбовці, керівники підприємств, установ та організацій, селяни різних прошарків – всі, у кому сталінський режим вбачав загрозу своєму існуванню.

Перший заступник голови Ковельської районної державної адміністрації Михайло Стиранка та голова районної ради Петро Якубук також звернулися до присутніх та закликали завжди пам’ятати всіх, хто постраждав від політичних репресій.

Представниця Ковельської філії «Союзу Українок» Антоніна Гладун зазначила, що необхідно прагнути до консолідації суспільства, відроджувати національну пам’ять, утверджувати нетерпимість до будь-яких проявів насильства.

Окрім цього, своїми спогадами про роки ув’язнення поділився колишній каторжанин Іван Шевко. Він розповів, як люди у повоєнні роки страждали від сталінського режиму, як жорстоко розправлялися з тими, хто воював в загонах УПА, відстоював незалежність України.

Поминальну панахиду за загиблими відслужив благочинний УПЦ КП Анатолій Александрук.

Учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Нагадаємо, покладання квітів біля Пам’ятного знаку Жертвам політичних репресій у Луцьку відбулось також 19-ого травня.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus