USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Що чекати лучанам від нового міні-альбому «Санмай»

6 Грудня 2015 18:00
Луцький гурт «Санмай» завершив роботу над новим кліпом та обіцяє влаштувати подвійну прем’єру для луцької публіки, адже окрім нової відео-роботи в рамках сольного концерту 12 грудня презентують міні-альбом «Сум».

Про нинішні роботи та творчі плани на майбутнє у інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів бас-гітарист гурту Артур Черчик.

Гурт «Санмай» утворився восени минулого року: 27-го листопада хлопці стартували в інтернеті, випустивши сингл на пісню «Перманентний рай». Водночас повноцінну річницю святкуватимуть 31-го січня 2016-го, коли рік тому музиканти дебютували з концертом у пивному клубі «Майдан».

З чого (або, можливо, з кого) почався «Санмай»?

Все відбулося спонтанно та не так як гадалося, проте результатом того, що вийшло ми наразі задоволені. Спочатку була ритм-секція, я та Остап. Доволі таки швидко знайшли вокаліста, Сергія, який на той момент відновив свої заняття вокалом, мав новий творчий доробок та був у пошуках музичної команди. А ось гітариста шукали довго, було багато кандидатів, яких ми пробували. Хтось затримувався на довше, а хтось відсіювався після першої ж репетиції, але Сергій Мінаєв, що в результаті зайняв цю посаду, радує нас як музикант, творча особистість та просто хороший товариш.

Було якесь бачення власного стилю та напрямку в музиці, коли ви тільки починали спільну роботу? Чи прийшло з часом?

Так, було і воно з часом різко мінялось, скажу більше – триває й досі. «Санмай» – це команда, що складається з людей, яким не цікаво грати те, що вони прекрасно вміють та розуміють. Хочеться розвиватись у напрямках, котрі були не осягнені раніше, робити щось нове та інноваційне, оригінальне та постійно експериментувати. От ми між собою днями дискутували стосовно нашого дебютного міні-альбому і прийшли до висновку, що багато чого зробили б не так на цей момент. Але головне, що тоді результат нас повністю задовольнив. І це було те, що і як ми хотіли сказати тоді. Зараз у новому матеріалі ми робитиме це по-іншому. Музика – це як фотоальбом, можеш послухати і згадати якими емоціями та думками ти був наповнений у той чи інший період свого життя, але час йде та все міняється. Надіємось, що наші слухачі будуть йти вперед разом з нами і не вимагатимуть від нас одного й того ж, як воно часто буває.
Для людей, які раніше вас не чули: що таке український інді-рок і наскільки популярна ця течія? Експериментуєте зі стилями, чи знайшли власну «фішку»?

Нам не хотілось вішати на себе клеймо, проте кон'юнктура вимагає якогось стилістичного позиціонування. Тому нам вже перед першим виступом прийшлось придумати собі стиль, і ми зійшлись на «Modernrock, Indiepop». Насправді це нічого особливого для нас не означає. Не дивлячись на те, що таке формулювання скоріш за все якнайточніше відображає нашу музичну складову, воно в той же час ніяк не сковує нас і тому воно залишається незмінним ось вже майже рік.

На рахунок «фішки», то ми над цим не задумуємось, робимо так, як нам підказує наша муза. Довіряємо погляду з боку у таких питаннях. Слухачі, які дають нам рецензії на нашу творчість, частенько помічають семпли та електронні звуки, з якими ми експериментуємо. Ми рідко використовуємо шаблони – зазвичай самі шукаємо та програмуємо саунд, що нам потрібен у тих чи інших музичних цілях. А також помічають якусь властиву та характерну мелодику, не рідко чуємо фрази «я щось подібне чую вперше».

«Санмай» дедалі частіше дає про себе знати на луцькій музичній арені. А як щодо «музичної експансі» у інші міста України чи Європи? Де встигли побувати і де хотіли б дати концерти?

За трошки менше, ніж рік існування, ми вже встигли пограти по Україні, як сольно, так і у форматі фестивалів, свят та інших музичних заходів. Ось нещодавно відіграли свій перший повноцінний концерт у столиці нашої Батьківщини. Приємно було усвідомити, що серед киян вже було достатньо люду, що хотіли нас чути наживо, що сподвинуло їх прийти у будній вечір послухати «Санмай». Після Нового року плануємо поїздити клубами західної та центральної України, де нас також чекають наші прихильники, судячи по численних запитаннях та запрошеннях. Хочеться якнайбільше покататись фестивалями 2016 року, тому будемо старатись не упускати можливості порадувати любителів пофестивалити наступного літа.
Щодо Європи, то це вже задуми на довгостроковішу перспективу, наразі ми знаємо, що можемо зацікавити українського слухача: співаємо рідною мовою, оспівуємо проблематику близьку мільйонам співвітчизників, стараємось розвивати та вносити вклад саме в українську музичну сцену. Побачимо, наскільки швидко це стане цікаво за кордоном, проте у цьому плані курсу міняти ми не збираємось.
Розкажи про ваш міні-альбом «СУМ». Як довго його готували і що туди увійде?

Безпосередньо запис почався в кінці жовтня і буквально днями підійшов до свого завершення. Зараз матеріал на стадії зведення. Пісні були написані у різний період, але саме вони об’єднані у реліз, бо несуть релевантний настрій, до чого ми прагнемо на всіх наших платівках. Захотілось їх записати та випустити саме зараз, бо композиції несуть такий собі зимній меланхолійний настрій. А також зроблений акцент на акустичні гітари, що його принципово відрізнятиме від попереднього міні-альбому, який звучав альтернативно, з домішками електронної музики.

Прихильники часто питають, чому ми знову випускаємо EP, а не «повноформатник». Щодо повноцінного альбому, то ми вже паралельно ведемо роботу над композиціями, що до нього увійдуть, а випустимо його весною 2016 року. До речі, ми їх вже гратимемо найближчими концертами, отож, не пропустіть.

12 грудня «Санмай» планує великий сольний концерт в «Кораблику». Чим збираєтесь радувати луцьку публіку?

Напередодні самого виступу ми покажемо відвідувачам кліп на пісню «Ти помреш від нікотину». Хочемо звернути увагу на те, що в мережі його можна буде побачити згодом після вечірки, тому саме у Кораблику лучани матимуть можливість побачити відео вперше. Тоді ми заграємо концерт, де представимо увазі слухачів і вже відомі пісні, і акустичні доробки, які ви зможете почути на міні-альбомі «Сум», і вже нові пісні, що Санмай також виконуватиме вперше у своїй історії наживо. А також учасників заходу чекає багато сюрпризів, спілкування, позитиву та енергетики і все це в чудовому атмосферному закладі, який вже давно полюбляють лучани, отже буде файно.

Ви завершили роботу над кліпом «Ти помреш від нікотину». Як враження від процесу?

Враження чудові, тепер чекаємо на результат. Режисером кліпу став луцький кліпмейкер Володимир Штунь, що вже відомий своєю співпрацею навіть з іменитими командами України і не тільки. Нам сподобалось в його роботах те, що він вміє передати емоції композиції на відео, а це чи не найголовніше у музичному відео, тому нам вже самим не терпиться побачити, що вийде з наших спільних старань.

А також нам допомогло реалізувати наші ідеї багато чудових людей, за що ми їм дуже дякуємо. Ми запросили музикантів, що допомогли нам відтворити у відео студійне аранжування, а це було 10 чоловік. Також атмосферу кліпу доповнили декоративними рішеннями Таня та Мар'яна з творчої майстерні «Вузлик», які постарались підкреслити сюжетну лінію пісні. Самі зйомки відбувались у луцькій студії LevanSpace, яка на нашу думку виглядає круто, по-європейськи. Не дивлячись на простоту ідеї кліпу реалізація все ж забрала багато сил та часу, але впевнені, що результат буде того вартий.

Ну і наостанок - про майбутнє. Які короткострокові плани гурту на 2016 рік? Які цілі, в якому напрямку хочете рухатись?

У 2016-му році ми випустимо свій дебютний повноцінний альбом, а також кліп на пісню з нього, можливо декілька. Будемо старатись якнайчастіше концертувати, можливо під кінець року вже займемось повноцінною акустичною програмою, аби розширити свої горизонти. Також нам сподобалась практика з реміксами, наступного року ми точно випустимо ще одну порцію реміксованих пісень «Санмай». І це далеко не все – всі карти відривати не будемо. Слідкуйте за нами у соціальних мережах – ми регулярно повідомляємо наших прихильників про всі новини гурту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Валя Показати IP 6 Грудня 2015 19:19
улюблена група Луцька! так тримати, чекаю альбом!
Ота Показати IP 6 Грудня 2015 20:34
по ходу лучанам по барабануна процес розслабухi дебi вебi дятлiв
ФигВам Показати IP 7 Грудня 2015 09:55
Судя по всему - лучанам в этой жизни больше чэкать нечего...
ккк до ФигВам Показати IP 9 Грудня 2015 10:57
знов ці хіпстери)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus