USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Що отримала Україна від популістського «закону Савченко»

16 Серпня 2017 09:15
Одіозний "закон Савченко" – один день в СІЗО – дорівнює двом у тюрмі. Цей документ ухвалювали у розпал суду над Надією Савченко в Росії, тоді, коли вся країна захоплювалась її стійкістю та патріотизмом. Отже, депутати його ухвалили. І – скриньку Пандори відкрито, ідеться у матеріалі каналу 24.

Він діяв трохи більше року, і приніс не лише "зловживання", а й горе та біду не в одну українську сім'ю. І звільнить від покарання найнебезпечніших злочинців.

Закон про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання, або по-народному "закон Савченко", ухвалили в парламенті 26 листопада 2015 більшістю голосів. Його мета була більш, ніж шляхетна.

Наміри, які були покладені в основу прийняття закону - вони були, напевно, вірні. На чому ґрунтувався взагалі посил у прийнятті цього закону – що у нас в слідчих ізоляторах умови тримання взагалі просто не те що, неналежні, а вони – жахливі, – заявив заступник міністра юстиції України з питань пенітенціарної системи Денис Чернишов.

На трибуні верховної ради "заклик №1" – Надії – Волю! З нього на нас тижнями дивилось обличчя "української льотчиці", яку незаконно вивезли до Росії з полону терористів ОРДЛО. Для її звільнення мобілізували увесь інформпростір. Політична партія "Батьківщина" зробили номером один в партійному списку. Рада включила її до депутатської групи у ПАРЄ. Та головне – беззаперечно народні обранці підтримали перший надісланий з полону закон новоявленої депутатки.

Хотіли як краще, а вийшло як завжди. За даними міністерства юстиції – на кінець березня вийшло вже 8346 осіб. З них – 55% засуджені за розбої та грабежі, 15% – хуліганства та військові злочини, 12% – за умисні вбивства, 10% – за наркотики та 8% – за нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Тож і без того невтішна криміногенна ситуація України поповнилась вбивцями та ґвалтівниками. Наприклад, на свободу вийшов Микола Шекерлі, засуджений в Маріуполі за педофілію. За неофіційними даними – кількість жертв педофіла (дівчаток від 11 до 15 років) – сягнула двохсот. Та за все, що змогло довести слідство – йому дали лише десять з половиною років. П'ять з яких суд протримав Шекерлі в СІЗО. До виправної установи суворого режиму педофіл навіть не доїхав – прийнятий закон його повністю виправдав.

Андрій Слюсарчук, більш відомий як "Доктор Пі". В двохтисячних роках Слюсарчук вдавав з себе нейрохірурга. Незаконні операції, які проводив "Доктор Пі", призвели до смерті людей, а розслідування довело – він звичайний шахрай. Теж на волі.

Екс-нардеп від БЮТ Віктор Лозінський, який за офіційною версією слідства – задля розваги вбив жителя Кіровоградської області Валерія Олійника.

Саме ці "щасливчики" першими скупалися в увазі медіа. Та говорячи лише про них, суспільство майже не помічало, як по-тихому на волю виходять і набагато небезпечніші колеги медійних героїв. І то був лише початок!



У травні радник Міністра Внутрішніх Справ - Антон Геращенко опублікував нову шокуючу статистику від Національної Поліції. Разом з прогнозом. Звільнені за "законом Савченко" здійснили 53 умисних вбивства, 35 разів завдали тяжких тілесних ушкоджень, вчинили 25 зґвалтувань та майже півтори тисячі крадіжок. І це – лише з чверті тих, хто підпав під дію закону. На волі мають опинитися ще 40 тисяч ув'язнених.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дістали вже вони Показати IP 16 Серпня 2017 09:38
А сам Антося Геращенко не голосував за цей "закон"!!!!????? Чому ті, хто проштовхував його руками і ногами зараз найбільше кричать?????!!!!! Це не Верховна Рада - збіговисько бандитів, хабарників, мажорів!!!!!!!!
Дістав ти вже і тобі до Дістали вже вони Показати IP 16 Серпня 2017 10:29
Цей закон приймався під одну людину - Гадю Мертвечук, яка тоді ще була для всіх Надією Савченко. І ось ця людина виявилась *урвою, а тому цей закон впринципі втратив будь який сенс.
123 Показати IP 16 Серпня 2017 10:05
Ну савченко дура. это давно понятно. но те кто утверждал этот закон. тот кто подписывал. чем лучше?
Всезнайко Показати IP 16 Серпня 2017 11:43
Та не писала Надя в СІЗо цей Закон, депутати написали й просунули...
Я Показати IP 16 Серпня 2017 12:39
Надія Савченко - Льотчик. Це нагадує анекдот, коли в Одесі екскурсія підійшла до монументу невідомому солдату та гід сказав, що це памятник для невідомого матроса Ізі Рабіновича. На це один із екскурсантів задав питання, як так може бути що памятник невідомому матросу, коли у нього є прізвище Ізя Рабінович , але гід відповів, що невідомо чи був він матросом... Так от тут также в цій історії.
Ростов Показати IP 16 Серпня 2017 12:58
В Новочеркасске хорошо помнят как боролись украинцы за свободу Н.Савченко. Душевные воспоминания

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus