USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Щоб більше не довелося визволяти від окупантів: у Луцьку згадували визволителів міста від нацистів

2 Лютого 2018 14:31
Пам'ять полеглим, шана живим та уроки, які дає лучанам історія: містяни вшановували пам'ять тих, хто поклав життя заради визволення міста від нацистських загарбників.

Вшанування пам'яті жертв Другої Світової війни з нагоди 74-ї річниці визволення Луцька від нацистських загарбників відбулося 2 лютого на меморіальному комплексі «Вічна Слава» у Луцьку.

У заході взяли участь представники міської та обласної влади, ветерани та очевидці трагічних подій Другої світової війни та просто небайдужі до пам’яті полеглих вояків лучани-представники різних поколінь.

Як розповів майор запасу Микола Гладченко, під час війни, у віці 10 років, він допомагав на Херсонщині партизанам та військовим, рахуючи техніку супротивника. Його дядько, Петро Білаш, згодом брав Берлін. Майор запасу розповів, що долучився до облаштування меморіального комплексу у Луцьку, садячи тут дерева. Він наголошує, що подібні меморіальні комплекси є лише у Києві та Луцьку.

Микола Гладченко зазначив, що вірить у майбутнє України, але українцям потрібно самостійно керувати державою, не лише добре працюючи, а й йдучи у владу.


Після скорботної молитви за душі тих, хто віддав життя піж час визволення міста від загарбників, представники духовенства зауважили, що кожна така подія – велика, визначальна та повчальна. Сьогодні країна також перебуває у складному періоді і українці докладають усіх зусиль щоб нам більше не довелося визволяти Луцьк. Кожен з присутніх повинен вивчити уроки минулого, аби вони не повторилися у майбутньому. Це можливе лише тоді, коли кожен знає історію, намагається визначитися і своєму житті, давати навчальний приклад для майбутнього покоління. В Господа просили милості для України та Луцька і щоб більше не було таких викликів у житті українців.

Після молитви учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку «Поранений солдат».


Як зазначив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, це – трагічна сторінка в історії нашого міста, але з таких трагічних сторінок треба робити правильні висновки. На його думку, подвиг тих людей, які, визволяючи Луцьк від нацистських загарбників, поклали своє життя, хтось втратив здоров’я, родину – це приклад для наступних поколінь. Він висловив сподівання, що сучасні покоління слідуватимуть цьому прикладу і Луцьк більше ніколи не доведеться визволяти від будь-яких загарбників ані нашому, ані наступному поколінням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Богдан Сташинський Показати IP 2 Лютого 2018 16:52
А де Шиба Б.П. було ??? Чому його немає ??? Лицювальна мармурова плитка злітає з основної стели меморіалу і никому воно не потрібно.. На?олочі...
@ Показати IP 2 Лютого 2018 17:22
Запитайте ветеранів як вони живуть яка пенсія коли були в санаторії. Совість треба мати ато з кожного року одне і те саме а як вони живуть нікого не цікавить
До " Показати IP 2 Лютого 2018 18:02
Всі пільги атошним , які вони ветерани. Зміна окупанта -це не перемога чи звільнення.
Анонім Показати IP 2 Лютого 2018 20:04
Вони захищали нашу землю від фашистів - будь вдячним цим людям!
До аноніма Показати IP 2 Лютого 2018 20:54
На Волині не було жодної італійської частини (фашисти),після німців прийшли совети нічим не кращі.
До до ононіма Показати IP 2 Лютого 2018 23:13
Велика вдячність цим людям, які гідно пройшли пекло страшної війни. Щоб там не говорили "зомбовані", вони звільняли нашу землю від фашистської нечисті, про злочини якої зараз воліють замовчувати. А злочини були, і нікуди вони з історії не поділися, незважаючи на наполегливі спроби переписати її. Так що - герої залишаються герояи, а негідники - негідниками.
Анонім Показати IP 3 Лютого 2018 10:56
цікаво, а комуняки хрестились, коли священники відправляли службу ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus