USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Школа в Іваничах може залишитися без тепла

23 Травня 2017 13:39
Тепломережі у селищі Іваничі потребують капітального ремонту. Найкритичніша ситуація біля ЗОШ №1-гімназія. Якщо до початку опалювального сезону труби не відремонтують – школа залишиться без тепла.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 23 травня.

З 1705 метрів старих тепломереж, нагального ремонту потребує близько 250 метрів, якими транспортували тепло до школи.

Як пояснив Іваничівський селищний голова Федір Войтюк, мережі не в районній комунальній власності і селищу не належать. Управляє ними Іваничівська райрада.

«Мережі в незадовільному стані. Ми замінили труби до дитсадка на попередньо ізольовані, а решта так і залишилася. Колись ці мережі обслуговувало МП «Іваничітепло», потім їх передали відділу освіти, але вони не змогли управляти. Тому тепер цим розпоряджається райрада», - пояснив він.

Близько 3 років тому до району звернулося підприємство «Аванті-Девелопмент», яке запропонували взяти в оренду котельні, перевести на тверде паливо і постачати тепло. Зі слів селищного голови, підприємству пропонували взяти котельні в оренду спільно з мережами, але воно на це не погодилося.

Сьогодні катастрофічна ситуація біля школи № 1 - гімназія. Постачальник тепла заявив, що не зможе починати опалювальний сезон, бо ані труби не витримають, ані необхідного тиску в мережах не буде.

На ремонт ділянки, яка постачає тепло до школи, потрібно близько 500 тисяч гривень. Ремонт тепломереж у Іваничах сподівалися профінансувати за кошти державного Фонду регіонального розвитку. Однак, проект не пройшов.

Районна рада виділила 113 тисяч гривень на ремонт цієї ділянки мереж. Однак коштів недостатньо. Члени комісії запропонували селищній раді поспілкуватися з теплопостачальником, аби той теж долучився до ремонту, адже інакше він не зможе отримувати прибуток за постачання тепла. Водночас, члени комісії пропонують виділити 200 тисяч гривень на ремонт мереж, як співфінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus