USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Школярам можуть продовжити навчальний рік до 1 липня

17 Червня 2016 09:34
Навчальний рік для школярів може тривати до першого липня. Це розпорядження стосується всіх загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності. Розпочнеться навчання, як завжди, у День знань – першого вересня.

Відповідний документ підписала міністр освіти і науки Лілія Гриневич, - передає сайт “Osvita“. У розпорядження зазначається, що структуру навчального року та канікул у новому навчальному році встановлюватимуть загальноосвітні навчальні заклади. Їх необхідно лише погодити з відповідними органами управління освітою.

“У випадку встановлення 5-денного навчального тижня відпрацювання уроків по суботах (з метою надолуження навчального матеріалу, чи продовження канікул та скорочення опалювального сезону) не допускається, оскільки це призведе до перевищення тижневого гранично допустимого навантаження на учнів”, – зазначається у розпорядженні.

Протягом навчального року канікули не можуть тривати меншою за 30 календарних днів без врахування днів, коли діти припиняли навчання з незалежних від них причин. Це може бути карантин або невідповідність температурного режиму.

У навчальному плані загальноосвітні навчальні заклади встановлюють тривалість навчального тижня на весь навчальний рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
25 Показати IP 17 Червня 2016 10:01
То давайте вже взагалі без канікул, нащо дітям відпочивати. А ще давайте 10 предметів додамо, що тут такого, давайте заб'ємо їм голови так щоб вже точно затуркати.
голова Показати IP 17 Червня 2016 10:07
долб*й...би завжди в Україні були і будуть....
бе Показати IP 17 Червня 2016 10:09
Так школи ж закривають, яка різниця.
123 Показати IP 17 Червня 2016 10:14
Д*рний міністр. Що за тупі приходять, дітям треба літом відпочивати. Нація так хвора, лікувати нічим, ліки дорогі, діти мало вживають фрукти, рибу, м"ясо, бо дуже дорого. Раніше дітей хоч на море возили - тепер це розкіш, при таких цінах і зарплатах.
Ілля Показати IP 17 Червня 2016 10:47
як ввлада такі й рішення. Роблять що хочуть не рахуються ні з директорами ні з батьками ні з вчителями ні з учнями. Хай самі сидять на роботі ночами і днями і без відпусток і харчуються як діти в школах
Вова Показати IP 17 Червня 2016 11:40
Колись читав форум після того як ця обіцяла розвантажити шкільну программу і одна мама написала - "маю сумніви що людюди які примудрилися настільки завантажити дітей, в обхід усіх норм, зможуть реального розгрузити програму", таки виявляється вона була права. Навіщо напружуватись переглядати програму, йти шляхом вузької спеціалізації і т.д., можна ж просто подовжити навчання. Пані "міністр" - ви хоче наших дітей зі школи випускати інвалідами?
Хрен собачий Показати IP 17 Червня 2016 12:00
Повна дурня. Думаю більшість дописувачів зі мною погодяться, що у школі ми навчились тільки читати, писати і рахувати, а хто через 20-30 років після школи пам*ятає теорему Піфагора чи закони Ейнштейна?..Хіба, що це потрібно людині для її професійної діяльності. Тоді ТАК. У мене дві вищих освіти, та не користуюся жодним з дипломів, навіть не пам*ятаю де вони є зараз, чи у батьківській квартирі, чи у нашій з дружиною, тому потрібно ще у початкових класах звертати увагу на нахили та здібності дітей, та акцентувати увагу на цих дитячих талантах, а не пхати в юні голівки все підряд. На приклад:" Якщо дитина цікавиться математикою, створювати класси с поглибленим вивченням математики, цікавиться англійською-класси з поглибленим вивченням англійської і т.д. Краще знати декілька предметів досконало,вивчення яких тобі пригодиться в твоєму подальшому житті, а не мішанину зі всього потрохи, тобто не знати НІЧОГО. :)
Аня Показати IP 23 Червня 2016 12:10
Смисл робити менші канікули?Ви шо з дуба впали і в сосну вдарились?Треба мати відпочінок дітям!Кращеб зробилиб довші канікули!С*ка взнаю хто приняв цей закон зроблю піз**ц!С*кі!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus