USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Школи – в округи, уроки – на вулиці: альтернативна педагогіка в Україні

15 Січня 2014 11:26
В українських школах у 2014 році хочуть ввести низку новинок. Пов'язано це з переходом на профільну освіту, коли учні старших класів будуть отримувати поглиблені знання з тих предметів, які потрібні для майбутньої професії. Зі слів директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Олега Єреська, старт шкільної революції призначений на 1 вересня 2018 року. Однак, вже в 2014-му будуть підготовлені навчальні плани для профільного навчання, а школи об'єднають в освітні округи.

"Це об'єднання освітніх, культурних та спортивних установ для поліпшення якості освіти, - повідомив "Вестям" Єресько. - Особливо це актуально для шкіл у селі. Вони зможуть на уроки возити учнів в інші школи в межах одного освітнього округу - наприклад, на уроки хімії в обладнаний клас". У минулому році школи вже почали об'єднуватися в такі округи. "У нашому окрузі близько 20 шкіл і виш - Луганський національний університет. В нашій школі навчаються дітки з особливими потребами, ми співпрацюємо з кафедрою дефектології та психокорекції вишу, - розповіла директор луганської школи №4 Галина Агибайлова. - Також округ буде дуже корисним під час підготовки дітей до ЗНО".

Влітку в Україні вперше проведуть всеукраїнський фестиваль альтернативної педагогіки. "Запросимо з-за кордону вчителів, які практикують альтернативне навчання, - повідомив Єресько. Багато вчителів зі стажем негативно сприйняли нововведення, коли ми скасували оцінки з деяких предметів (фізкультура, малювання), по суті, позбавивши їх звичного батога і пряника". За допомогою подібних фестивалів чиновники хочуть перебудовувати психологію вчителів і впроваджувати в школах нові методи викладання. Крім того, в школах планують ввести курс "Цікава екології" для 8-9 класів. Уроки будуть проводити на природі, щоб наочно вивчати предмети і проблеми екології. Передбачається, що це допоможе учням визначитися з майбутньою професією і більш дбайливо ставитися до природи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Осійчук Показати IP 15 Січня 2014 15:42
правильний підхід. дітей зараз треба вчити як прожити і заробити гроші. хоче система, яка грунтується на головній меті прибуток не вірна. знайомтесь з ідеями Жака Фреско - дивіться в ютюбі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus