USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Школярам Волині не вистачає нових підручників

28 Травня 2011 13:02
Молодші школярі Волині не мають можливості вчитися за підручниками, виданими в останні роки.
Про це розповів методист з організації роботи з навчальною літературою управління освіти й науки облдержадміністрації Віталій Горошко, – інформує Волинська ОДТРК.
За його словами, згідно з інструкцією профільного Міністерства термін придатності підручників – 5 років. Через цей час Міністерство повинне надсилати в область нові примірники. Однак, не завжди це буває вчасно.
«Семикласники і старші учні користуються підручниками, виданими в останні роки, молодші школярі поки такої можливості не мають», – констатував фахівець.
На початку 2010-2011 навчального року зовсім не були забезпечені підручниками десятикласники. З Міністерства книги надходили впродовж усього року.
«Повністю забезпечили потребу Волині лише декілька днів тому», – повідомив Горошко.
Наразі підручників зовсім немає для учнів, які підуть в одинадцятий клас. Зі слів Віталія Горошка, у Міністерстві освіти, науки, молоді і спорту планують друкувати їх впродовж нового навчального року.
Згідно з даними обласного управління освіти й науки, у 2011-2012-ому навчальному році на Волині буде майже 11 тисяч 200 одинадцятикласників.
Зараз у волинських школах триває інвентаризація навчальної літератури. Впродовж травня-червня учні здають підручники, за якими навчалися, у бібліотеки.
По завершенні цієї процедури, районні управління і відділи звітуватимуть в обласне про потребу в навчальній літературі на наступний навчальний рік. Бібліотекарі з’ясують, які книги треба списати, яких бракує.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus