USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скандальна екс-заступниця голови Держгеокадастру Волині хоче поновитися на посаді через суд

29 Листопада 2017 12:38
Екс-заступниця голови Держгеокадастру Волині Олена Ланевич, зловживання якої раніше викривали волинські землевпорядники, вимагає визнати наказ Держгеокадастру про своє звільнення незаконним.

Позов Олени Ланевич до Держгеокадастру розглянули 29 листопада у Волинському обласному адміністративному суді.

Представник позивача вже на початку засідання просив оголосити перерву, щоб ознайомитися зі справою по суті, але суд відмовив йому.

Представник відповідача, головний спеціаліст відділу правового забезпечення управління державними підприємствами та територіальними органами Юридичного департаменту Держгеокадастру Олександр Гавриляко повідомив, що 23 жовтня в автоматизованій системі документообігу Держгеокадастру зареєстрували особисто написану заяву Олени Ланевич, де підставою для звільнення вказана угода сторін. В подальшому отримали лист-погодження з Мінагорополітики від 27 жовтня, тож Держгеокадастр виніс наказ про звільнення її з посади. Наказ про звільнення повністю відповідає законодавству, а оригінал заяви про звільнення підтверджується штампом від 23 жовтня. Отже, взаємні дії позивача та відповідача варто вважати погодженими з дати видачі наказу про звільнення.

Позивач, яка була звільнена з посади заступника начальника ГУ Держгеокадастру в області 3 листопада, оскаржує наказ Держгеокадастру про звільнення. Так, вона стверджує, що насправді не писала заяви на звільнення за угодою сторін у жовтні цього року. Таку заяву, вона, мовляв, написала під тиском, без зазначення дати, під час свого прийому на посаду у вересні 2016 року. Олена Ланевич просить поновити себе на посаді та повернути середній заробіток за час вимушеного прогулу. Окрім цього, вона стверджувала, що на момент звільнення перебувала на лікарняному, тому звільнення незаконне. Вона пояснювала, що на робочому місці 3 листопада перебувала лише протягом півгодини, приїхавши з лікарні. Втім, відповідач стверджує, що її перебування у цей день на робочому місці підтверджується.

Олена Ланевич повідомила, що після проходження погодження в Мінагрополітики у 2016 році одразу написала заяву на переведення на вищу посаду та заяву на звільнення за угодою сторін без дати. Це, з її слів, було умовою прийняття на посаду. На запитання суду про те, чому протягом цілого року вона не намагалася відкликати заяву, написану під тиском, вона відповіла, що вважала таку заяву недійсною. Також Олена Ланевич переконувала, що не писала заяву 23 жовтня цього року і за станом на 3 листопада не мала бажання бути звільненою.

Суд запитував, яким чином заяву міг підписувати Олександр Колотілін, якщо до 25 жовтня на посаді керівника перебував Олег Цвях. Представник відповідача пояснив, що заява написана 23 жовтня, але лист-погодження з Мінагрополітики надійшов після 25 жовтня, отже керівник міг поставити візу після 25 жовтня.

Також суд запитував, яким чином оригінал заяви про звільнення від 23 жовтня цього ж дня міг бути у Києві, якщо Олена Ланевич в той день перебувала на робочому місці у Луцьку, а також про те, чому в заяві не відображена дата звільнення.

У підсумку, суд у складі колегії під головуванням Юрія Сороки ухвалив викликати у якості свідка начальника управління персоналом ГУ Держгеокадастру у Волинській області Ольгу Пилипчук та надав час позивачу та відповідачу ознайомитися з матеріалами справи. На наступне засідання відповідач повинен надати інформацію про те, яким чином надійшла заява про звільнення за угодою сторін, хто визначав дату звільнення і чим це підтверджується. Також суд просить надати копію наказу про звільнення Олега Цвяха. Відповідач повинен надати інформацію про те, чи перебувала Олена Ланевич у жовтні у відрядженнях. Перерву в засіданні оголосили до 9.30 5 грудня.

Нагадаємо, зловживання Олени Ланевич під час її перебування на посаді заступника начальника ГУ Держгеокадастру області викривали землевпорядники. Так, йшлося про її причетність до роздачі земель на підставних атовців. Аналогічні звинувачення висували і екс-очільнику Держгеокадастру на Волині Василю Василенку, якого депутати Волиньради вимагали звільнити з займаної посади за «дерибан» землі та численні зловживання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Закон і Україна Показати IP 29 Листопада 2017 12:46
Корупція, хабарництво, брехня дістала !!! Садити в тюрми і конфісковувати майно ! Крапка!
Вася Показати IP 29 Листопада 2017 13:08
Шеремету
До Васі до Вася Показати IP 29 Листопада 2017 15:31
Що Вася?Сиди тихо Вася, бо по тебе уже йде антикорупційна бригада)
катя Показати IP 29 Листопада 2017 14:34
і Пилипчук,ще та "рижа бєстія"
Волиняка Показати IP 29 Листопада 2017 15:34
Що ж Ланевич знає, де ще діляночки вільні залишилися....і не встигла роздеребанити, хоч би на деньочок назад, еххх Лєна!!!
Чікі пікі Показати IP 29 Листопада 2017 16:09
Скажіть цій ту&орилій, що розпорядження землями відбирають і все це посміховисько "заяви без дати, як умова прийняття на роботу" і зміст і бажання судитись відразу відпаде.
Експертиза Показати IP 29 Листопада 2017 16:22
На посаду заступника її теж під "тиском" призначали, бо хіба таке можливо при світлій памяті і здоровому глузді! Таке враження, що в Києві познущалися з Волинської області! Час її керування тепер так і називають - чорний період... Повністю знищена структура Держгеокадастру, з кваліфікованими кадрами і практично продана уся волинська земля. Це злочин проти держави!!!
Діагноз Показати IP 29 Листопада 2017 16:40
Васюкова рептилія вилазить на поверхню....
Земельщик Показати IP 3 Грудня 2017 18:36
Вона не тільки т*па, а щей наглюча. Ну поновиться,і чого доб'ється - для будь якого начальника звільнити її не проблема
Земельщик Показати IP 4 Грудня 2017 00:40
Половину поста модератор з'їв... А взагалі ланевичка ніхто, і звати ніяк... А от василенко то ще той баришник, а цю діваху просто використовував(пользував). А земельну службу всю василь знищив, а ця особа -не варта уваги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus