USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Скаргу щодо забруднення ставків у Лищі розглядають у Мінекології

6 Серпня 2019 18:58
Скаргу щодо санітарно-екологічного стану лищенських ставків передали на розгляд Міністерства екології та природних ресурсів України.

Про це у власному коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області, заступник головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Волинської області Сергій Дудка.

Як повідомив посадовець, відповідна скарга – уже на розгляді у Мінекології, тож волинські екологи чекають на відповідь із столиці та готуються до перевірки санітарно-екологічного стану ставків та прибережної смуги водойм.

«У відповідності до чинного законодавства, скаргу щодо суб’єктів господарювання ми розглядаємо лише після згоди у Міністерстві екології. Ми вже надіслали всі матеріали в Київ на отримання згоди. Після того, як її буде отримано – будемо проводити позапланову перевірку всіх об’єктів – у цьому випадку ставків та прибережної території водойм. Стан ставків оцінюватимемо уже на місці. Якщо факти порушення природоохоронного законодавства підтвердяться, то за кожне таке правопорушення орендар нестиме відповідне покарання. Це може бути й штраф, і припис, і відшкодування збитків державі. Але до перевірки щось спростовувати чи підтверджувати ми, на жаль, не можемо», - зазначив Сергій Дудка.



Річка Зеленка, русло якої починається з окраїни селища та проходить через територію Лища
Нагадаємо, у селі Лище Луцького району – екологічне лихо. Уже протягом 15 років у п’ять ставків, серед який і ставок «Лебединий», як його називають місцеві, фермерське господарство безкарно зливає нечистоти – гній та фекалії. Жителі Лища і прилеглих сіл б’ють на сполох, адже через недобросовісного, на їхню думку, орендаря ставків – директора місцевого рибного господарства Василя Прадуна – окраса села перетворилась на хащі й болото.

Тож 2 серпня 2019 року від імені громади Підгайцівської ОТГ місцева мешканка Анжела Мельник особисто подала заяву-скаргу до керівника Державної екологічної інспекції у Волинській області, головного державного інспектора з охорони навколишнього природнього середовища Олександра Ткачука. У скарзі йдеться про те, що здавна Лище славилось великою кількістю ставків, де місцеві мешканці мали змогу покупатися та порибалити, однак на сьогоднішній день вони у жаливому та занедбаному стані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus